Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rowerzystkaa

zostałam potrącona przez samochód - co teraz zrobić?

Polecane posty

Gość rowerzystkaa

jechałam dziś na rowerze i na przejściu dla pieszych lekko potrącił mnie samochód, ale na tyle, żebym spadła z rowera, i wygięła w rowerze przednie koło. Oczywiście nabluzgałam na kierowcę a ten z przepraszającą miną powiedział, że objedzie rondo i zatrzyma się na pobliskim przystanku...zniosłam rower na chodnik i czekałam 10 minut a gościa nie było 😡!!! Jestem świerzo po tym wypadku i nie mam pojęcia co teraz zrobić! Na mojej nodze tworzy się ogromny siniak, na szczęście nic groźnego mi się nie stało! Ile może kosztować wymiana tego koła? (jest tak wygięte, że nie może się nawet kręcić.)

jeśli nie spisałaś numerów rejestracyjnych i nie masz żadnych świadków to po ptokach

Gość rejestracje samochodu
zapamiętałaś?

Gość rowerzystkaa
niestety nie...byłam w szoku! Wiem, że mężczyzna z samochodu dalej zapytał czy wszystko w porządku więc on był moim świadkiem. Ale jego rejestracji też nie znam :( Czyli co? Nie mam co liczyć, że gnojkowi się dostanie?

Gość może tam jest monitoring
zapytaj w policji

Gość rowerzystkaa
Ale wiecie co? Zapamiętałam wiele szczegółów: samochód był biały, miał antenę od radia, plastikowe atrapy alufelg na kołach, marka chyba Renault albo Citroen Moze jednak go dorwą jak podam takie detale?

Gość a bylas na sciezce dla
rowerow czy na przejsciu dla pieszych?

Gość a co to jest
zgłoś to na policję...opisz samochód....nic innego nie zrobisz...ale wątpię że go złapią....ale co ci szkodzi to zgłosić

Gość rejestracje samochodu
powinnaś zgłosić się do szpitala na badania i na policji złożyć zeznania, marke i kolor auta chyba pamiętasz, może trafi się jakiś świadek wypadku.

Gość aaalllll
z tego co wiem, to nie wolno przejeżdżać przez pasy dla pieszych :O

bo napisalas, ze "portacil Cie na przejsciu dla pieszych"... Wiec w sumie to nic mu nie zrobisz, ewenulanie Ty mozesz mandat dostac. A co zrobic? Idz do lekarza jak masz cos z noga i tyle :)

Gość a co to jest
wiesz co zgłos to...jest mało białych samochodów...może dojdą jakoś do niego....może ma jakieś wgnioty na samochodzie....i tak nic nie tracisz zgłaszając to....tym bardziej ze on można powiedzieć zbiegł z miejsca wypadku...

Gość jap
nigdzie nie zgłaszaj bo jeszcze Ty dostaniesz po dupie po przejściu dla pieszych nie jeździ się rowerem

Gość szukam i szukam
twoje podejrzenia powinien budzić fakt, że "zatrzyma się na pobliskim przystanku":P

Gość a co to jest
jeśli pchała ten rower to ok....

Gość yhr6thgtr
mandat dostaje policjant !!!!!!

Gość aaalllll
jak mogła pchać rower, jak spadła z niego ?

Gość rowerzystkaa
z tym bialym samochodem to zalosny podszyw :( bylam na sciezce rowerowej ale przejechalam przez przejscie dla pieszych...wiec juz nie wiem - czy to moja wina?? :( Gosciu czail sie i specjalnie zwolnilam zeby on pojechal bo mial wolny pas. Ale nie! On sie zatrzymal, to ja mysle sobie, ze szybko przejade...to on mnie wtedy trach :/

Gość nie zglaszaj tego
jeśli przejeżdżałas przez przejście dla pieszych na rowerze. Nie wolno tego robic i to ty mozesz dostać mandat. !

Gość dostaniesz mandat
:D Odpuść sobie:P

Gość rowerzystkaa
ok... dziekuje wam.

Gość szukam i szukam
a były tam też pasy oznaczające przejazd dla rowerzystów, jeśli tak to luzik ale jeśli nie to tobie się oberwie a gościa i tak nie znajda:O

Gość dostaniesz mandat
to straszna zbrodnia w kodeksie , jazda rowerem przez przejscie dla pieszych:P

Gość a co to jest
ach racja...nie skojarzyłam faktów :P...lepiej tego nie zgłaszaj bo jeszcze ty będziesz miała jaja...

nie pchala, bo napisala, ze "ale na tyle, żebym spadła z rowera". Zeby moc spasc trzeba na nim jechac...

nie jest to grzech smiertelny ale jakby nie bylo: autorka zlamala przepis i jakby zglosila cokolwiek to najwyzej dostalaby mandat. W tym przypadku kierowca winny nie byl. dziwie sie, ze w ogole przepraszal, a nie zjebal z gory na dol :P

Gość idiotka idz przepisy poczytaj
jezdzi rowerem po przejsciu dla pieszych. koles byl kretyn albo ty mialas szczescie bo jakby mial uszkodzony samochod - jakies drbne wgniecenie itp to by mogl powiedziec ze to ty i twoja wina by byla

Gość idiotka idz przepisy poczytaj
jeszcze bys mu musiala zwracac za naprawe:)

Gość rowerzystkaa
ok, juz zrozumialam ze to byl moj blad. I nie zycze sobie zeby ktos wyzywal mnie od idiotek ;]