Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a moze by tak

allegro... ROZPOCZęCIE SPORU

Polecane posty

Gość a moze by tak

dalam juz temat na "zakupy" ale malo osob sie wypowiedzialo rozpoczelam spor o 12zl, wiem ze to marna kwota, tyle co nic, ale jeden koles mnie porzadnie wkur... kupil ode mnie telefon, zaplacil, ale tylko za telefon, ni doliczyl kosztow przesylki, wyjasnilam to telefonicznie, ze ok zaplaci jeszcze tego samego dnia... poprosilam o wyslanie kwitka wplaty mailem, i obiecalam zaraz wyslac telefon.niestety mowil ze nie ma kompa w domu i nie wysle mi tego kwitka(potem jed nak sie zgodzil mi to- wyslac), tego dnia telefon juz byl wyslany, bo zalezalo mu na czasie.. minelo poltora miesiaca i nie mam tej kwoty na koncie na maile odpisywal caly czas ze juz wyslal ta kase ale ani potwierdzenia nie mam ani kasy... zaczelam spor na allegro, jak konczy sie taka sprawa? allegro jakos pomaga w takiej sytuacji?

Gość a moze by tak
wiedzialam ze moge na was liczyc :D

Gość kghkghjhg
boże daj juz mu spokoj, zal ci dupee sciska o te 7 - 8 zl? niektorzy ludzie maja niezle nasrane

Gość a moze by tak
a ty pewnie jestes tez takim kolesiem co lubi naciagac ludzi, niby cos kupi a potem "zapomni " zaplacic??

Gość a moze by tak
telefon juz dawno wyslany, opisalam jak to wyglada, ponad miesiac temu odbyla sie sprzedaz, a koles teraz sprzedaje ten telefon... na allegro

Gość kghkghjhg
ja nikogo w zyciu nie oszukalam, ale nie rozumiem takich ludzi jak ty. odpusc juz sobie. a nie walczysz jak glupia o te nie wiem ile (9 zl???) jakby to byl jakis majatek.

Gość szczerze mówiąccccccccc
kurde, mówiąc szczerze to sama jesteś sobie winna, trzeba było nie wysyłać mu tego tel dopóki cała kasa nie znalazła sie na koncie :/ a masz chociaż kopie maili, że obiecał Ci dosłać tą kase??

Gość a moze by tak
jesli nie wiesz o ile to przeczytaj chociaz co napisalam wczesniej zamiast sie wypowiadac bezsensu.... i nie chodzi tu o kase, ale o to ze klient ciagle mnie zbywa, tlumaczy ze wyslal pieniedzy, potem twierdzi ze nie wyslal, potem ze nie ma kompa i nie moze mi wyslac potwierdzenia zaplaty.... kreci i kreci, znow kogos oszuka , lepiej go od razu przytemperowa, dzis wyslal mi maila z pogrozkami

Gość a moze by tak
mam wszystkie maile a spor i tak juz zaczety :D skoro nie moge sie z nim normalnie dogadac, to moze czas go postraszyc..

czyli maila do allegro już wysłałaś?? a dołączyłaś te maile od niego??

Gość a moze by tak
wyslalam juz maila do allegro, ale nia dolaczylam tych maili od niego

wiesz co... chces zporady a jestes niemiła. jesli postepowałas tak z gosciem od telefonu to nic dziwnego. a swoja droga dziewczyny moze faktycznie nie czytaja tylko wiedza ze normalnie jest mniej niz 12 zł za przesyłkę. może facet uznał że nabijasz na przesyłce? :/

to moim zdaniem powinnaś poczekać na odpowiedź z allegro, a jak nie przyjdzie do ok tygodnia (jak ja miałam jakiś problem z klientem to allegro zawsze najpóźniej odpisywało na drugi dzień) to wyślij jeszcze raz maila i załącz te w których obiecał Ci dosłać pieniądze i tego z pogróżkami :) wiesz, im więcej tym lepiej :) no i ja też jestem zdania, że chamstwo należy tępić :)

Gość kghkghjhg
no wlasnie, sama jestes sobie winna. przeciez widzialas ile ci wplacil, po co mu wyslalas telefon? a 12 zl to nie majatek, odpusc sobie. chcesz sie znizyc do jego poziomu i klocic sie o taka glupote?

no ale też nie wiadomo do końca, może to była przesyłka ubezpieczona :) a poza tym, to na kartce z poczty pisze ile było za przesyłkę :)

hmm allegro za wiele pomóc nie może poza upomnieniem lub usunieciem konta ewentualnie zwrotu prowizji za sprzedaż taka sprawa raczej kończy się w sądzie ale powiem szczerze że nie powinnaś wysyłać jeśli nie było całej kwoty na koncie i to był twój błąd zgodziłaś sie na takie coś ale życzę pozytywnego wyniku sprawy

Gość kghkghjhg
poza tym jest cos takiego jak prawo karmy. on skrzywdzil ciebie, za jakis czas ktos podobnie potraktuje jego. dlatego odpusc sobie...

no w sądzie też raczej się nie skończy (nie orientuję się, ale chyba za mała kwota), pozostaje mieć nadzieję, że allegro do ostrzeżenie i klient się przestraszy :) prowizji raczej też nie zwrócą bo do transakcji jednak doszło. no nic, powodzenia życzę :)

Gość a moze by tak
"a swoja droga dziewczyny moze faktycznie nie czytaja tylko wiedza ze normalnie jest mniej niz 12 zł za przesyłkę. może facet uznał że nabijasz na przesyłce? :/" po pierwsze 12 to koszty przesylki, jesli nie wierzysz wejdz na strone poczty polskiej i sprawdz cenniik, poza tym jesli kupowal u mnie ten telefon widzial od razu ile kosztuje przesylka, wiec to ze on uwaza ze to jest za duzo - nikt nie kazal mu kupowac tego telefonu, i nie uprawnia go to rezygnacji z tych kosztow... :O po drugie postepowalam z nim normalnie, tzn jak rozmawialismy to bylam b. mila, on rowniez, dopiero pozniej zaczelo mnie denerwowac to ze ciagle mnie zbywa, moj blad jedynie ze wyslslam telefon za szybko- twierdzil ze wysle mi potwierdzenie wplaty na maila, a zalezy mu na czasie i prawie plakal do sluchawki zeby mu wyslac , wiec wyslalam.. a potwierdzenia ani kasy nie ma :(

da nie do

Gość a moze by tak
nie chodzi mi o zadne sady, dla mnie to smieszna kwota ale postawa tego kolesia jest zenujaca, w mailach tylko same ku... i hu... dlatego chce mu pokazac zeby ze mna nie zaczynal...

przesyłki poniżej 1kg 8,00 powyżej 1kg to koszt 10 zł wg cennika obowiazujacego chyba od lipca koszt opakowania pudełko od ,50 do 2 zł niespodziewam się zeby to było pudło wielkie tak więc nabijania pewnie nie było

no to pozostaje Ci dogadać się z allegro, żeby chłopak dostał ostrzeżenie

Gość a moze by tak
byc moze jak dostanie ostrzezenie to przemysli sprawe, 3 takie ostrzezenia i zablokuja mu konto, inna sprawa, ze jest poczatkujacy, ma 8 punktow, i juz jednego negatywa(NIE ode mnie), albo poczatkujacy, albo juz go wczesnieh zablokowali i zalozyl nowe konto...

hehe :D 8 zł za przesyłkę :D bo telefon chyba nie kosztuje więcej niz 1 kg? a opakowanie pudelka to chyba we własnym zakresie? 4 zł opakowanie? wiesz co.. tak na serio to cena przesyłki może być nawet i 20 zł... zawsze trzeba sobie doliczyć zużycie nożyczek i taśmy do oklejania, paliwo albo bilet żeby do poczty dojechać i czas jaki musieliśmy poświęcić (mogliśmy wtedy wziąć nadgodziny w pracy i zarobić, a jak!)

Gość a moze by tak
zlosnica , a ty wiesz ze sa tez przesylki priorytet?? albo kurier?? chyba nie wiesz co piszesz..

Gość fester78
Popieram, powinnaś zawalczyć. Przede wszystkim powinnaś zgłosić sprawę do Allegro. Wszyscy, którzy mówią "odpuść sobie" niech sprzedadzą 10 przedmiotów na Allegro i wyślą paczki na swój koszt. Da to straty rzędu 70 - 120 złotych zależnie od wagi paczki. Taka liczba przemawia zapytam?????????????????