Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

suchAshame

WIERZĘ W BOGA

Polecane posty

Czyli co, mam wierzyć profilaktycznie? Bo w razie czego? Chyba sam wiesz, że to bez sensu.

Gość Rafaello rocznik 1987 .......
magnolia ::::: Mi nie odchodzą bliscy już od kilku lat , ostatnio umarła babcia a było to 5 lat temu Szkoła ? Wszystko w porządku , szybko się uczę wiec na nadmiar materiału nie narzekam A tak poza tym ? Jestem szczęśliwy i jak to mówi informatyk :::: jak jest dobrze to nie ruszaj :D więc nie ma u mnie zbyt wielu zmian

Gość z tymi 99.9999
wierzących w Boga to koleś przesadził. A wiesz, że na świecie są również inne religie i nie wszystkie wierzą w Boga?

Gość nie jestem wcale martwa
siejka, ja wiem swoje a Ty się pociesz, z jakiej racji piszesz, że dusza moja jest martwa? bo nie wierzę w Twojego boga i śmiem napisać, że go nie ma, że jest wytworem, który stworzyliście sobie sami? moja dusza jest nad wyraz bogata i bogacę ją z każdym dniem. Wiara zwana boską jest wymysłem ludzkim. Doktryna, bądź to logiczna bądź filozoficzna, która się pyszni tym, że uczy prawdy o Bogu jest fałszywa, a przeciwnie ta, którą potępiono jako fałszywą, jest najprawdziwsza.

pocieszasz*

a znalazłeś sobie dziewczyne?? sory że pytam ale skoro jesteś szczęśliwy i wcześniej pytałeś jak się zapytać o datę urodzin to tak mi się skojarzyło...

Gość ale załosne
co to zlot ateistow!!! żałosne!

Gość siejka
"comtessa" czy wiesz kto powiedział takie zdanie ,że przez życie trzeba przejść jak człowiek a wtedy nie złamiesz żadnych przykazań nawet będąc niewierzącym a tobie do tego daleko nazywając wszystkich wiernych różnych wyznań ciemną masą a kim "ty" jesteś?????????

dyskusja.

rthz : ale dlaczego bez sensu ??? Moze troche :( Ale gdy zaczniesz wierzyć to gwarantuje Ci że zmienisz sie na lepsze. Wiara uczy pokory , uczy przetrwać w trudnych chwilach , naprawde warto :) Czasem nie masz się do kogo odezwać to możesz sobie uklęknąć i porozmawiac z Bogiem. Gdy wierzysz to traktujesz Go jak przyjaciela :) Możesz prosic , dziekować , zwierzac się . Teraz pewnie się smiejesz z tego co pisze ale człowiek wierzący przyzna mi rację. Wiara uczy opanowania. Wiesz że jako wierzący nie powinieneś się kłócić , obrażać kogoś bo cos Cie powstrzymuje przed tym. Wiadomo że nie zawsze tak jest ale ogólnie na pewno staniesz się bardziej opanowany itd. Chodzi o to że dzięki wierze zauważasz inne dobra. Nie myślisz że tylko pieniądze dadza Ci szczęscie ale widzisz że samym dobrem , pomaganiem innym mozesz czuc się spełniony. Teraz też pewnie mnie wysmiejesz bo przecież z reguły każdy lubi pomagać i to nie jest uwarunkowane od wiary. No nie wiem jak to Ci pisać alejedno jest pewne ::: jeżeli będziesz wiezrył to nic nie stracisz !!!!!!!! Jeżeli nie będziesz wierzył to możesz stracić bardzo dużo ! Nie musisz ale możesz :D

część przykazań, to prawdy moralne, których człowiek nie powinien łamać "nie kradnij","nie zabij", ale zdarzają się różne spaczenia psychicznego. reszta to bełkot schizofrenika.

dlaczego ucinam wyrazy :-o

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Rafaello, dobrze gadasz, zgadzam sie z tobą

magnolia ::::::: Nie , nie mam dziewczyny i choc nie powinienem tak mówić to ja czuje że zanim poznam tą moja wymarzona księżniczkę minie jeszcze pare lat :D Czuje to :D Kto by ze mna wytrzymał , hehe Gdybym żył w średniowieczu gdzie ludzie przykładali większa wartośc do tego jaki człowiek jest a nie co posiada to pewnie bym szybciej odnalazł moje kochanie :D Jeżeli chodzi o datę urodzin to gdy teraz myslę o tym pytaniu jakie zadałem kafeteriuszom to sam się dziwię że je zadałem bo było troche szczenięce :D Ale lepiej pytać i być głupim tylko przez chwilę ( jutro nikt nie bedzie pamiętał ) niż nie pytać i być głupim przez całe życie :D:D:D

Rafaello rocznik 1987 ......., typowa zagrywka, zagład Pascala, który jest czystą hipotezą z korzyścią dla wierzących, więc też czczym gadaniem. Takie wymuszanie wiary.

Gość magnolia bladoróżowa
ależ oczywiście, że wierzę :)

Nie, dzięki, musiałbym wyrzec się części siebie, żeby być kimś kogo opisałeś - kimś, kto potrzebuje niewidzialnego przyjaciela by czuć się lepszym człowiekiem...

rthz ::::: I tak wiem że jak będziesz miał 70 lat to weźniesz różaniec do ręki :D

A owszem, wezmę go do ręki żeby go wcisnąć w gardło takim dziadkom jak ty :P

kimś, kto potrzebuje niewidzialnego przyjaciela by czuć się lepszym człowiekiem... naprawdę wierzysz w to, że wiara w Boga polega na czuciu się lepszym? Poczytaj pamiętniki świętych - oni raczej czuli się kimś gorszym i nieustannie dążyli do świętości

Ta - i co im z ich świętości, jak nie poruchali przez cale życie, tylko jedli mech i jeżyny jednocześnie wielbiąc boga :D

rthz- nie dla każdego ruchanie jest najważniejszym celem życiowym :D. Tym różni się człowiek ( przynajmniej niektóry :P) od zwierzęcia ;)

Gdzie napisałem, ze ruchanie jest najważniejszym celem życiowym? Mówię, że rezygnowali z tego i co z tego mają? To, że czasem jakiś ksiądz pedofil wspomni o nich? :D

żeby zrozumieć musiałbyś pójść tą drogą ;) A więc raczej nie zaprzątaj sobie głowy tematem, i tak jest poza zasięgiem :D

Tak... zrozumieć jak przejebałem całe życie :o Czy to miłe uczucie? Nie zamierzam się przekonać :D

sam widzisz rthz - nie każdy się nadaje :D

Tak, za to ty nadajesz się doskonale, ba! Już jesteś na właściwej drodze :D

Gość mundek komunista
Nie które osoby na tym forum mają poważne braki w wykształceniu. Przez wieki filozofowie spierali się o istnienie boga. I w żadnym wypatku nikomu nieudało się udowodnić że bóg istnieje czy też nie istnieje. Nie można udowodnić że bóg nieistnieje. Poczytajcie sobie Pascala o ile wiecie kto to jest. Ja jestem osobą wierząca wychodząc z takiego samego założenia co Pascal. Staram się kierować logika a nie modą jaka w danym momencie panuje. Nie wierzącym mogę tylko współczuć. Przyjmując kogoś do pracy zawsze zadaje mu jedno pytanie :Czy wierzy w boga lub inną tzw. siłę wyższą. Jeśli odpowie że nie rezygnuje z jego usług dlaczego ? bo szukam ludzi kreatywnych z wyobraźnią.