Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama123

Stawianie się macicy- pomocy

Polecane posty

Gość przyszła mama123

Mam czasmi takie uczucie że 22 tygodniowe dziecko, całym ciałem(a może to macica) napiera mi na skórę brzucha.Wszystko jest wtedy takie napieta.Po chwili jest ok.Zawsze myślałam że to mały się rozpycha , ale dzisiaj pomyślałam że to może macica się stawia.Wizytę mam 24 paź. Jakie to uczucie gdy macica się stawia? Trzeba lezec, ja biorę magnez.

Gość przyszła mama123
upupup

Gość tez tak mialam
Tez tak mialam... Teraz jestem juz w 39 tc, wiec takie stawienie sie jest normalne. Jest to moja pierwsza ciąża i dokładnie tak jak Ty nie wiedziałam czy to Mały sie tak wypina czy macica sie stawia. Poszlam do lekarza, okazalo sie ze to tak sobie macica cwiczy przed porodem. Bralam magnez 3 razy dziennie i dodatkowo lekarz przepisal mi no-spę. Pozniej dalej sie to utrzymywalo to dostalam jakies inne tabletki (w tej chwili juz nie pamietam co), ale dzialaly wlasnie rozkurczowo. Jedyne co Ci moge poradzic to baaardzo duzo odpoczywaj i nie denerwuj sie (wiem wiem łatwo mówić), a dla świetego spokoju moze zadzwon do lekarza i zobaczysz co on Ci powie, moze Cie uspokoi. Pozdrawiam

to macica sie stawia przy częstym stawianiu się macicy (kilkakrotnie w ciągu dnia) moze dojśc do przedwczesnego porodu ja bralam nospe i magnez przez kroplówe no i przez to ze sie nie oszczędzałam inie wiedziałam dokladnie o co w tym chodzi w pierwszej ciązy leżałam 40 dni w szpitalu koniecznie powiedz o tym lekarzowi