Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olawd

basen a ciąża

Polecane posty

mam pytanie . bardzo chcialabym isc na basen ale slyszalam rozne opinie na temat kapania sie w chlorowanej wodzie wlasnie w ciazy . dodam ze jestem w 6mc . jak to w koncu jest - moge czy nie???

Gość Mam ochotę na bułeczkę
Ja widziałam gdzieś oferty ćwiczeń dla ciężarnych na basenie. Jakieś reguralne spotkania, więc myślę, że nie ma problemu..

Gość To nie jest kwestia cholru ale
tego, że wszelkie publiczne kąpieliska sprzyjają zakażeniom, a w ciąży trudno je wyleczyć

moja lekarka zdecydowanie polecała basen :)ja do ko ńca 7 miesiąca pływałam regularnie. teraz niestety mam bardzo krotką szyjkę i mam nie chodzić już, ale jak się nie będzie dalej skracać to po wizycie zdecydujemy czy jeszcez troszkę mogę pochodzić. woda odpręża, rlaksuje, poprawia kondycję. ja widzę same plusy :) dodam ze przez całą ciąże nie miałam ANI RAZU CHOROBY UKŁADU PŁCIOWEGO żadnej grzybicy ani nic takiego :) a wcześniej miałm ciągle coś :) lekarka zaleciła pływanie z zaaplikowanym tamponem (po wyjściu z basenu od razu wyjąć) i wieczorem po basenie wziąć lek o nazwie VitagynC taki krem dopochwowy (strasznie niewygodny w aplikacji, ale skuteczny jak widać) jeśli lekarz nie widzi przeciwskazań to myślę że basen jest najlepszą formą aktywności dla kobiet w ciąży :D

mała_agatka ---- dziekuje , w przyszlym tyg mam wizyte u lekarza wiec dopytam jego jeszcze . a tobie zycze powodzenia bo widze ze wkrotce bedziesz miec maluszka przy sobie

dopytaj dopytaj. lepiej znać jego zdanie na ten temat :) tobie również powodzenia :) jeszcze troszkę i też będziesz moga się cieszyć dzidziusiem po tej stronie brzuszka :)