Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w totalnym szoku

6 tyg dziecko zmarlo po podaniu standardowej szczepionki

Polecane posty

kolejna debilka musztarda - to ty masz jakis problem z docieraniem i czytaniem bo pisalam do autorki topicu ktora napisala o tym ze artykul wyszedl wczoraj, wiec zastosuj sie do swojej rady i czytaj kazdy post a nie tylko co piaty Jeżeli już, to napisała, że artykuł wyszedł dzisiaj... w totalnym szoku ten artykół wyszedł dopiero dzisiaj wiec o jakim wycofaniu szczepionki mowiecie . szczepionka nie zostala jeszcze wycofana gdyz bylam dzis w przychodni i lekarka powiedziala mi ze nie bedzie ryzykowac i zebym zaszczepila dziecko płatna . gdyby ta szczepionka byla wycofana to na pewno inna byla by w miejsce tej refundowanej !!!

Gość w totalnym szoku
TO WY NIE UMIECIE CZYTAC POSTOW NAPISALAM ZE ARTYKUL WYSZEDL DZISIAJ TEJ NIESZCZESNEJ SZCZEPIONCE . PO DRUGIE NIE NAPISALAM KIEDY DZIECKO UMARLO - NAPISALAM ZE UMARLO 6 TYGODNIOWE DZIECKO PO TRZECIE CHCIALAM PO PROSTU OSTRZEC WSZYSTKIE MATKI PRZED TA REFUNDOWANA SZCZEPIONKA PO CZWARTE DZISIAJ BYLAM W PRZYCHODNI Z MOJA CORCIA I SZCZEPILAM JA PŁATNA BO LEKARKA POKAZALA MI ARTYKUL W GAZECIE I POWIDZIALA ZE NIE BEDZIE RYZYKOWAC ( CHWALA JEJ ZA TO )\ A WY DURNE TYLKO SIE KŁOCICIE I OBRAZACIE MNIE BARDZO ZALEZY NA MOJEJ CORCI I SAMA BYM UMARLA Z ROZPACZY GDYBY COS JEJ SIE ZLEGO STALO ( TAK JAK TEMU CHLOPCZYKOWI ) MYSLE ZE KAZDA NORMALNA MATKA KOCHA SWOJE DZIECI I CHCE DLA NICH JAK NAJLEPIEJ I DLATEGO CHCIALAM OSTRZEC !!!!!!!

Gość ewfqewfew
Proponuję ignorować "kolejną debilkę" bo ona chyba ma jakieś problemy z psychiką, co widać po jej histerii i próbach uciszenia rozmów o tej tragedii, przyczynach i skutkach.

Gość ewfqewfew
Wiecie co? Ja chyba w przyszłości przed szczepieniami będę sprawdzać co jest na temat jakich szczepionek pisane, czym się szczepi aktualnie i wybierać na co się zgadzam a na co nie. W przeciwnym razie widać że gra się życiem dziecka w ruletkę.

Gość ewfqewfew
(Musztarda, a tak w ogóle to dzięki za link.)

Dziewczyny ja was prosze przestancie PANIKOWAC!!!!Mm dwoje dzieci 9lcorka gdy byla niemowlakiem dostawala normalne szczepienia darmowe zwykle zyje i ma sie dobrze(odpukac).To samo tyczy mojego 5 mc.synka.Tez go szczepie zwyklymi szczepionkami.Na wiele rzeczy min.na smierc lozeczkowa nie mamy wplywu a po co sie jeszcze dodatkowo nakrecac i straszyc???KAZDE szczepienie czy to zwyklymi czy skojarzonymi koreanskimi czy niemieckimi niesie za soba jakies tam ryzyko.Przeciez to jest wszczepienie choroby wiec po cholere sie dodatkowo stresowac???co przestac szczepic w ogole i pozniej w brode sobie pluc??po co??

we wtorek bylismy na szczepieniu. maly dostal EVVAX myślicie ze jakby coś się mialo dziać to już by się zaczelo? dziś 3 doba mija. Nic mu nie jest ale ja się chyba potne. to takie do dupy wszystko mala jadla nutramigen to go wycofali bo byly zanieczyszczenia nadenerwowalam się, poźniej szkłą w sloikach, poźniej jakieś historie z infarnixem akurat zaraz po szczepieniu malej a teraz kurwa to :( mam juz dosyć naszej slużby zdrowia!!!!!!!!!!

mój synek miał dwa lata temu podane 3 dawki szczepionki Euvax b. Córcia w szpitalu została zaszczepiona Hepavaxem a po 6 tyg już w przychodni Euvaxem b. Jestem w szoku.

Mantodea>>> przepraszam Cię bardzo, chyba trochę nie na temat się wypowiadasz. Nikt nie straszy i nie apeluje o to, żeby dzieci nie szczepić. To jest jedynie informacja jaką szczepionką ma się dzieci nie szczepić. Bo mimo, że wycofana (po raz drugi zresztą), za moment znowu może być przywrócona, a ja już taką szczepionką nie zaszczepiłam nigdy.

Gość w totalnym szoku
JA TEZ MAM DOSC TEJ FATALNEJ SLUZBY ZDROWIA !!!! NORMALNIE KREW MNIE ZALEWA I NAJGORSZE JEST TO ZE SAMA MAM MALE DZIECKO O KTORE SIE BARDZO BOJE !!!!

Mamani..bedzie dobrze..juz trzecia doba mija...wiem,ze sie martwisz ale badz dobrej mysli... co do autorki bardzo dobrze ,ze napisalas...co do debilki milcz kobieto bo mayka nie jestes!!! a ja tak dodam wywolujac pewnie burze,ze nie szczepie corki...

No nie ma co panikować, to pewnie jeden przypadek na milion... ale... same zobaczcie, w 2007 roku została wycofana, po to, żeby ją w 2008 znowu przywrócić... http://www.wiadomosci24.pl/artykul/podejrzana_szczepionka_euvax_b_wycofana_28880.html i to chodzi tylko o tę serię wyprodukowaną w Korei. Nie rozumiem polityki... to znaczy rozumiem, to jest walka o kasę, ale szafuje się ludzkim życiem.

Gość w totalnym szoku
POWIEM WAM TAK NIE KAZDE DZIECKO UMRZE PO TEJ FATALNEJ SZCZEPIONCE ( KAZDY ORGANIZM JEST INNY ) ALE NIGDY NIE WIADOMO CZY AKURAT NASZE DZIECKO TA SZCZEPIONKE PRZEZYJE . DLATEGO APELUJE UWAZAJCIE CZYM SZCZEPICIE SWOJE DZIECI . NIE WIEM DLACZEGO NIE WYCOFALI DO TEJ PORY SZCZEPIONKI - ALE JAK NIE WIADOMO O CO CHODZI TO CHODZI O PIENIADZE . A SLUZBA ZDROWIA MA GDZIES GLEBOKO ZDROWIE I BEZPIECZENSTWO NASZYCH DZIECI . SKORO TYLE RAZY WYCOFYWALI TA SZCZEPIIONKE TO ZNACZY ZE COS Z TA SZCZEPIONKA MUSI BYC NIE TAK , PRAWDA ?

no i dlatego ja pierdole nie szczepie, moja mala dostala 3 serie szczepionek w swoim zyciu i koniec. na szczescie jestem w sytuacji, gdzie udaje mi sie tego unikac. nastepne dopiero jak pojdzie do szkoly.:O

No ja szczepiłam wszystko co można, niby za kasę i lepszymi szczepionkami, ale dosłownie wszystko. :) Oprócz ospy, bo syn zdążył zachorować, zanim wpadłam na ten genialny pomysł. Nawet meningokoki. :)

I uważam, że pewne choroby jednak trzeba wyeliminować, a tego bez szczepień profilaktycznych się nie da. Niektóre też są niebezpieczne dla zdrowia, jak świnka dla chłopców albo różyczka dla nieszczepionych kobiet, czy dla tych, które nie przeszły choroby, a są w ciąży.

Gość w totalnym szoku
DO AGULI NA PRAWDE NIE SZCZEPISZ ? JAK CI SIE TO UDAJE ? JA JAK RAZ SPOZNILAM SIE Z ZASZCZEPIENIEM CORKI TO DO DOMU PRZYSZLO MI PONAGLENIE POD GROZBA KARY ! BARDZO BOJE SIE ZASZCZEPIC TA SZCZEPIONKA OBOWIAZKOWA MMR BO SLYSZALAM ZE MOZE WYWOLAC AUTYZM ( LEKARZE MOWIA ZE TO NIE ZOSTALO UDOWODNIONE ) ALE SKORO WIELE PRZYPADKOW TAKICH BYLO TO ZNACZY ZE COS W TYM MUSI BYC . NIE WIERZE ZE COS SIE DZIEJE BEZ POWODU !

dzwonilam do przychodni bo oczywiscie juz sie tzrese z neróww jak to ja, i mi powiedzieli ze oni mają ten evuax produkowany w Polsce a nie w korei wiec ja nie wiem od czego to zalezy. rozmawialam z kierowniczką przychodni ( pediatra) i mi kazala nie panikowac bo podobno wszystko jest dobrze i ona twierdzi ze ta zoltaczka to najbezpieczniejsza szczepionka bo tam nie ma zywych bakterii i ze im sie jeszcze nie zdazylo zeby jakies dziecko po tym chorowalo a juz nie mowiac o takiej traggedii i ze ta szczepionka ktorą dostal jaś mogla byc zanieczyszczona mechanicznie i stąd takie nieszczescie...

Mamani widzisz❤️.. do autorki...nie szczepie i wezwan nie dostaje..poprostu na wizycie powiedzialam,ze nie zaszczepie...zaraz sie zbiegna sepy pomarancze i zaczna nawolywac do szczepien..ja poprostu uwazam ,ze teraz nie jest pora na szczepienia mojej corki..moze pozniej... do musztardy--ale szczepionka nie daje 100% pewnosci,ze dziecko nie zachoruje na rozyczke ...jezeli chodzi o kobiety to przed ciaza(palnowana)moga sie zaszczepic..ja bede dbac o to,aby corka zaszczepila sie ale pojedyncza na rozyczke...tej MMR na oczy nie chce widzic..i nie chodzi o to,ze sie naczytalam w necie..nie..ale wystarczy zobaczyc na ponizszy link...komentarze pod spodem mowia same za siebie... http://www.tvn24.pl/28377,1568691,0,1,na-dobre-czy-na-zle,fakty_wiadomosc.html

Gość w totalnym szoku
MNIE LEKARKA POWIEDZIALA ZE TA SZCZEPIONKA JEST PRODUKOWANA W KOREI - CHYBA LEKARZ BY MNIE NIE OSZUKAL . SZCZERZE MOWIAC NIE SLYSZALAM ZEBY JAKIES SZCZEPIONKI BYLY PRODUKOKWANE W POLSCE - MOZE SIE MYLE .......... SZCZEPIONKE KTORA DZIS KUPILAM ( W MIEJSCE TEJ REFUNDOWANEJ ) JEST PRODUKCJI BELGIJSKIEJ

Wiem, że nie daje 100% pewności. No taka była moja decyzja, szczepiłam. I pewnie jeszcze coś tam jeszcze w kalendarzu zostało, syn ma dopiero 8 lat. :) Co do wezwań... nigdy nie dostałam z przychodni żadnego wezwania, mimo, iż byłam tylko raz albo dwa w przychodni, potem szczepiłam wszystko prywatnie... nikt do dzisiaj się nie zainteresował.

Gość reniaaaaaaaaa
na temat szczepionki MMR też dożo było pisane.Stwierdzono przypadki, gdzie dzieci po podaniu tej szczepionki zapadały na autyzm. Aczkolwiek tak naprawdę nie wiadomo co było przyczyną.

Gość Zmartwiona Lusia.
ja nic z tego nierozumie wytłumaczcie mi prosze nieznam sie na szczepionkach niedawno urodziła ta feralna szczepionka to przeciw czemu jest ,chce sie ustrzec ale jak o co pytac w osrodku zeby mu czsem tego niedali