Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeszcze nie emerytka

jaki OFE ?????

Polecane posty

Gość droga złośnico
zacytuj mnie w ktorym momencie polecalam AIG, owszem zgoda pojecie hybryda jest szeroko rozumiane rowniez w ten sposob, jaki Ty przedstawiasz, wiec ja zdefiniowalam co mialam na mysli mowiac hybryda-czyli wysokokwotowe ubezpieczenie z funduszem kapitalowym., czyli to co powiedzialas nieadekwatmne ubezpieczenie do tego , jakie jest potrzebne. Dlatego w produktach np Aegona ubezpieczenie jest sladowe np po to zeby nie placic podatku belki w momencie konwersji. Pytasz sie skad to wiem, bo kuzwa madra jestem. pomsl chwile czym Ci jest latwiej sterowac wielkim statkiem czy mala lodka, co jest bardziej elastyczne i lepiej zareaguje na zmiany?

Nie pisałas o AIG tylko na tej stronie fundi. pl zauważyłam że polecają :P A teraz pomyśl, co się szybciej przewróci? wielki statek czy mała łódka? A tak poza tym to OFe ustawowo mogą tylko do niespełna 40% inwestować agresywnie czyli w akcje. a inną kwestią jest to, że opłaty za zarządzanie w funduszach do 2014-2015 roku będą obniżone do 3,5%, więc z jakiego kapitału będzie można opłacić lepszych fachowców?

Gość droga złośnico
nie 40% tylko 30%, 10% gotowa, 60% obligacje. Pytasz sie co sie przewroci?? ja nie polecam najmniejszych, tylko mowie, ze z tych najbardziej oplacalnych nalezy wybrac ten, ktory nie dsysponuje jeszcze az taka liczba aktywow jak ING np Generali. Ja nie czytam opinii ekspertow z tamtej strony, ogladam tylko tabele, takze jezeli ktos czyta te opinie, to gaktycznie zle polecilam. Ja namawialam do samodzielnego myslenia i analizy danych. Co do obnizenia oplat to bardzo dobrze, nie boli mnie to, bo nie jestem jak to mowisz "agencina"

Zgadzam się. Generali to dobry fundusz, godny polecenia. jestem pod podziwu jeżeli faktycznie sama dla siebie pogłębiasz tę wiedzę, aczkolwiek znajomośc kilku szczegółów jest dla mnie podejrzana. W każdym razie dziękuję za rozmowę, była bardzo fajna i mam nadzieję, ze jak ktoś tu wejdzie to przydadzą mu się nasze wypociny ;) pozdrawiam

Moim zdaniem możecie jeszcze dyskutować,zawsze to się człowiekowi trochę rozjaśni w głowie.

Gość droga złośnico
studiowalam finanse,bankowosc i ubezpieczenia, a wiedza teoretyczna mnie nie satysfakcjonuje, rowniez lubie rozmawiac z osoba, ktora sie zna:) wtedy dyskusja ma sens:D pozdrawiam!!

Ale dlaczego polecasz?Bo co?Na co zwrócić uwagę przy wyborze?Czym się kierować?Jak wybierałam ING to kierowałam się tym,że lubię Kondrata.

Czym się kierować? Tym ile dane OFE zarobiło dla swoich klientów. Wiadomo - im więcej tym lepiej. I jak poradziło sobie na ostatnich spadkach. Nie wybierać najmniejszych funduszy (typu pocztylion), zwracać uwagę na stabilność OFE (raz najgorszy a raz najlepszy nie będzie trafnym wyborem) i nie sugerować się reklamami, cho.c akurat ING jest godne polecenia.

Otóż to, a Generali spełnia te kryteria. Kapitałowo jest jednym ze średnich-większych funduszy, nie inwestuje aż tak dużo w akcje, a mimo to (a może poniekąd... dzięki temu) jest jednym z najbardziej stabilnych i dochodowych funduszy - nigdy nie znalazł się w drugiej połowie tabeli, najczęściej znajduje się w pierwszej 5-ce, a nawet w pierwszej 3-ce.

Gość kfjkfldk
www.analizy.pl www.money.pl w odpowiedniej zakladce sa zestawienia jak pracuja fundusze

Gość grat
ING to dobry wybor, dwa miesiace temu przewertowalem chyba wszystkie mozliwe OFE, moja zona mnie prosila bo jakas jej kolezanka tez wziela sobie III filar, Bralem pod uwage tez inne comercial union, ale u nich trzeba wplacic pienaidze naraz, co dla nas wogole nie bylo mozliwe, bo nie mielismy pieniedzy tylko jestesmy w stanie odkladac co miesiac z naszych dwoch pensji. ING jest fajny bo u nich dostaje się premie, co prawie niweluje oplaty. A 350 zl miesiecznie to tez nie jest jakas szalona kasa.

Gość krisss
Jesli ktoś chce na spokojnie porozmawiać o OFE prosze o kontakt na email