Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nola

bezsennosc- jak pokonac? ale bez tabletek..

Polecane posty

Gość nie karmić troli
Szalejacy kryzys ekonomiczny. Dzwoni bankier do bankiera: - Czesc stary, jak sypiasz? - Jak niemowle. - Zartujesz? - Nie. Wczoraj cala noc plakalem i dwa razy sie zesralem.

ja tez skonczyłem kierunke nie taki jaki chciałem ale coz a medycyna tez zainteresowałem sie z autopsji (miałem problemy)

Gość dariusz szpanowski
ja sobie na zły sen grzmotnę piwo i od razu lepiej zasypiam:)

Ciekawy zeby zyc wg twoich wskazowek to by trzeba w szklanym kloszu zyc, bez pospiechu, bez stresu i na farmie ekologicznej smiejesz sie z lek.med a sam nie podajesz nic konkretnego

Gość o czym myslisz
ze nie mozesz spac?

Gość romi23
Witam! Bardzo prosze o pomoc - od paru lat nie moge spac w nocy;( najpozniej sie klade o 5 nad ranem a czasami wcale, wieczorem padam z nog ale zasnac nie moge, caly dzien jestem nieprzytomna, zle sie czuje, nie moge jesc i niczego mi sie nie chce, nawet wychodzic z domu. Napiszcie prosze jak pozbyc sie bezsennosci albo chociaz zminimalizowac te bezsenne noce;( Dziekuje

Gość pannaurodynka
Zacznij od uregulowania godzin kładzenia się spać, nie oglądaj wieczorem telewizji, nie słuchaj energetycznej muzyki. Najlepiej stosuj wieczorny rytuał: ciepła kąpiel, szklanka ciepłrgo mleka i do sypialnie: dobrze przewietrzonej i ciemnej. Więcej informacji o walce z bezsennością znajdziesz tutajhttp://nasen.edu.pl/2010/08/07/witaj-na-blogu-o-dobrym-snie/

Gość gość
Witam wszystkich, ja też miałem problemy ze snem, miałe setki badań i stosowałem różne leki. Odniosłem wrażenie że lekarze testowali na mnie co im wpadło w ręce :( Ostatnio poszedłem do fajnego doktorka i przepisał mi lekarstwo na receptę. Działa :) chpl.com.pl/charakterystyka-produktu-leczniczego-Zolpic-R--92360-9488-.html Może ktoś coś wyczyta dla siebie i mu pomoże :)

Gość asmrona
proponuje posluchac i poogladac filmiki z ASMR (dla mnie najlepsza jest gentelwhispering -rosjanka ktora mieszka w Usa no i masageasmr tez chyba rosjanin ktory tez tam mieszka )ja po tym zasypiam. Lepiej to niz sie truc.

Gość asmrona
zapomnialam dodac ze koniecznie trzeba tego sluchac na sluchawkach. ASMR to najlepsza nieinwazyjna, najprzyjemniejsza a co najwazniejsza darmowa metoda na relaks, odprezenie i sen.

Gość gość
dla mnie pomaga czytanie książki przed snem, gorąca kąpiel lub spokojny jogging. Ważne jest ustalenie jaka jest przyczyna bez senności: http://przyczyny-objawy-leczenie.pl/sposoby-na-bezsennosc/ Czasami jednak samemu nie można jej pokonać i niezbędna będzie wizyta u specjalisty.

Gość gość
Polecam kupić naprawdę duży materac dobrej jakości, dobrej marki- byle nie w markecie. Dobre są Viscotherapy ze zmienną, regulowaną twardością - nowość na rynku, a jakie to wygodne. Dla mnie bezkonkurencyjne

Gość gość
spacery- codziennie, relaks, muzyka relaksacyjna na godzinę przed snem ewentualnie terapia z psychologiem w zalezności co jest podłożem, u mnie stres po traumie, radzę działać szybko bo z braku snu a zarazem stresu to wychodzą różne choroby jak nerwica, problemy metaboliczne, choroby układu pokarmowego, jelit, cukrzyca, choroby tarczycy, zawirowania hormonalne też myślałam że to tylko stres a dzisiaj mam jelito wrażliwe i biegunki plus hemoroidy, problemy metaboliczne- nie chudnę,zawroty głowy, mroczki przed oczami, sucha skóra, bezsenność itp. na szczęście pod wpływem terapii te wszystkie objawy ustępują a było tak żle że bolała mnie dosłownie każda część ciała lekarz powiedział że jest to wynik rozwiązywania problemów do wewnątrz a nie na zewnątrz

Gość Kartezja
też zaczyna mi dolegać, bardzo trudno się za cokolwiek zabrać w dzień, kiedy się przeczuwa, że przez prawie całą noc nie będzie się dało spać, dopiero potem ze zmęczenia się zaśnie Potem od rana zmęczenie, otępienie, błędne koło :-( Do tego dochodzi lęk Tabletki nasenne mi mało pomagają, a nie chcę wziąć zbyt dużo

Gość gość
piwo pomaga .wino.mleko z miodem.melisa.troche cukru z sola.

Gość gość
Swego czasu nachodziły mnie myśli samobójcze. Moja pani psycholog nawet zasugerowała, że może niezbędna być wycieczka do szpitala.. Nie wiedziałam co mam zrobić ze swoim życiem.. Z jednej strony wiedziałam, że mogłabym je wspaniale wykorzystać, pójść na studia, zostać inżynierem, mieć dobrą pracę i podróżować z mężczyzną mojego życia. Z drugiej strony wydawało mi się to niemożliwe. Można to przyrównać do pięknego krajobrazu. Co innego być gdzieś na Karaibach i pluskać się w lazurowej wodzie, a co innego mieć tylko nieostre zdjęcie z komórki. A tak od zawsze wyglądał kontrast pomiędzy moimi planami i marzeniami, a rzeczywistością. Byłam w czarnej dziurze, z której nawet światło nie mogło sie wydostać.. wtedy natrafiłam przypadkowo na stronę http://energiaduchowa.pl i zamówiłam kilka sesji oczyszczenia aury. Rezultaty przerosły moje oczekiwania! Zaczęłam w końcu wierzyć w siebie i spełniać swoje marzenia. W tej chwili uważam się za osobę szczęsliwą z naprawdę wspaniałymi perspektywami na przyszłość.

Gość gość
Podobno pomaga picie mleka przed snem. Jednak no niestety najlepsze są jednak tabletki.

Gość gość
No może i faktycznie tabletki są najlepsze ale często o ile pomagają z bezsennością to szkodzą na coś innego. Mi natomiast pomogła sauna. Nie tylko pomaga z tym problemem ale ogólnie rozluźnia i regeneruje cały organizm. Najlepiej mieć ją w domu żeby od razu potem położyć się spać. Ja swoją kupowałam w AMS Sauna i mogę ich polecić bo mają tam bardzo dobrej jakości.

Gość xdd324234
Potrzebuje pani dobrego bolca. Zapraszam na PW

Gość gość
radzę wam sprawdzić w biurze meldunkowym czy ktoś czasem nie jest na lewo zameldowany w waszym mieszkaniu , a potem czy macie ważną umowę wynajmu lub kupna mieszkania . To są podstawowe czynności firm - medium które zajmują się (na zachodzie) uwalnianiem domów z niepotrzebnych duchów. Panie przychodzące uwalniać mieszkania , mają jeszcze do dyspozycji łączność z archiwum , gdzie są dane o wszystkich byłych mieszkańcach danego domu nawet do 100 lat wstecz , ale lepiej zająć się tym samemu , będzie taniej.

Mi w bezsenności bardzo pomógł dr Skalski z PsychoMedic na Ursynowie, świetny specjalista w zaburzeniach snu. Podaję numer: 22 2991122. Polecam

Gość gość
wg mnie przyczyną bezsenności sa problemy którymi się przejmujemy a boimi się rozwiązać ,uczucie że nei jesteśmy dość dobrzy że nie ogarniamy życia ,nie robimy co powinniśmy uleganie lękowi

Gość TeklaMa
Tak naprawdę często pomaga pozbycie się stresu oraz zmiana trybu życia. Tylko, że właśnie mało osób umie sobie efektywnie radzić sobie ze stresem, a to klucz. Bez pomocy specjalisty trudno to okiełznać, ale są specjaliści, jak w https://www.centrum-psych.pl/ (Warszawa), którzy pomagają takie problemy rozwiązywać. Warto zadzwonić, zapytać, pójść na wizytę.

Gość karolina7812
Jeżeli szukasz naturalnych sposobów polecam kurację olejem konopnym. Sama regularnie stosowałam olej konopny i bardzo mi pomógł z bólami głowy, bezsennością i ogólnym napięciem. Jeśli szukasz sprawdzonych preparatów polecam https://konopieizdrowie.pl/pl/producer/Medihemp-OG/23

Gość elaa54
Też uważam, że olejki konopne pomogą. Ja stosuje i są efekty. Na konopieizdrowie.pl są z dobrej marki medihemp