Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nola

bezsennosc- jak pokonac? ale bez tabletek..

Polecane posty

ktos jeszcze nie moze zasnac? moze jakies sposoby oprocz prochow na sen??? od tygodnia siedze do 2, 3 lub nawet 4:(((

robaczek a jak tak siedzisz to o ktorej wstajesz rano?? ja spie za dlugo i jestem na siebie zla :( do tego same koszmary mi sie snia i budze sie zmeczona, nie mam w ogole energii, ciagle chce mi sie plakac :(

Gość droga skórko od p.
mam tak od kilkunastu lat cierpię na poważną bezsenność i tylko tabsy działają, ale ich nie chcę brać wystarczy mi kilka godzin snu w ciągu doby, raz sytuacja była groźna, gdy sen nie pojawił się przez prawie 50 godzin :O. Na szczęście organizm się poddał.

no to nieciekawie, a wiesz jakie to ma podloze? chyba jest jakis powod? zebym ja jeszcze w dzien miala jakis naped ale wlasnie w dzien zero energii, nic mi sie nie chce, nic mnie nie cieszy..nie chce proszkow bo moge byc w ciazy

nie wiem czy jestem, staramy sie zebym byla wiec wole nie ryzykowac

no i co z tym sposobami ? nikt nie ma pomyslu? moze jakies domowe sposoby? tylko nie mleko bo to bujda jest :(

Gość droga skórko od p.
u mnie bezsenność ma podłoży psychiczne. Powodem może być (i pewnie jest) moje traumatyczne przeżycie w dzieciństwie (bliskie spotkanie z pedofilem). Nie chcę brać tabletek, bo mam dzieci, któe wożę do szkoły. Mam dom poza miastem i muszę odwozić dzieci i je przywozić ze szkoły. Tabletki mają ciężkie skutki uboczne a ja nie chcę odczuwać tych skutków.

ja mialam to samo przezycie :( ale nie wiazalam jakos mojej bezsennosci z tym wydarzeniem, moze dlatego ze nie mam jej ciagle tylko zdarza sie co jakis czas..teraz mi sie wydaje ze juz nigdy nie przejdzie, mam jakies lęki jak mam sama zasnac

Gość lek.med Morisson
Witaj, Najczęstszymi przyczynami bezsenności są zaburzenia psychiczne, pierwotne zaburzenia snu, stosowanie środków uzależniających, zaburzenia rytmu snu i czuwania oraz choroby somatyczne. Pozdrawiam.

Gość lek.med Morisson
A bezsenność to choroba więc powinnaś ją leczyć!

Gość lek.med Morisson
ciekawy67 - z czym ?!

Gość lek.med Morisson
Bezseność to choroba inaczej nazywana w insomnią. Przyczynami jak wcześniej pisałem mogą być nerwice - różnego rodzaju ,stres, zbytnim przemęczeniem organizmu (tak psychicznym jak i fizycznym) oraz chorobami układu pokarmowego. Pozdrawiam raz jeszcze I proszę nie podważać mojego zgadania - chyba że masz wykształcenie medyczne!

Gość lek.med Morisson
Tak najczęstszymi ale nie jedynymi!

lek. med a jak sobie poradzic?? bez lekow? jestem coraz bardziej sfrustrowana, rano nie moge normalnie wstac, meczy mnie to :(

nie masz zielonego pojecia i tyle.... cos tam wiesz ale tylko cos a jak wyleczyc to dupa blada .....ech co za spece z koziego bobka :o

Gość lek.med Morisson
Autorka nie chcę leczyć się farmakologicznie. Z naturalnych środków nasennych na bazie ziół polecam: melisę, kozłek lekarski czyli waleriana, nostrzyk i chmiel - szczególnie polecam dla młodych osób. Oprócz tego witamina B3, B12 czy też magnez który poprawi nasze samopoczucie. Zrezygnuj z picia herbaty i kawy zarówno wieczorem, jak i w ciągu dnia! Zastąp to naparem np. z rumianku albo lipy która lepiej wpłynie na Twój stan zdrowia. Pozdrawiam P.S jeśli ktoś ma jakieś pytania - proszę zadawać, mam dziś dyżur.

wiecie kiedy ostatni raz mialam takie problemy ze snem jak mialam depresje i wteyd tez snily mi sie koszmary straszne! teraz to ja nawet boje sie zasnac z powodu tych snow i takie bledne kolo :(

Gość lek.med Morisson
ciekawy67 - Bez leczenia farmokologicznego nie ma za dużego wyboru.

Gość lek.med Morisson
Nola - a czy przed snem spożywasz jeszcze jakiś posiłek ? Nie mówie tu o kolacji tylko niedługo przed pójściem spać?

nie, bo to zawsze jest godzina okolo 2, 3, mam wlaczony tv i tak leze boje sie go wylaczyc bo wtedy mi sie wydaje ze ktos lazi po domu :(

no fakt Doktorku znasz sie troszke najlepsze sa szyszki chmielu magnez najlepiej jesc pelne ziarno :) a wyleczyc mozna metodami naturalnymi sa najskuteczniejsze...