Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mysza1234

Ginekolog

Polecane posty

Gość mysza1234

Hej Mam 22 lata od 2 lat chodze do ginekologa. Biorę jasmin Przedtem( W tamtym roku) miałam zrobić tylko badanie krwi, a w tym jestem w innym mieście i lekarka kazała mi oprócz badania krwi i cytologii , zrobić USG piersi i brzucha ( zaznaczając że te badania są płatne i ona je wykonuje prywatnie -150 zł razem) Gdy zapytałam dlaczego mam je zrobić czy jest coś nie tak to powiedziała ze nie ale z hormonami nie ma żartów ( dla mnie tabletki są ok - nie działają na mnie żle) Pytanie do kobiet które biorą tabletki: Czy wy też musicie robić te badaniaa? CZy po prostu lekarz chce zarobić?,

Gość tak ja robię
8 lat na tabletkach, raz w roku mam cytologię, badanie krwi, próbę wątrobową , usg jajników i macicy, usg piersi co 2 lata, za wszystko płacę , bo chodzę tylko prywatnie ja bym zrobiła na twoim miejscu te badania, lekarka ma rację, a wyniki mogą ci się przydać w przyszłości jako materiał porównawczy

Gość a zjakiej racji
Mysza nie zgadzaj sie na to.jak będziesz chciała jakiekolwiek badania to zrobisz sobie bez skierowania ,ale łaska!

Gość ladyyyyy
Myszka ona chyba chce z Ciebie kasę zedrzeć. Wydaje mi się, że takie badania mogą być dofinansowane z NFZu. Przeważnie trzeba długo czekać na wizytę, ale nic się nie płaci. Ja biorę tabletki od 4 lat,ale mój ginekolog każe mi robić tylko cytologię i badania krwi. Mojej koleżance kiedyś kazał zrobić usg dopochwowe, ale dlatego, że przy normalnym badaniu coś tam u niej wykrył.

Gość jesli byłaś u ginekologa na nf
nfz to powinnaś dostać skierowanie na badania bezpłatne. Jeśli byłaś prywatnie to co innego. Czy powinnas je robić, tak, bo badań nie robi się gdy cos jest już źle ale aby własnie w pore wykryc ze dzieje się coś złego

Gość a z jakiej racji
Dorwał głupia i chce przyciagnać pacjentów sobie.jak prywatnie to mozesz zrobic co tylko i jakie chcesz badania nie musisz miec skierowania.

Gość mysza1234
Dzięki za odpowiedzi Byłam normalnie w przychodni , ale dziwne jest to że w moim mieście na wakacjach oprócz krwi nic nie kazali mi robić a tu proszę Na razie mie mam pieniędzy to itak nie pójdę ale zrobię tak: jeszcze raz pójdę do innego lekarza ( bo tamta wypisała mi tylko jedno opakowanie tabletek na recepcie- ma starczyć na miesiąc , ha ha w krakowie po na wizytę czeka się dwa miesiące....) Ale trochę się zmartwiłam wogóle tym że coś mi może grozić przez tabletki. yasmin nie mają dużo hormonów . Moja mama gdy rozmawiałyśmy o antykoncepcji chwaliła się że tylko kalendarzyk przez 30 lat ( 1 dziecko planowane plus 2 nie), siora mówiła ze tabletjki to śmierć i ona tylko prezerwatywy efekty 2 synów w dosyć młodym wieku- bo prez. się zsunęła. Dodamże jedna ma mięśniaik druga raka szyjki( na szczęście niskie stadium) Chętnie bym zrobiła te badania gdyby nie były płatne... Jak będę musiała zrobię ale u innej lekarki- nie dam tamtej zarobić i tak jej mie lubię

Gość nowaZuzia
a jak ginekolog prywatny da mi skierowanie na badanie krwi to bede musiala za nie placic?????????