Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

RainRain

Najlepiej płatne zawody w Polsce

Polecane posty

Masz racje gfgfgf błąd jest, ale nie napisałam, że chcę zostac adwokaTem, prosiłam jedynie o wymienienie dobrze płatnych zawodów... wszyscy robią błędy i jakoś nikt się z tego powodu nie zabił!

Gość menszczysna
proste prace fizyczne w uk irlandii holandii. w anglii porownujac koszty zycia z polska to minimumum jakie zarobisz (bez nadgodzin)to 4000-4500 zlotys. mozesz dziewczyno sprobowac zostac hydraulikiem w uk wtedy masz od 8000 do nawet 20000 zlotych(te 20 tys to oczywiscie na samozatrudnieniu, badz prowadzac swoja jednoosobowa firme. pracujac dla kogos gorna granica to ok 15 tys zl). takie sa kurna fakty. w polsce prokurator zarabia chyba 3500zl(jak na taki zawod to skandalicznie niska placa moim zdaniem , porownujac np.zarobki prawnikow z uk ,a juz napewno z usa gdzie dobry prawnik za jedna pensje moze kupic nowego mercedesa i jeszcze mu na iphona dla syna starczy a dla zony na futro z szynszyli i na przyslowiowe waciki. co do stomatologa to jesli bys chciala pracowac w tym zawodzie w anglii to polecam bo tam potrzebuja bardzo polskich stomatologow a i place tez duze miedzy 10tys a 20 tys( jednak lepiej najpierw nabierz doswiadczenia w zawodzie w polsce).

Gość deryl114
jestem jeszcze młody i nie wiem jaki zawód wybrać. Lubie samochody najlepiej jak by to była praca z nimi związana nie wiem może jakiś sklep z artykułami do tiuningowania może ktoś ma jakiś lepszy pomysł

ludzie, jak mówicie o tych niesamowicie wysokich pensjach lekarzy, to weźcie pod uwagę, że aby zostać takim np. ginekologiem, to trzeba wcześniej zrobić: 6 lat studiów, i to naprawdę ciężkich, + miesiąc obowiązkowych praktyk w wakacje po każdym roku; potem - rok stażu (za państwowe pieniądze, jakieś 1500 np.) potem - zdać LEP i dostać się na specjalizację, potem - 5 lat specjalizacji (w tym - od cholery różnych staży, kursów, często kilkudniowych, płatnych) po różnych miastach w Polsce; chyba, że ktoś mieszka w Warszawie czy Krakowie i wszystko ma na miejscu; potem - zdać egzamin specjalizacyjny (jakieś pół roku wycięte z życiorysu)... no i wtedy się jest tym wymarzonym ginekologiem na przykład :) więc, naprawdę, warto się zastanowić, czy to warto ;) mi się wydaje, że najlepiej jest pójść na takie studia, które będą naprawdę interesujące, w trakcie tych studiów - cały czas się rozglądać, co się lubi robić, w czym jest się dobrym, lepszym od innych; już w trakcie studiów próbować gdzieś pracować; brać udział w konkursach typu Grasz o staż, starać się o jakieś dodatkowe praktyki wakacyjne, orientować jak najlepiej w swojej branży - to wtedy można po studiach dobrze zarabiać... a takiego zawodu, który by ot tak po prostu dużą kasę i zatrudnienie gwarantował NIE MA

Agnie - wreszcie ktos dobrze pisze :D A ginekologia trwa 7 lat... czyli jeszcze troche przede mna :)

europosel!!!!!!! ew. zwykly posel w polsce tez niezle, a senator jeszcze wiecej

Gość coś w tym temacie
AGNIE dobrze napisałaś!! Ja pomimo że mam swiadomość ile zarabia lekarz ktory ma prywatny gabinet w zyciu nie zdecydowałabym się na medycyne po to tylko żeby zbijać kase!!! To naprawde cieżkie studia... I wybierać medycyne tylko ze względu na kase to bezsens!!!

Talulah --------> sorry, nie wiedziałam, że ginekologia to 7 lat :)