Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tipsy bleeeee

dlaczego dziewczyny nosza i podobaja im sie tipsy?

Polecane posty

Gość zorganizowanie
ok zlosnica, ja nie mam zamiaru nikogo przekonywac, tak jak Ty nie przekonasz mnie :) ja nie jestem w zadnych "kregach" mam 30 lat prawie :) nikt mi nie powie: "wiesz, ostatnio widzialam super paznokietki, musze sobie takie zrobic bo anka, baska czy inna pitraska takie ma a one na pewno z 2 stowy beda kosztowac..o wow britnej spirs takie ma hurraa!!! " :) niestey ja nie z tego pokolenia :)

Gość może i wyglądaja
Fakt. No ale spójrzmy Na Dode i Jole. To dno. A Jola jest chyba królową wszystkich tandetnych tipsiar :O

Gość może i wyglądaja
I jeszcze jedno. Nie znam faceta któremu by się to podobało.

zorganizowanie - przyznałam ci rację - każdy robi to co lubi, wiek tu nie ma znaczenia, a jeżeli twoje wyglądają w miarę naturalnie i nie przypominają hmmm jakby ktoś skapał klejem na palec (bo takie też widziałam) to ok.

Gość może i wyglądaja
Fakt sa puste. Bo nie ma znaczenia czy ktoś sobie przykleja duży różowy plastik na paznokieć czy mały biały plastik :O Te drugie są chyba jeszcze gorsze, bo sie maskują. Te pierwsze przynajmniej się nie wstydzą, że tipsarami.

ja bym nic nie umiała zrobić w tipsach, umyć naczyć, obrać ziemniaków, uczesać się, a np o założeniu tampona mogłabym zapomnieć, nie dla mnie - czułabym się jak inwalida- poza tym faceci wolą naturalne dziewczyny a nie z plastikowymi pazurkami:)

Gość lijh
pryszcze na twarzy ale tipsy isolarka musza być

Gość może i wyglądaja
No :D Pryszcze ale tapeta odpadająca, solarka, tipsy i białe kozaczki muszą być :D

Gość Niedluqo beda sobie
Plastikowe tipsy na zeby naklejac .

Dobrze zrobione tipsy to wygoda, zwłaszcza dla osoby pracującej i zajmującej się domem jednocześnie. Sam fakt, że nie muszę codziennie poświęcać się malowaniu, piłowaniu cudowaniu i cackaniu z normalnymi paznokciami, żeby na drugi dzień jak człowiek w pracy wyglądać daje mi poczucie niezależności. Raz na dwa tygodnie uzupełnianie pod lampą i po sprawie - nie muszę myśleć o paznokciach. Mogę zająć się czymś bardziej produktywnym. A wolę spędzić czas z dzieckiem, czy poczytać książkę, niż ślęczeć z pilniczkami i lakierami do paznokci.

Gość zorganizowanie
dana - dokladnie zgadzam sie z Toba, ja jakos nigdy o nic nie zahaczylam, palce mam wszystkie, nie urwalo mi nic :) ktos napisal ze robi sobie jakis "brokacik" na paznokciu ale wazne ze na naturalnym...no coz, dla mnie wazne zeby nie bylo kiczu, a juz chorem orzekliscie ze brokat to kicz...no to nie rozmumiem albo brokat kicz i nie wazne czy na naturalnych czy na plastikowych czy nie...za chwile sie okaze ze tylko ci co nie maja paznokci nie maja kiczu...

Do xxxCenzoraXXX: NIE ODLECI CI PÓŁ PALCA - CHYBA NIGDY NIE MIAŁAŚ TIPSÓW. MOJE WYTRZYMAŁY NAWET AKTYWNY UDZIAŁ W BUDOWIE DOMU - Z NOSZENIEM BETONOWYCH BLOCZKÓW I WBIJANIEM GWOŹDZI WŁĄCZNIE, A NAWET KILKAKROTNYM UDERZENIEM RÓŻNYMI CIĘŻKIMI RZECZAMI. ZAWDZIĘCZAM IM CAŁE PALCE PRZY RÓŻNYCH PRACACH KUCHENNYCH.

Gość mnie to sie najabrdziej podoba
argument o tym brudzie babolach i innym syfie pod tipsem. jak sie nie ma tipsow to tez mozna miec pod pazurem taki sam syf. to nie wina tipsow a higieny. druga rzecz. ktos napisal ze tipsy nosza te kobiety ktore maja wstretne paznokcie i wten sposob sie podbudowuja. i co w tym zlego? jak mam mysi kolor wlosow to je farbuje i sie podbudowuje. jak mam male oczka to robie makijaz i sie podbudowywuje. mam tlusty tylek to chudne albo nosze rzeczy ktore to maskuja wiec sie podbudowuje. i co w tym zlego?

Gość mnie to sie najabrdziej podoba
jak bede miala zolte zeby to je wybiele wy tu czegos nie rozumiecie. jestescie tak zajadle, ze nie odrozniacie tandetnych brokatowych pazurow od ladnie pomlowanych tipsow. w skrajnosci mozna wszedzie popasc. mozna powiekszyc sobie cycki bo bylo sie deska i miec ladna miseczke b lub c, a mozna zrobic sobie wieeelkie balony i sie rpzez nie przewracac. mozna zagescic sobie wlosy sztucznymi bo wlasne byly cienkie i nijakie a mozna nosic wielkie tapirowane perki i wygladac groteskowo.

po pierwsze miseczka b lub c nie jest taka ładna ;) po drugie plastik to plastik i ja nie widziałam jeszcze tak zrobionych tipsów który mnie by nie odpychały. A nie jestem az tak wybredna.

tipsów co prawda nigdy nie miałam, ale bardziej od nich samych rażą mnie wzorki, jakieś cyrkonie, sronie, brokaty, a juz szczyt jak widzę frencz z oczoje*bną końcówką :O. ja rozumiem jakiś delikatny wzorek na imprezę, ale na codzień takie esy floresy to jest dopiero kicz. ale to jest kwestia estetyki i gustu, tudzież jego braku.

Gość wnqwld
a ja sobie robię na studniowkę -sama bym nie zapusciła swoich własnych a jesli chodzi o miseczkę C - to tak, dla większosc facetrów jest ona idealna. a złoscica jakas tam ma kompleksy

Gość Do Złośnicy
Nie stać Cię na tipsy i jesteś wkurzona na wszystkie które je noszą? Jak możesz wypowiadać się na ten temat jeśli nigdy ich nie miałaś?! Tipsy lub też żel nałożony na własną płytke to przede wszystkim wygoda a paznokcie z frenchem wyglądają schludnie. Nie trzeba od razu nosić 5-cm szpon.

Gość pyskatamałpa
niektóre z Was sa okropne,ja nosze zel na paznokciach juz rok,sa pieknie wymodelowane,zaawsze mam french i nikt nie moze uwiezyc ze to moje własne!!owszem miałam tipsy około 2 miesiecy zanim moje paznokcie urosły do tego poziomu zbym mogła nałozyc tylko zel a nie zaden plastik,dodam ze moge w nich wszystko robic,sprzatac,gotowac ,pracowalam nawet w fabryce ,i co? palce mi nie odpadły,jak sie nie znacie to sie nie udzielajcie!

Gość dofngo
Widze, ze niektore osoby popadaja tu ze skrajnosci w skrajnosc. Nie odrozniaja tandety od estetyki. Nie rozumiem skad stwierdzenie, ze kazde tipsy sa jak u blachary. Wysylam wam 2 linki dla porownania. Na pierwszym paznokcie tandetne, moim zdaniem za dlugie, wygladajace groteskowo : http://ikf.com.pl/paznokcie/fryzura75975.htm Drugi link przedstawia moim zdaniem paznokcie ladne, schludne, nie rzucajace sie w oczy. Dlonie sa wizytowka kobiety i zadbane paznokcie to podstawa. Jesli ktos nie jest w stanie miec takich wlasnych to nie rozumiem, dlaczego nie mialby miec np. akryli. http://ikf.com.pl/paznokcie/fryzura74431.htm Jak widzicie jedne bardzo roznia sie od drugich. A tak w ogole to ja mam swoje paznokcie bardzo ladne, twarde, nigdy mi sie nie lamia, wiec nie mam potrzeby zakladania tipsow. Moje paznokcie sa dlugie i zawsze pomalowane na french. W takim razie tez sa tandetne? Mimo, ze wlasne to juz nie moga byc dluzsze i pomalowane? Przesadzacie. A poza tym nie mam takiej dlugosci, jak paznokcie z pierwszego linku, tylko krotsze.