Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boidło

pająk

Polecane posty

Gość boidło

Dziewczyny, wiem, że może jestem lekko stuknięta :P ale z dwójka małych w domu muszę sobie jakoś radzić ;) I właśnie przed chwilą zaczęłam myć okno (bo w ciągu dnia umyłam wszystkich 5 i zostało mi tylko balkonowe). Wiem, że jest ciemno ale cóż no muszę te okna umyć :P Więc zapaliłam sobie światło i myję - juz prawie skończyłam i patrzę a na ramie okiennej tak jakby od środka siedzi wielki pająk, ale dosłownie olbrzymi, fuuujjj. Pewnie przylazł do zapalonego światła. No i ja się tego pająka boję okropnie, strasznie. Tylko moje pytanie brzmi - zamknęłam drzwi balkonowe i ten pająk znalazł sie między ramą drzwi i oknem. Czy on może się przecisnąć do mieszkania??? Bo się teraz boję w salonie siedzieć, bo myślę, ze on się przeciśnie jakoś brrrrrrrrrrr :(

buhaha mam to samo. mam fobie na punkcie róznych żyjątek- pająków komarow chrząszczy i nawet ćmy się boje :D:D:D myśle ze napewno nie przelezie chyba ze masz jakies baaardzo nieszczelne okna :D nie myj okien po ciemku bo beda mazy i po co wogóle myć skoro i tak bedzie źle?

musze cie zdolowac, moze sie przecisnac, pajaki zawsze sobie znajda droge do srodka, bo na dworze zimno, tez sie boje pajakow strrrrasznie brrrr

Gość boidło
no cholerka :P właśnie okno czyściutkie i nie ma mazajów bo odkryłam super środek do mycia :) - mam okna jak kryształy teraz ;) hihihi (stąd też mój dzisiejszy zapał do mycia :D tylko ten pająk :P mam nadzieję, ze nie przeciśnie się, a okna mam szczelne :)

nola jak ci sie przez szczelne okna przeciwnie? one wchodza innymi "dziurkami" ale nie przez okna! zaklądam ze masz plastiki albo drewniane takie do rozszczelniania a nie te stare dziurawe co wieje przez nie i śnieg pada :D julka u mnie jakoś leci, a co u ciebie?

Gość boidło
o cholerka :( może się przecisnąć???? 😭 tak sobie myślałam, ze może otworzę to okno i czymś go popsikam, zeby uciek,ł ale jak na mnie skoczy?? z nerwów???? :(

a co to za środek? podziel się :P:D:D:D ja mylam raz okna wieczorem i tez nie bylo maz... pojawily sie na 2 dzien rano jak slonko wstalo :D:D światlo sztuczne zupelnie inaczej odbija sie na szybach niz slonko.

Gość boidło
ale ja sie boje go zabić

no spoko, daje rade ale moj maly to aniolek, je spi i sie smieje do wszystkich :) a teraz to sie naczytalam o szczepieniach i panikuje chyba zrezygnuje z tej mmr bo moge nie szczepic

moj je i je i je :P i nie śpi tylko caly bozy dzien nic nie robie tylko go luilam w wózku :D ja szczepilam manie mmr i wszytko jest dobrze. weź tego pająka na szufelke i wywal za okno. pająków się nie zabija.

no ja mam wlasnie drewniane i nie raz mi z pomiedzy okien wlazl do srodka, nie wiem jak :( moze przez plastikowe nie przelizie :)

Gość boidło
dziewczyny to płyn do naczyń persila taki z aloesem :) (zielony) powiem wam na 100% że nie ma mazajów - bo wczoraj umyłam okno w kuchni na próbę i czyściutkie jak nie wiem - nawet mąż zauważył :) tylko, ze trzeba mało wlać do miski - kilka kropli i najpierw na mokro szmatką umyć i do sucha wytrzeć ręcznikami papierowymi mówie Wam - zawsze miałam problem z tymi oknami, wieczne mazaje, a tu zwykły płyn do naczyń tak zadziałał :D

Gość boidło
mamani - ale ja się boję go wziąc na szufelke i to bardzo :( chyba będę zmuszona na męża poczekać - ale w takim stresie :P to ja nie wiem jak wytrzymam te 3 godziny ;)

ja slyszalam ze dobrze sie okna myje herbatka ale nie wiem ile w tym prawdy bo nie probowalam. wiem ze trzeba zapażyc mocną herbate wlac do spryskiwacza i tym przecierać. ja tam lubie sprawdzony sposób- plyn do mycia naczyn do wody a na koniec spryskac clinem do okiem ściągnac gumką i wypolerowac papierem i są cacy :D

Gość boidło
nio - ja zawsze lubiłam clin - najlepszy był - nawet ostatnio poprosiłam teściową, zeby mi z Polski przywiozła ale mówie wam - rady sobie nie dał - chyba u nas te deszcze jakieś tłuste sa bardzo :)

mój ma 6 tyg i wazy 5,200 i do tego jest strasznie duzy w wozku juz na styk się miesci :D kurde to sobie rekawiczki zalóż. mnie to zawsze pomaga :D nakryj go chustreczką higieniczna a poxniej na szufelke i za okno :)

Gość boidło
hehe mamani - Ty to się chyba aż tak nie boisz jak ja :P - ja się go nawet z daleka boję i jak sobie o nim myślę a ty mi każesz go chusteczka nakrywać :P

Gość ja tez sie boje..
ja bym na szufelke niebrała bo sie wkurzy i moze skoczyc a ciort go wie jaki ma humor dzis

boidlo no tego twojego sie nie boje i dlatego taka odwazna jestem :D:D:D jak dzis w lazience mialąm swojego to pol dnia nie sikalam czekalam az maz wróci z pracy :D:D:D

Gość boidło
no właśnie dziewczyny - w takim razie siedzę, do okna nie podchodzę, czekam na męża, niech mąż się z nim rozprawi :) poza tym on (tz. pająk) mógł sie na mnie wkurzyć bo mu pajęczyne zepsułam :P najgorzej jak się przeciśnie i za obraz mnie wciągnie :D :D

Gość boidło
ja jak raz miałam w łazience to wyskoczyłam z wanny i złapałam co pod reka i uciekłam, z oczami na pandę, włosami na mopa i ręcznikiem na cyckach i ledwo co na tyłku :P

Gość boidło
cholerka - właśnie, ze nie zwłoki - bo jak zamknęłam to okno to myślałam, ze go zamordowałam więc znowu otworzyłam, zeby sprawdzić czy dycha ale bydle dychało dalej i najwyraźniej miało mnie w dupie :P więc sie teraz boje bo się mógł wkurzyć na mnie ;)

Gość to nie zly masz balagan
jak masz pająka na oknie z pajeczyną , czy ty wogóle sprzatasz, otwierasz okna,