Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierwsza pomoc w nagłych wypad

Umiecie przeprowadzić prawidłowo pierwszą pomoc?

Polecane posty

Gość taine obserwatore
pracuje w pogotowiu i zawsze pierwsza czynnoscia, ktora robimy jest zastrzyk spermy do ust

Gość wiem i udzielę pomocy
Wszystkim tym, którzy nie udzielą pierwszej pomocy życzę, aby spotkali na swojej drodze takich samych, gdy im ta pomoc będzie potrzebna :-O Karetka często jedzie kilkanaście minut ...

Gość Śmierć z komórką w ręku
Mam znajomego ratownika medycznego, który opowiadał mi, że 90% ofiar śmiertelnych w wypadkach samochodowych w jego praktyce umiera z ręką zaciśniętą na telefonie komórkowym. To nie są badania statystyczne to słowa człowieka, który te komórki co dzień wyjmuje martwym kierowcom z ręki :-O Rannym zwykle te telefony wypadają z ręki i leżą gdzieś nieopodal. Zmarłemu zwykle zaciska się na nim dłoń... Ludzie nie rozmawiajcie przez komórki podczas jazdy.

Gość Śmierć z komórką w ręku

Gość dyddt
"Wszystkich pragnących więcej wiedzy o udzielaniu pierwszej pomocy zapraszam np. na strony Polskiego Czerwonego Krzyża." No ja nie pragnę.

Gość jak twój tato
jak twój tato dostanie zawału serca to zadzwonisz po pogotowie i wyjdziesz do drugiego pokoju, żeby ci umierający ojciec widoku nie psuł, tak? :-O co zrobisz, nie umiejąc udzielić pierwszej pomocy, gdy twoje dziecko zsinieje ci na rękach, bo się czymś zachłysnęło? zadzwonisz obojętnie na pogotowie? i odłożysz dziecko w pokoju obok? :-O