Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moniulka30

kiedy krem na rozstępy?

Polecane posty

Gość moniulka30

jak w temacie w którym tygodniu zacząć stosować kremy przeciwko rozstępom?

Gość ja zaczęlam stosować już jak
zaczęliśmy się starać o dziecko. Dwa razy dziennie, a pod prysznicem masaż specjalną szczotką - brzuch pośladki i uda. Mam genetyczne skłonności do rozstępów dlatego tak tego pilnowałam. Jestem teraz w 7miesiącu i nie mam rozstępów. Poza piersiami - o których zapomniałam i nie smarowałam wcześniej. Teraz smaruję ale kosmetykami likwidującymi a nie zapobiegającymi.

Gość nie od 4 tego
nie tyle można, co zalecają bo od 4tego miesiaca brzuch sie znacznie powiększa największe ryzyko rozstępów jest w 7 i 9 miesiącu a także już po porodzie gdzy skóra jest osłabiona i rozciągnięta

nie wiem, ale na opakowaniu jest napisane "stosowac od 4 go mies", ale ok, im wczesniej y, lepiej, mi dopiero sie w 7mym mies zaczal powiekszac

Gość ja zaczęlam stosować już jak
można stosować od samego początku. Należy zwracać uwagę na kremy przeznaczone dla kobiet w ciąży. Polecam osobiście Pharmaceris firmy dr. irena eris oraz Ziajka na rozstępy. Stosowałam wiele kremów ale te dwa są moim zdaniem najlepsze. Szybko się wchłaniają, mają miły zapach i do tego przebadane zostały pod kontem szkodliwości ich stosowania w ciąży. Pharmaceris są też kremy do pielęgnacji biustu.

Gość mamusia 3
ja stosowałam vichy lieraca i mustele fajne sa

najlepiej stosowac oliwke lub balsam nawet kilka razy dziennie i to od poczatku ciazy - ja zaczelam dosc pozno ale rozstepow mam nie wiele

ja stosuję oliwkę od samego początku ciąży. po 4 miesiacu zaczęłam też krem Dax Perfecta Mama. jak na razie mam 2 rozstępy. małe, po 2 stronach brzuszka.

A JA STOSOWALAM TYLKO OLIWKE ALE ZA TO NAPRAWDE REGULARNIE I ZERO ROZSTEPOW A JESTEM JUZ 2 LATA PO PORODZIE