Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość envie***

Jaki wiek jest odpowiedni do zawarcia malzeństwa...

Polecane posty

Gość dfgdfgd
"Zanim wzieliśmy ślub bylismy razem 7 lat. Dużo między nami się działo, ale w końcu jakoś sie "dotarliśmy"." Mój przyjaciel chodził z dziewczyną 7 lat, w koncu wzieli ślub i.... po 7 miesiącach byli rozwiedzeni. Od razu poznał inną i wzięli ślub b. szybko. Minelo już parę lat i są bardzo szczesliwi. Nie ma to związku z tematem, ale tak mi sie przypomnialo :)

Gość moli25
no wiadomo jesli małżeńswo zaraz po slubie obkłada sie w dzieci to nie maja za duzo czasu dla siebie....

Nie wiem skad przekonanie, ze malzenstwo ogranicza. My planujemy slub, ale na razie nie planujemy dzieci wiec w dalszym ciagu bedziemy w stanie podrozowac, chodzic na imprezy i szalec.

Gość dfgdfgd
Babcia mojego chłopaka poiwedziala mi ostatnio "Wyszłam za mąż jak mialam 19 lat, ale ja głupia byłam że tak wczesnie!" (i się popukała w czoło)

Gość Niebieskooka82
A jak się dobrze zycie zorganizuje i dzieci wychowa to też nas nie będą nasze pociechy ograniczać.

Gość moli25
a ja wyszłam za mąż jak miałam 20 lat i nie żałuję....gdyby szło cofnąć czas zrobiłabym tak samo.... nie mozna porównywac czasów twojej babci z obecnymi..

Niebieskooka, zajmowalam sie synkiem mojej przyjaciolki przez jeden dzien z moim narzeczonym. Tak nas ten szkrab wykonczyl, ze bylismy w lozku o 22:) Poza tym wszedzie gdzie jechalismy musielismy zabrac torbe, wozek, nosidelko, dziecko ;) Ja jednak uwazam, ze dzieci ograniczaja .Chocby mobilnosc ;)

Gość moli25
moim zdaniem dzieci ograniczają...tym bardziej małe dzieci

Gość osiemnastkaaa
A ja mam 18 lat, mój facet 20 i w przyszłym roku planujemy ślub. Znamy się już od 4 lat i od dłuższego czasu nie możemy się już doczekać, jesteśmy ze sobą strasznie szczęśliwi, a ślub ułatwi nam tylko życie, w końcu będziemy mogli ze sobą zamieszkać i cieszyć się sobą codziennie. Najgorsze jest to że jego ojciec uważa, że Moj Facet powinien korzystać z życia, co idzie za tym, powinien korzystać ze związków, sam wziął ślub bardzo szybko...jeszcze nie wie nic o naszych planach, strasznie boję sie jego reakcji

Gość oleczka1986
Z psychologicznego punktu widzenia: kobieta - 24-25lat, mężczyzna - 27-28lat. To wszystko warunkuje także ile lat różnicy jest między partnerami. Oczywistym staje się fakt, że to nie od wieku zależy lecz od dojrzałości związku do takich decyzji.