Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdesperowana29

meteopatia

Polecane posty

Gość zdesperowana29

Czy są jakieś leki łagodzące dolegliwości związane z częstymi zmianami pogody (straszny ból głowy, senność, złe samopoczucie)?

Gość mala...czarna
Tabletka na niepogodę Zmiana trybu życia nie zawsze jest jednak możliwa i trzeba sobie radzić w inny sposób. Z myślą o meteowrażliwych, powstał preparat Meteo — pierwszy na polskim rynku środek, który zmniejsza nadwrażliwość organizmu na niekorzystne warunki pogodowe. Zawiera wyciąg z korzenia Rhodioli, który pomaga sprawnie reagować na niekorzystne czynniki zewnętrzne i zachować wewnętrzną równowagę, wyciąg z guarany (poprawia samopoczucie i eliminuje uczucie zmęczenia), lecytynę korzystnie działającą na układ nerwowy, poprawiającą pamięć i koncentrację oraz magnez i witaminy z grupy B, które korzystnie wpływają na układ nerwowy. Reakcja na pogodę Osoby wrażliwe na zmiany pogody reagują na nie najczęściej: • ospałością • sennością • zmianami nastroju • rozdrażnieniem • brakiem energii i chęci do działania • kłopotami z koncentracją • uczuciem rozbicia • uczuciem osłabienia • uczuciem ucisku i pulsowania w okolicach skroni.

Gość mala...czarna
moze ktos to bral i sie podzieli wrazeniami? ja walcze kawa, koniakiem ale juz od kawy mnie cos boli- zoladek moze?

Gość mala...czarna
Oświetlenie (wbrew pozorom) wywołuje również efekty poza-wizualne. Ma ono wpływ na między innymi: samopoczucie, psychikę, stany emocjonalne, procesy fizjologiczne i inne. \(...) Często do oświetlenia sztucznego w naszych domach (czy też w miejscach pracy) stosujemy świetlówki o barwach ciepłych i niskich natężeniach światła, podczas gdy zwłaszcza do doświetlania pomieszczeń w ciągu dnia (szczególnie jesienią i zimą gdy wcześnie robi się ciemno) oświetlenie powinno być realizowane lampami z dostateczną zawartością w widmie barwy niebieskiej. http://www.zdroweoswietlenie.pl/index2.php?go=biologiczne_efekty

Gość mekeke
zaczelam szukac jakichs informacji na temat meteopatii.. Słyszała, że jest cos takiego, ale nic poza tym. Teraz jednak własnie zaczełam podejrzewać, że mam cos takiego. Macie podobne objawy? Wszystko wyczytalam w tym artykule http://www.female.pl/artykul/9846/Czy-jeste%C5%9B-meteopatk%C4%85?.html

Gość Monika_25
ja już od jakiegoś czasu walczę z moją meteopatia ale nic nie pomaga w szczególności zimą jak jest niskie ciśnienie to nawet kilka kaw nie pomaga. Od jakiegoś czasu sprawdzam sobie biomet na tej stronie http://www.biometeo.pl/ przynajmniej wiem co jest przyczyna mojego złego samopoczucia