Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość real home

dom w surowym stanie-ile kosztuje ???

Polecane posty

Gość 40-latka
o rany nie piszcie takich rzeczy ,,100m2 za 50tys." to jak buty zimowe za 30zł...sammateriąl budowlany po cenach hurtowych to ponad 120-150..tys.budujemy na lata i nie poto ,zeby za rok znowu to remontowac,..

Gość 40-latka
KATIA albo rozdina ci stawiała w wiekszej czesci albo mieszkasz w Afryce!!

Gość real home
40 -latka odedzwe sie pozniej, bo na razie czytam z doskoku, dzieci rozrabiaja. Ja mie szkam w takim domku buwowanym na styl kanadyjski, i jak kiedys wrocimy do Polski, to pewnie tez taki postawimy sobie. Swagier nie jest jeszcze zdecydowany czy murowany czy drewniany :)

Gość polecę ci
Acha a stronka muratora jest sponsorowana i oni polecają często produkty, które niestety, ale im każą, bo ktoś zapłacił za reklamę... Jeśli chcesz tani w budowie i tani w eksploatacji dom to jedynie drewniany. Dom z bali jest porównywalny cenowo do domu murowanego, ale wszystko zależy od grubości bali, im grubsze tym droższe, ale wiadomo, że nie opłaca się na tym akurat oszczędzać. Domy murowane zależy, teraz cena budulca spadła, zawsze spada na zimę, dlatego lepiej zaopatrzyć się teraz w pustaki itd. Max jest jednym z lepszych pustaków, taki dom nawet 500 lat postoi. Hasiok (żwirowy, czy jakoś tak, taki szary pustak) jest najtańszy, ale rakotwórczy. Dom murowany jest zimny, potrzeba dwa lata aby się przyjął, ułożył, czyli po dwóch latach najlepiej malowanie, bo jak wcześniej to za dwa lata trzeba powtórzyć, bo pojawiają się rysy, pęknięcia. Podobnie z płytkami. I wilgoć. Trzeba pilnować aby nie odwalili cienizny, bo inaczej tego nie wyplenisz już. Ja więcej plusów widzę przy domach budowanych systemem kanadyjskim, bo bale trzeba zwrócić szczególną uwagę na drewno, musi być odpowiednio suszone, poza tym trzeba taki dom konserwować co 10 lat (niektórzy co 50, no ale to już zależy od człowieka).

Gość 40-latka
real..jak chcesz to podalam skype wczesniej..nie spie dlugo..tam mozemy pogadc...zapraszam

Gość polecę ci
40latka jak się nie znasz to się nie wypowiadaj, a przynajmniej nie odnośnie moich wypowiedzi. za 50tys zł postawisz sobie dom w stanie surowym zamkniętym w systemie kanadyjskim. Trzeba tylko prace wykończeniowe zrobić (zalezy od materiałów - 20tys. w wzwyż). W cenie 35-50tys. masz już okna drewniane, można sobie wymienić lub zrezygnować i samemu załatwić jak się ma znajomego w firmie montującej okna. Jeśli chce się samemu budować to za robociznę płaci się zaprzyjaźnionemu cieśli. Jeśli chce się żeby firma budowała to od ok 18 tys w górę (im większy dom tym więcej biorą). I drewniane domy szybko się buduje. Dom murowany musi postać, przyjąć się i przede wszystkim wyschnąć :) kanadyjczyki buduje się ok tygodnia, dwóch i wykończa, i można mieszkać :) w ciągu miesiąca, dwóch jest to do zrobienia (wszystko zależy od częstotliwości prac przecież, jedni położą płytki w ciągu dwóch dni, a inni męczą się dwa tygodnie).

Gość 40-latka
POLECE CI>>>murator moze i sponsorowany..czemu nie ktos ta strone założył..ale na forum da sie wszystko wyciagnac..ty to wygladzas na sponsorowanego....tyle piszesz szczegółow...a nie wszystko jest prawda..i nie wszystko sie sprawdza..dom murowany to duza bajka..i jeszcze mozna ja podzielic..na kilka..dom drewniany typu kanadyjskiego a dom z bala to dwie zupelnie inne bajki..Poznałam to ,gdy moj mąz zajął sie stawianiem domow z bala z syberii..!!

Gość 40-latka
oj polec ci..mlody cłowiek jestes chyba..plytki mozna połozyć przez dzien..tylko trzeba patrzec na podłoze i co za rok z nich bedzie..

Gość polecę ci
Powiedz co takiego jest nieprawdą co piszę? Napisałam: "jedni położą płytki w ciągu dwóch dni, a inni męczą się dwa tygodnie" - nie rozumiesz tego zdania?

Gość polecę ci
Co masz na myśli pisząc słowa "duża bajka i mozna ją podzielić"?

40-to latka przeczytaj jutro swoje wypowiedzi. Może lepiej wejść na topik " malagi łyk " albo jakoś tak. Dobrej nocy.

Gość 40-latka
o'key miałam problem z klawiaturą i ma sistrzenców w domu..to trochę mi przeszkadzają..uncja..dzięki za podpowiedż..dawaj swoje rady...

Gość real home
oj widze ze budowa domu to bardzo drazliwy temat :D polece ci ... mozesz podac jakiegos dobrego linka do domow drewnianych :) Ja juz pisalam ja mieszkam w takim domku, i dziwie ze takie cienkie sciany a w domu cieplutko. Do niedawna obok mnie wyrastaly takie domki jak grzyby po deszczu, rzeczywiscie 2-3 miesiace i domek stoi gotowy do zamieszkania

Gość polecę Ci
Ja będę budować z "Dom najtaniej" wpisz sobie to w google i Ci wyskoczy. Tam właśnie są domki za ok. 35 tys. za 77m kw. Tylko tak jak pisałam, najpierw muszę przekształcić działkę z rolnej na budowlaną, a nie mam pojęcia jak się nawet za to zabrać. Decyzja jest już podjęta tylko najpierw formalności, a to przecież trwa niestety.

Gość pantofelnik
a czy ktos budowal maly domek na ogrodku dzialkowym?

Gość agiiis
weszłam z ciekawości na strone domnajtaniej, niezłe kawiatki wianki, raczej wierzyć mi sie nie chce w ich sugerowane ceny, nie chodzi tu o technologie, sama mam dom 120m wybudowany tradycyjnie, nikt mi nie wmówi że za ok35tyś da sie zbudować cokolwiek,chyba mają na myśli samą konstrukcje, to jeszcze zrozumiem, bo to co piszą czyli ceny okien, drzwi , blachodachówki to jakaś kpina ;) pozdrawiam Aga

Gość huhyhyhyhuhuhu
poczekaj z tym domek rok moze jeszcze, ludzie na dupy siada z tymi cenami rok temu za cegle 12zl!!! a teraz? 5!!!!!!

Gość polecę Ci
Aga nie chcesz - nie wierz. Nikt ci nie każe przecież.

Gość agiiis
polece ci, oczywiście że nikt mi nie każe, ale co oni wypisują, okna za 3,5 tyś, materiał na dach za 4 tyś albo dwrzwi zewnętrzne za 800zł?? no litości, zresztą nie sprzeczam sie, buduje a w zasadzie wykańczam pod warszawą.. Aga

Gość 40-latka
to fakt...ceny są różne ,ale trzeba być realistą..wystarczy pojeżdzić po składach budowlanych,zapoznać sie z cenami i przemnożyć (orientacyjnie,oczywiście) i nam potrzeba tych materiaów i wyjdzie nam przybliżony koszt.Mój mąż ma firmę,budowlanką zajmuje sie od wielu lat i widział takie tanie budownictwo i płacz ludzi po pierwszej zimie i dalsze koszty jakie musieli ponosić dalej.Okna mozna zamówic tanio(Tak zrobił nasz ,,oszczęny kolega),po 3 m-c dzwonił do męża z prośbą o pomoc, bo dzrwi balkonowe obsiadły i nie mógł ich zamnknąć. Takie są skutki taniego materiału.Chyba każda z nas to poznała w życiu.Każdego wybór,niech spróbuje tak tanio jak tu nie którzy piszą, a jachętnie przyznam rację jeśli komuś sie uda i będzie mógł spokojnie mieszkać.Tez na wiosnę przed nami budowa,nie jesteśmy majętni ,wiec się nie śpieszymy,sama z bliska teraz widzę jak to wygląda.Ja myślę,że właśniej jeśli nie ma się za dużo pieniędzy to na pewnych rzeczach..typu ocieplenie ścian,okna,dzrwi wejściowe czy dach nie powinno się oszczędzać(chociażby ze względu na opał do ogrzania).lepiej opóżnić trochę budowę i zainwestować w dobre materiały.Oszczędzać można na innych rzeczach.No ale to tylko moje zdanie.

Gość Polecę Ci
Dziękuję ślicznie :) Firma, którą ja podałam nie oszczędza na materiałach. Wszystko jest do dogadania. Ty mówisz jakie chcesz okna, skąd, a oni to załatwiają. Możesz sobie złote okna wybrać - zapłacisz stosunkowo drożej. A przepraszam bardzo ile tych drzi wyjściowych chcecie mieć żeby płacić 10tys. zł? Ja jedne, a za jedne płaci się ok. 1000zł. Jeśli chcesz mieć drzwi za 15tys. zł z pozłacanymi klamkami to też możesz. W tej firmie można także zrezygnować z okien, drzwi, dachu i załatwiać na własną rękę. Nie znasz się - nie komentuj. Nikt nie chce zbudować domu na rok tylko na lata i tym bardziej nie mam zamiaru oszczędzać na materiałach. Mój mąż jest budowlańcem, ale domów murowanych i wie jaką fuszerkę firmy odwalają. Domy tego typu budował dwa razy tylko, ale jakieś pojęcie o tym ma. Nie gadaj mi o swojej firmie, bo mnie to nie interesuje. Masz nikłe pojęcie i za wszelką cenę chcesz stłamsić kanadyjskie budownictwo. A jak nie wiesz to ten styl jest właśnie tani. Poza tym większość Kanady w tym stoi i USA, a klimat Kanady jest bardzo podobny do Polskiego, nawet gorszy i co? Sama autorka mieszka w takim domu. Jejku, człowieku jak nie wiesz to się nie odzywaj, ja zgłębiam temat od ponad roku czasu żeby tylko nie obudzić się z ręką w nocniku, a ty mi piszesz, że oszczędność na materiale nie popłaca. Litości :-o

Gość ania bania
POLECE CI>>>co ty taka nerwowa....jesteś ,to jest forum i kazdy ma prawo pisać co mysli i wie...spędziłam troche czasu w Kanadzie..tak domy lekkie i ładne...ale u nas nie wszystko się sprawdza..jeszcze zależy od rejonu POLSKI ..dom z bala to bardzo ekonomiczny dom i mozna ogrzać samym kominkiem ,a to już duża oszczędność!! Niech się ktoś odezwie kto tanio postawił dom!! Jestem zainteresowana!!

Gość IZAIZA
o rany dach za 4 tyś..a z czego on ...jestem zainteresowana...ja w bloku wymieniłam okno balkonowe,zapłaciłam 1.500zl.Przepłaciłam!?

Gość uhahamajster jestem...
mądrze skonstruowana stronka,dużo barkuje szczegółó-sam projekt 7500zł i robocizna 18.000zł to już trochę plus te 35.ooozł za materiał.Ale mnóstwo niedopowiedzeń.A domki zadna rewelacja,chociaż jak ktoś nie ma gotówki za dużo to dobre i to..Naprawiałem dach ostatnio po takiej firmie.Folia żle załozona i tania i poszła woda po większych deszczach..dramat,koszty i zalane stropy gniją!!

Gość Polecę Ci
Nie jestem nerwowa, tylko 40stka specjalnie pisze jak ktoś ułomny, nie czyta tego co ja piszę? No to takie coś denerwuje. Powiedziałam, żeby nie czepiała się mnie i ok, ale ona dalej swoje. Zatrudniając firmę do zbudowania domu musimy się liczyć z tym, że a) jest droga; b) że większość prac wykonuje sama. Ja, mając budowlańca w domu nie szukam firmy, która narzuca swoje wykonawstwo. Dlatego mi ta firma odpowiada jak najbardziej. Dostaję dom w paczce i później samemu składamy. Wtedy jest oszczędność na robociźnie, no i przede wszystkim trzymasz rękę na pulsie, wiesz od a do z co i jak jest zrobione. Mnie nie interesują firmy, które narzucają cokolwiek. Ta firma jest dla mnie idealna ze względu na elastyczność. Mogę zrezygnować z okien i dachu i dostać samą konstrukcję. Dlatego polecam tą firmę. Ona prezentuje swoją ofertę, a Ty mówisz z czego rezygnujesz, co dokładasz itd. Denerwuje mnie jak ktoś chce pomóc, a inni od razu próbują dociec się czego? Fuszerki? A byłeś i widziałeś domy modelowe? Rozmawiałeś z ludźmi tam mieszkającymi? Nie? To nie zakładaj, że od razu coś tam źle jest. W domu, który wynajmuję kobieta dała 3 tys. za drzwi i okna drewniane z dobrej firmy. I co? Okno od łazienki, na zewnątrz wypacza się, dziury pozostawili, żeby se sama załatała, dachówka nie jest zabezpieczona tam gdzie są okna i woda cieknie do środka pod dach. I to była dobra firma, bo to akurat kobieta bogata, która w żadnym wypadku nawet na klamce nie oszczędzała. Nie zawsze co drogie to dobre.

Gość IZAIZA
oj.to żadna Ameryka(jak to się mówi!!),że firma nie musi wstawiać okien,drzwi..itp W kazdej firmie możesz z czegoś rezygnować..Jeśli to mają być gołe ściany i nieduży metraż to żadna rewelacja cenowa.I tak potem trzeba wyłożyć jeszcze trzy razy tyle..takich firm to jest pełno...gołe dechy pod wymiar i pojechało...