Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

RainRain

Najlepiej płatne zawody w Polsce

Polecane posty

Niedługo będę musiala podjąc wstępną decyzje na temat mojej przyszlosci. Jak wiecie teraz kasa jest dosc wazna, chce, zebyscie napisali mi pare jakis dobrze platnych zawodow i ja zobacze czy jakis z tych odpowiada mi i czy jest zwiazany z moimi zainteresowaniami :) Jak narazie jestem w tzn. dołku i nie mam pojęcia co chcę robic, wiec moze w ten sposob mi pomozecie :) * adwokad, prokurator, sędzia\' * stomatolog, ortodonta * chirurg.... co jeszcze?

ten chirurg to chyba tylko plastyczny albo w wielkich klinikach czy szpitalach na wysokim stolku gdzie lapowki bierze sie po kilka,kilkadziesiat tysiecy :o

Gość duio
stomatolog raczej nie . Chirurg zarabia duzo wiecej

ta....stomatolodzy jesli maja swoj gabinet robia kase i to duza :o wiem bo u kumpeli w rodzinie polowa to stomatolodzy i pochodni :o

Gość duio
najwiecej zarabiaja lekarze na przyklad endokrynolog - 70 zl wizyta . ktora nie trwa nawet 30 minut !!

Gość gidka12
ginekologgdzie np wizyta kosztuje 90 zl za np 15

Gość duio
k**wa oszust tudzież złodziej moze i pensja 50 zl /gfodzine jest zlodziejska ( ale to zgodnie z prawem kradziez wiec sie nie liczy) Poslowie tez za nic nie robienie kradna zgodnie z prawem

Gość duio
ginekologgdzie np wizyta kosztuje 90 zl za np 15 chodzi o to , ze taka cena 90 zl jest bardzo ryzykowna . Bo pacjentow pewnie ma mniej i wychodzi na to samo po miesiaco co ginekolog ktory bierze zaledwie 70 zl za 15 minut , ale ma wiecej pacjentow .. Wiadomo ze ludzie raczej pojda ta gdzie jest taniej . Przynajmniej 90 % ludzi .

Gość gidka12
ginekologgdzie np wizyta kosztuje 90 zl za np 15 minut

Gość duio
ja moge brac nawet 200 zl za godzine , ale bede mial jednego pacjenta dziennie . Wiec sensu w tym raczej nie ma .

Gość duio
ginekologgdzie np wizyta kosztuje 90 zl za np 15 minut pacjentow ma malo i jego zarobki sa takie same albo nizsze od ginekologa ktory bierze 70 zl miesiecznie . Wiec stawka godzinna nie ma sensu jesli popyt na tym ucierpi

w dyzch miastach i specjalisci ginekolodzy tak biora i nie zauwazylam zeby mieli malo klientow..

Gość ZadajSobieNajpierw ZAJEBISCIE
Wazne pytanie?? co lubie w zyciu robic najbardziej a potem ZACZNIJ TO ROBIC!!

Gość cukirasekk
mojej mamy znajoma lekarka- pracuje w szpitalu + ma własny rentgen = zarabia ok 10 000 tys miesięcznie. "adwokad, prokurator, sędzia" - pod warunkiem że dostaniesz się na aplikację , pozatym prokurator wcale kokosów nie ma i praca ciężka, notariusz&radca prawny to największa kasa :)

Gość gidka12
no on ma nawet duzo pacjentek lubia do niego chodzic

Gość duio
w dyzch miastach i specjalisci ginekolodzy tak biora i nie zauwazylam zeby mieli malo klientow.. mozliwe , ale byc moze maja o polowe mniej klientow niz ci co biora 70 zl na godzine . Przelicznik jest prosty . Ten co zarabia 70 /zl na godzine po miesiacu ma wiecej niz ten co bierze 90 zl za godzine .

mojej mamy znajoma lekarka- pracuje w szpitalu + ma własny rentgen = zarabia ok 10 000 tys miesięcznie. \"adwokad, prokurator, sędzia\" - pod warunkiem że dostaniesz się na aplikację , pozatym prokurator wcale kokosów nie ma i praca ciężka, notariusz&radca prawny to największa kasa :)

Gość duio
wiem wiem , ale daje tylko przyklad ze zbyt wysoka cena oznacza maly popyt .

Gość duio
i chyba nikt nie ma watpliwosci ze ten specjalista ktory bierze 120 zl na godzine bedzie miec mniej klientow niz ten ktorzy bierze 100 zl ./godzine .

No, ale np. ortodonta - za jedną osobę bierze 125 zl (oczywiscie nie kazdy), a klijentów w ciagu jednego dnia ma .. od cholery :P

Gość gfgfgf
adwokaD ??? dziecko!!! wnioskuję, że powinnaś Bogu dziękować, jeśli fryzjerką będzie Ci dane zostać...

Gość duio
kiedys mnie bolal zab byla niedziela to biore telefon do prywatnego gabinetu najdrozszego w miescie tylko on byl wtedy otwary . Nigdy wiecej juz moja noga tam nie zagoscila tylko ten jeden raz . Chodze do tanszych ,a ten stomatolog byl tak dory ze ropa mi sie w zebie pojawila i jeszcze raz na wizyte do niego . Brac duzo to oni potrafia ,ale leczyc lepiej z pewnoscia nie .

Gość duio
wiecie jak to jest . TEn ktory bierze wiecej to nie koniecznie specjalista a materialista . Prawdziwy specjalista bierze przecietna stawke dla jego zawodu . Nie za wysoka , nie za niska

niekoniecznie. bywalam u roznych lekarzy i ci najwieksi specjalisci ktorzy brali najwieksza kase zbijali na tym majatek :O poza tym kiedys babka na studiach powiedziala nam zby sie cenic- jesli cen aprzeklada si ena umiejetnosci to ja juz wole dac 120 zl niz 100 kto nic nie umie:P (zeby bylo jasne- nie zawsze cena przeklada si ena jakosc dlatego zawsze przedpojdzicemm do specjalisty sprawdzam go:P)

Gość duio
masz racje cenic sie . TAk mi zrobil zeba ze ropa z niego leciala i tabletki mi potem przepisal , bo nie wie co sie dzieje . Potem inna stomatolog ( tansza ) mowi kto robil ci tego zeba ? TAm jest wszystko poprzepychane .. A ja w smiech ....

Gość duio
przeciez nie odpowiem ze robil mi to specjalista bioracy jedna z najwyzszych stawek wsrod stomatologow .

Gość duio
dla mnie specjalisci materialisci to druga liga i omijam ich szerokim lukiem

Gość duio
podobno jest jakis pajac hakiel ktory bierze znacznie wieksze stawki od nauki tanca za samo przebywanie z nim .SA lepsi specjalisci od niego , a nie biora tej ceny . No , ale wiadomo za przebywanie z gwiazda trzeba placic , nawet jesli po tej nauce nie nauczysz sie nic wiecej niz gdyby cie uczyl inny specjalista..