Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a moze by tak

allegro... ROZPOCZęCIE SPORU

Polecane posty

Gość a moze by tak
dzieki fester, juz nie zaluje ze rozpoczlam spor :) napisalam do allegro, czekam az mi odpisza.

Gość ja tez uwqzam ze powinna
wywalczyc te pieniądze moze i mała kwota, ale jakby przeliczyc to n abochenek chleba to mam takich 4 to po1 , po2 nauczy się taki szczyl, ze wplaca się całą , pelną kwote , skad wiecie czy tak nie robił juz ? jakby tak np odpusci sobie z 10 przesyłek to ma na czysto 120 zł a to juz jest solidna kwota. Takich naciągaczy nalezy tępic bo potem się panosza i w po cichu mowia ze bogacą sie na cudzej naiwnosci :O

no ty nie mów że on ci nie zapłacił i wysłałas priorytetem :D ktoś wyżej napisał o podst cenach przesyłek. a tak swoją drogą to priorytet to +2 zł no nie? ciągle mi brakuje oj ciągle. ale spoko, widziałam ze inni naciągają na 20 i więcej zł :D nigdy nie kupowac tel przez allegro, nigdy! :D

A ja uważam że powinnas już odpuścic - byłaś głupia, nie pomyślałaś - trudno. Raz się bogaci, raz się traci. i nie piszcie że "policzmy że 10 takich przesyłek będzie na twój koszt..." taaa od razu 100 policzcie. ta dziewczyna się sparzyła i więcej tak nie zrobi, ma nauczkę na przyszłość, że ludziom nie można ufać i tyle. a allegro to szczerze watpie ze beda robili zamieszanie o 12 zl. kiedys cos napisalam tez w sprawie przesylki, nie pamietam juz dokladnie to napisali mi ze mam sama to uzgodnic ze sprzedajacym bo oni sobie duperelami glowy nie zawracaja.

złośnica nie każdy ma szanse załatwić paczki we własnym zakresie i dobrze piszesz to wszystko jest kosztem uzyskania przychodu i ta taśma i te nożyczki ta benzyna i podatek jeśli ktoś się rozlicza od tej przesyłki i dobrze że walczy o te grosze bo jej się należą i została oszukana troszeczkę pomogła oszustowi bo wysłała paczkę zanim zaksięgowała wpłatę ale no cóż Polak mądry po szkodzie

Gość a moze by tak
a tak swoją drogą to priorytet to +2 zł no nie? ciągle mi brakuje oj ciągle. ale spoko, widziałam ze inni naciągają na 20 i więcej zł nigdy nie kupowac tel przez allegro, nigdy! to nie kupuj!! jak widzisz w sklepie kiecke za 200 zl to tez sie zastanawiasz ile zarobi na niej sprzedawca?? :D prosze cie... :O taka byla cena wysylki i nic na to nie poradze, to nie byl tel, plastikowy lecz z roznymi akcesoriami nowiutki palmptop(pewnie i tak nie wiesz co to ..) i troche wazyl, wiec skoncz juz z tymi oskarzeniami ze ja kogos naciagam ok?????

Gość a moze by tak
mialo byc.. nie-plastikowy, ale coz ta zolza wyzej mnie wkur..

Gość fhhsf
kobieto ale po co wysylalas jak nie zapłacił za przesyłke?? Głupich nie sieją, sami sie rodzą

Gość a moze by tak
no juz przyznalam ze to moj bład, prawie ze mnie blagal, nigdy wiecej nie dam sie nabrac na takie teksty typu"ale mi zalezy na czasie.. prosze pania baaaaardzo"

słuchaj, ja ci pisałam na wstępie - może widział że ty niezrównoważona jestes. chcesz oceny, zjebałaś już kilku ludzi, a jak ktos ci zadaje proste pytanie o cene co na nią się składa to zaraz obrażasz. tak poważne problemy osobowościowe masz i uważasz że jesteś pępkiem świata? to ty wyszłas na idiotę a laski które ci komentują nie wiem czemu sa takie miłe. Nie zasługujesz na to. ja jestem świadomym swych praw konsumentem, wiem jakie przebitki na różnych przedmiotach mają sprzedający i śmieszy mnie to teraz tymbardziej, że przyznajesz się że był to palmtop ( a nie palmptop jeśli już chcesz błyszczeć ;) ) a ceny tego urządzenia w polsce są nadal wysokie, zatem zarobiłaś i 12 zł ( a ile tak naprawdę to sama wiesz najlepiej), które naiwnie dama oddałaś w momencie wysłania, nie umiesz przeboleć. dołująca postać z ciebie.

Gość a moze by tak
zj**ałaś już kilku ludzi, a jak ktos ci zadaje proste pytanie o cene co na nią się składa to zaraz obrażasz. nikogo nie zjebalam, wystarczy czytac.. masz z tym problemy??

Gość a moze by tak
i napisze ci ostatni raz ze nie chodzi tu o kase, ale tego pewnie tez nie rozumiesz :O

Gość fester78
Kiedyś kupiłem coś na Allegro i dostałem maila z danymi do wpłaty. Jestem ostrożnym Allegrowiczem i zauważyłem, że coś nie gra z danymi. Skontaktowałem się ze sprzedającym i okazało się, że ktoś się pod niego podszył w tym mailu. Nie straciłem pieniędzy dzięki ostrożności. Uważacie, że po sprawie? Nie straciłem więc nic się nie stało? NIE. Chamstwo i prostactwo mnie wkurza. skontaktowałem się z Allegro, przedstawiłem zebrane materiały i konto po kilku godzinach zostało zablokowane. Odpuszczając takim osobom narażamy innych i siebie na straty. Potem okazuje się, że ktoś wiedział, iż ta osoba jest niuczciwa i ma się pretensje do tych co wiedzieli, ale nie powiedzieli. Suma może i nie warta zachodu, ale postępowanie warte zgłoszenia i interwencji.

no przeciez wiem o co chodzi ;) chodzi o to by znajomi nie uważali cię za skonczoną debilkę, więc musisz tę kasę odzyskac. u normalnych ludzi nazywa się to dumą, u ciebie nie ma nazwy. a jak nie odzyskasz to tez bedziesz mowic ze odzyskalas. ile ty masz lat wogole dziecko? bo z normalna konwersacją widzę że masz spore problemy. mama cię źle wychowała.

fester78 - jak facet się wyprze, przedstawi multum powodów, powie, ze rozmawiał telefonicznie, że ona mu powiedziała, że już odpuszcza że przesyłkę ma gratis. głupia się łudzi. a dla allegro? nic się nie stało. ale skoro nie ma co w zyciu robić :/

Gość a moze by tak
znajomi nie maja tu nic do rzeczy, a ty odbijasz pileczke jak taka foczka, skoncz juz bo jetses zalosna

Gość fester78
zlosnica_fya - a Ty nie masz problemu z konwersacją? Jak na razie to tylko obrażasz. Jeśli nie masz nic mądrego do napisania na zadane pytanie, to nie pisz. Musisz obrażać ludzi?

Gość HURAGAN NA TWOJEJ
ja mialam spor jakies kasztan sie sprol o sluchawki ze nie dzaialaja i chcial 10 zeta i tak nie dostal i po sporzxe

kurde, a juz mialam nadzieję, ze pisze z dwoma osobami a tu jak zwykle słaby przeciwnik podpisuje się pod dwoma nickami. Wybacz że chce ci pokazac obraz patrzenia innych ludzi. wybacz ze moja słowa sa dla ciebie zbyt trudne. wybacz ze chcialam ci podpowiedziec ze ludzie sa wredni i facet mogl pomyslec ze jak zarobilas juz XXX kasy na nim to przesylke moze miec za free (może to był jakiś 16latek? skad wiesz ze nie?) wybacz że chcialam ci zwrócić uwagę rozmowa z tobą jest uciążliwa bo żyjesz w swoim świecie, a on zakłamany jest ;) i w końcu wybacz mi że nie żałuję ciebie i uważam że jakbys miała honor to byś odpuściła bo prawda jest taka że mu podarowałaś tę kasę w momencie gdy zgodziłaś się na wysyłkę (priorytetem co mładnie podkresliłaś). coś jeszcze? :/

Gość a moze by tak
16latek moze miec konto na allegro?

a co za problem? Boże, ja serio z dzieckiem piszę :/ wysyła na ojca albo na matkę i tyle. Albo wkrada się bratu na konto. nie chcę cię znów obrażać, choć uważam że w żadnym miejscu tego nie zrobiłam, ale chciałam napisać jaki wniosek mi się nasunął po tym ostatnim poście twoim :D

Gość fester78
1. Jeśli myślisz, że ja i "a moze by tak" to jedna i ta sama osoba to się mylisz. Ja akurat jestem facetem. 2. "...i uważam że jakbys miała honor...", a sądzisz, że kupujący wykazał się poczuciem honoru? 3. To jest problem naszego społeczeństwa. Jeśli kogoś biją na ulicy to co to mnie obchodzi. Jeśli pobili mnie to zaczyna się rozpacz, gdzie była Policja i czemu nikt mi nie pomógł. zlosnica_fya - potwierdziłaś swoje problemy z konwersacją międzyludzką. Ktoś Ci zwrócił uwagę, a Ty plujesz ironią i sarkazmem. Cóż, kończę się wypowiadać, bo dyskusja zmierza w innym kierunku niż temat. a moze by tak - nie odpuszczaj, trzeba tępić cwaniaków. Powodzenia.

Gość jak dla mnie nie
powinna odpuszczac, bo niby czemu? dlaczego ma komus robic prezenty w koncu to byla umowa kupno-sprzedaz,a on nie dotrzymal umowy. najzwyczajniej ja wykrecil. co innego, ze sie dala itd.

fester78 - to chyba jestes gejem, bo twoj styl pisania tak srednio meski jest a wnioski jak najbardziej kobiece. facet nie wykazl sie honorem - fakt. to niech ona go ma. tepic bydlaków? za głupotę się płaci, ja znam takie powiedzenie. ona zapłaciła 12 zł a to nie jest dużo. dobra, załóżmy, ze byś mu tego nie wysłała i czekała aż wpłaci ci kasę. Co by się stało? Dałby ci negatywa? Może, ale jakbys napisala do allegro to bys wygrala i usunieto by ci go. Co by ci zrobil? nic. dałaś się zrobić w chuja i teraz tutaj cwaniaczysz, piszesz z pomaranczy z kilku kont i myslisz ze jestes fajna. Czepiasz się ludzi, którzy ci mądrze radzą, a nie powtarzają w kółko jedno i to samo BEZ CZYTANIA CAŁEGO TEKSTU. nawet osoba "jak dla mnie nie" wypowiedziała się bez czytania. Zrobisz jak będziesz chciała. Wszyscy wiedzą jak będzie bo już popisówkę dałaś tutaj, zatem wiemy czego sie spodziewać. Mój czas na ciebie się skończył ;) Miłego odgrażania się pani bez honoru ;)

Gość jak dla mnie nie
zlosnica nie jestes fajna :O i nie masz racji.

Gość fester78
I NADAL OBRAŻASZ "fester78 - to chyba jestes gejem, bo twoj styl pisania tak srednio meski jest a wnioski jak najbardziej kobiece" Jeśli Ci napiszę (przepraszam innych którzy czytają) ZAMKNIJ JEBADŁO SZMACIANKO to będę bardziej męski w Twoich oczach? Jeśli tak to żal mi Ciebie.

Gość jak dla mnie nie
fester nie przejmuj sie widac, ze jest tu nowa, na dodatek prosi zeby glosowac na nia w jakims konkursie. ciekawe co tym razem mozna wygrac? szczotke do zebow? :O

Gość Qba guzik
Allegro późno reaguje i rzadko. Ja bym nie wysłał, bo liczyłbym się z tym, że inaczej kasy nie odzyskam. Skoro facet nie umiał ci ich wpłacić wcześniej to jakim cudem miał to zrobić później?

Gość jak dla mnie nie
to, ze nie wplaci jest pewne, ale kara powinna go spotkac.

Gość menopauza69
Ale jaka kara go spotka? Jak dla mnie strata czasu.