Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sama już nie wiem co mam robić

Podobno mam 11 zębów do leczenia,załamka

Polecane posty

Długo leczyłam zęby prywatnie i byłam bardzo zadowolona,dentystka twierdziła,że zostały mi jeszcze 2 do wyleczenia.Tydzien temu poszłam publicznie i dowiedziałam sie,że mam 11 ubytków,bo zęby były wyleczone źle,tylko z wierzchu.Nie wiem czy to prawda,czy ta dentystka mnie po prostu nie naciąga żebym do niej chodziła.Teraz już nie wiem komu wierzyć i co robić :( To możliwe,żeby tamta dentystka źle zrobiła swoją robotę?Wszyscy ją chwalą...

Gość a e i o u yyy
idz do trzeciej :P

Gość a ja używam...
Popieram idz do trzeciej!

Ale do prywatnej czy publicznej teraz iść?Nie mam juz do żadnej zaufania.Publiczna moze zajrzeć mi w paszcze bez lampy i wtedy nic nie widać,powie,że mam wyleczone.A prywatna może leczyc nawet już wyleczone byle jej płacić :O

popytaj wśród znajomych, może mają jakiegoś zaufanego dentystę, którego mogą Ci polecić; tak się niestety zdarza, ale jeśli to prawda z tymi 11 zębami to kiepsko, no i ta dentystka, która rzekomo leczyła je \'z wierzchu\' też powinna wiedzieć o tym, że Ty o tym wiesz... pewnie nie mało pieniędzy na to poszło...

Ja, bogu dzięki, mam koleżankę dentystkę, wierzę, że po tylu latach znajomości głupio by jej było mnie okłamywać :). A generalnie, to się po prostu w pale nie mieści co się dzieje z tą służbą zdrowia, mają pomagać ludziom, a zamiast tego pakują tylko kasę do własnej kieszeni.

Gość ktossssssssss
tez mialam taka sutuacje dziwna chodzilam prywatnie poleczylam kilka zebow i zostal mi do leczenia kanalowo z uwagi na to ze bardzo droga kanalowka tam byla poszlam prywatnie gdzie indziej i tam sie okazalo ze mam do leczenia jeszcze kilka zebow- zaczelam sie nad tym zastanawiac no ale wyleczylam te ktore tam uwazali za chore a z tej kanalowki nic nie wszlo bo sie okazalo ze to zwyklu ubutek tyle ze dosc duzy .... mam mieszane uczucia i wydaje mi sie ze dentysci naciagaja czesto

W tym problem,że w moim miasteczku jedyną dentytką,a którą nikt nie narzeka była ta właśnie co mi niby wyleczyła.Chyba będę musiała jeździc do innego miasta,ale tam przecież juz w ogóle nie dowiem sie która jest dobra No właśnie strasznie duzo kasy na to wydałam a już to powinno mi dać do myslenia,że robiłam u niej kanałowe i już po kilku m-cach ząb mi sie sporo ukruszył i ściemniał,teraz ciągle o niego drżę że wypadnie,a jest z boku i byłoby widać dziurę :(

Ja tam parcuje w gabinecie stomatologicznym jako asystętka. I unas było kilka razy tak, zę przychodizli ludzie, a Pani Dr im mówiła ze niestety ale tu jest już stare wypełnienie, tu jest nieszczelnosc i trzeba poprawiać itp. Moja rada to iśc do 3 za wizyte kontrolna nic nie płacisz (przynajmniej tam gdzie ja pracuje). I jeśli juz stwierdzą, ze masz te 11 zębów do lecznia , to idz do teego dentysty co Ci je leczył i niech poprawia w ramach reklamacji. Reklamacja zwykle jest do roku, no chyab ze stomatolog Ci powiedział wczesniej ze ząb jest niepewny, wtakim przypadku nie ma raeklamacji. A i jeszcze jedno z doświadczenia wiem, ze lekarze nie lubią słyszeć gdy sie nażeka na ich kolegów po fachu. Bo myśla, ze będziesz i im robic \"opinie\", gdy nie daj boze bedziesz niezadowolona

Domyslam sie i nigdy tego nie robię,a ta dentystka co u niej byłam ostatnio nieźle najechala na tą co u niej leczyłam :P Ale jak to w ramach reklamacji,przecież ona twierdzi,ze te zęby są wyleczone,co mam jej powiedzieć,niech mi pani wyleczy bo inna powiedziała,że jest próchnica?To nie przejdzie,zreszta nikt nie lubi jak sie mu wytyka błędy,tym bardziej jeśli wzięła za to tyle kasy

Jak ja wymienialam plomby a w chuj ich bylo i jeszcze wiecej z tych starych na biale to tez okazalo sie ze pod kazdym zebem robil sie od nowa ubytek i wszystko trzeba od nowa ale za to przestały mnie bolec zatoki glowa itp - to wszytsko od tych zebów. fakt ponad 1000 mnie to kosztowalo ale przynajmniej jest ladnie i zdrowo. wczesniej mialam leczone publicznie wymiana odbywala sie prywatnie

Gość ja też chodziłam do takiej
powalonej dentystki,która zdrowe zęby chciała mi leczyć ,do tego wybielac je chciałabo wmawiała mi ze mam żółte i trzeba,a wszyscy zawsze mnie pytali co ja robie,że mam takie białe ząbki,także totalna naciągaczka,więcej do niej już nie przyszłam,także uważajcie dziewczyny na takie naciągaczki

jak poszlam do dentysty w styczniu z bólem,to zrobil mi leczenie kanalowe.po czym chodze do tej pory co dwa tygodnie:P moje ząbki byly żywe,teraz są wszystkie leczone kanalowo,wymieniam: 7,6,5,4,2,1,7,6,5,4,2-góra 7,6,-dół,reszta zywa, ja mam od stycznia zrobione 14 kanałówek.co prawda to nei pan doktor mnie poinformowal,a ONE SAME. bolaly. powodzenia. lubisz znieczulenia?przyzwyczaj sie

Gość kasiulatr
moze twoje zeby sa tak polatane, ze dentysci nie moga precyzyjnie okreslic... abc - dziewczyno! nie masz sie czym chwalic, zeby martwe funkcjonuja jako naturalne implanty, z czasem traca swoja barwe, poza tym po takim leczeniu czesto sa powiklania w kosci i moze to skonczyc sie usunieciem, naprawde nie ma sie czym chwalic!

Ja mam jednego po kanałowym i strasznie żałuje że od razu nie zdecydowałam sie na sztucznego :O

Gość sareqaq
nie żałuj. Swój ząb to zawsze inaczej- o wiele lepszy komfort, a poza tym ile kasy zostaje Ci w kieszeni. Ze sztucznymi zębami to dopiero są problemy... . . . Ale to się docenia dopiero po fakcie...

To właśnie nie jest komfort,przynajmniej z tym moim,bo zrobił sie ciemny i już sie ukruszył,teraz ciągle sie boję że mi wypadnie jak coś twardego ugryze.Ciągle muszę na niego uważać :OAle nie wiem czy tak nie będę sie musiała go pozbyc jak będę kiedys zakładać aparat,bo nie wiem czy wytrzyma jego nacisk

Gość sareqaq
na sztucznego zawsze jest czas. jak ci sie zlamie to wtedy... na razie mozna zrobic korone, jezeli jest ciemny i ukruszony- to go wzmocni.

A ile to może kosztować? No właśnie nie chciałabym na razie robić sztucznego,bo po wyprostowaniu chciałabym sobie wybielić,a co wtedy zrobie z tym sztucznym który bedzie ciemniejszy.Tylko boję się,że ukruszy mi sie w najmniej odpowiednim momencie,a to jest czwórka,więc widok byłby koszmarny :O

Gość sareqaq
musisz pogadać z dentystą (dobrym). wszystko zależy od tego w jakim stanie jest Twój ząb. Dentysta może to ocenić wyłącznie wtedy, gdy go zobaczy