Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

EMTI

KTÓRE IMIE ŁADNIEJSZE?

Polecane posty

JA sie jeszcze z zadna Laura nie spotkałam, a w zdrobnieniu mówili bysmy na nia Lusia . A co do imion Łucja albo Natasza to wcale mi sie nie podobają...:)

Nadia, nad tym imieniem też się zastanawialiśmy jest śliczne i zajmuje 3 miejsce:P ale przeważa Michalina i Laura, lecz zanim ja urodze dziecko to minie jeszcze troche czasu i moze juz wtedy beda mi się podbać inne imiona, ale narazie sie na to nie zapowiada;p A dla chłopca mi się bardzo pdoba imie Mikołaj ,ale mój narzeczony powiedział, że nie podoba mu sie i jego syn napewno nie bedzie nosić takiego imienia, wiec nie wiem.

Mialam dac corce na imie Michalina, wszyscy odradzali. Sama sie w koncu przekonalam, ze jest to malo "swiatowe" imie. Chodzi mi o to, ze w kazdym jezyku obcym brzmi inaczej. Michaela, Michelle, Miguela itd...A po polsku Miska, Michaska...Jest za to Nina. Siostra ma Laure. Wolamy do niej Laurka, Lola, Lala..lub po prostu Laura. Mi sie srednio podoba. Za twarde.

Gość Ania 3
A takie imiona jak Amelia, Rozalia, Kornelia, Róża, Jagoda????Czy może nawet... Basia

My Lola wołamy na Karole:P A ja mysle o takich zdrobnieniach dla Michaliny: Michalinka,Michasia,Misia,Miśka,Michaśka , a dla Laury: Laurka, Laurusia, Lusia, Luśka, Laurunia, Lauruśka,

Amelia bardzo ładne, lecz już za duzo dziewczynek o tym imieni:) co najmniej w moim regionie:)

Laura. Swoją drogą, ciekawe, że masz już 2 imiona dla dwóch dziewczynek i rozpatrujesz, które dać pierwsze, a nic nie masz przygotowanego dla chłopca;) A jesli pierwszy urodzi się chłopiec, a może nawe dwaj?;)

no to właśnie też się o to martwie:P juz wyżej napisałam , że mi sie podoba Mikołaj , ale mojemu narzeczonemy nie. No i jeszcze mam takie imiona jak Bartłomiej, Tomasz i Wiktor, ale chyba decyzje o imieniu dla chłopca zostawie mojemu narzeczonemy on poda pare propozycji i sie z nich cos wybierze:) A tak naprawde to chciałabym mieć dziewczynke, no ale wiadomo los lubi robic na przekór:P

Piszesz, że podoba Ci się Tomasz. Mam też syna i On ma na imię właśnie Tomasz. Ale Tomek jak to każdy Tomek taki niespokojny duch. Chodzi trochę swoimi drogami tzn. próbuje bo ma dopiero 11 lat. Czyli widzę, że mamy podobny gust jesli chodzi o imiona. Bo jak już pisałam wyżej mam też córkę Michalinkę.

Gość amiamiami
nie podobaja mi sie zbytnio oba:) jakbym miala wybierac to chyba faktycznie ta michalina, choc i tak brzmi jakos tak dziwnie jak dla mnie. wiecie, ostatnio tak zastanawiam sie, co sie stalo z imionami jak krystyna, teresa, wioleta, marzena, renata, klementyna, czeslaw, slawomir... przeciez to w miare fajne, normalne imiona, a jakos malo ich slychac na placach zabaw. wszedzie laury, oliwie, nikole, mateusze, patryki... ale smiac mi sie zachcialo, jak napisalas, ze to twoje dziecko istnieje na razie tylko hipotetycznie:D rozbroilas mnie:D

Gość Po co dawac imie Laura
A wolac Lusia ? moj oj ciec dal mi na imie Agnieszka i pilnowal zeby nik nie przekrecal zadna Aqa agniesia ag usia agata Nlc! Zawsze poprawial . po prostu Aqnieszka. a siostra jest Beata . nie da sie znieksztalcic . BO PO CO ZDRABNIAC! LUSIA....TEZ COS

Ja swojej córki nie nazwałabym ani Laura, ani Michalina. Chociaż gdybym tylko taki miała wybór, to chyba ta Michalina. Mi się marzy Zosia, chociaż mężowi nie... Ale jak na razie Bóg obdarza nas chłopakami, mamy juz Jakuba i Macieja. Imiona to kwestia gustu... Ale po co czasem krzywdzić dzieci??? Ja mam w rodzinie Ariela i w szkole wołają za nim proszek do prania... a czasem Persil.

Gość A ja zapraszam do londynu
Mandaryna dala corce Fabienne a wola Nunia :/

Żadko się zdarzają tacy ludzie , którzy nie chcą aby ich imie było zrabniane. No i wiadomo mi sie podoba imie Laura ,ale nie bede mówić ludzią żeby nie zdrabniali jej imienia. No bez przesady:) A poza tym tak jak ktos napisał imiona to rzecz gustu i ja nie prosiłam o ocenianie czy ladne, tylko które ładniejsze:)

Gość Ale W JAKIM CELU
dajesz imie Laura jak masz zamiar mowic na nia Lusia. To daj jej Lusia poprostu. LAURA ladne imie i po co zmieniac ...

Gość Daj na imie Lodzia

ja tylko napisalam jak mozna mowic, co nie znaczy że ja tak będe mówic. BO nie raz sie słyszy opinie innych np. Laura a jak tu na nia mówić zdrobniale... no to napisalam:D

Gość znam jedną małą laurę
wołają na nią Laurka:-)

Gość babki
michalina ale zobaczysz jeszcze bedziesz miec 100 innych pomyslow na imiona

Gość Mamani a czemu źle Ci się
kojarzy? Dla mnie ta dziewczynka, która grała Michalinę w "Tylko mnie kochaj" jest cudowna :) Takie strasznie słodkie dziecko :) Jak dla mnie to byłoa najlepsza z całej obsady ;) Imię Michasia mi się podoba. Jest ładne, ładnie się zdrabnia. Emti- widzę, ze masz ten sam problem co ja. Tzn jak mi się spodoba imię to za chwilkę staje się popularne. Ostatnio wpadłam na Kajetana, tzn jakieś pół roku temu i nagle wyrosło Kajetanów jak grzybów po deszczu, tak samo było z Zuzanną, która podoba mi się od zawsze...Cóż staram się uciec przed tą "głupią" modą nadawania imion ale ona mnie goni ;P

Mamani tez uważalam że jest cudna slodka i taka niewinna a potem ogladalam jakiś program z nią i jej rodzicami i im odpieprzylo. slawa na mózg padla niestety nie tylko dziecku ale przedewszystkim jej rodzince i jakos mnie to zrazilo do niej. Ona ma naprawde Julia na imie. a jeszcze moja polożna ma na imie Michalina :D:D:D:D taka starsza kobietka. zna sie na tym co robi ale jest taka \"oschla\" i jakoś tak... no nie wiem poprostu mam takie zdanie. a Laura bardzo mi się podoba :D Chciaz jesli kiedys jeszcze w odległej przyszlosci bede miala dziecko i bedzie to corcia to napewno bedzie miala na imie Karolinka :D Juz Mania miala byc Karolinką ale potem to sie zmienilo i teraz jak slysze to imie to mi jakos mieknie serce. jak dla mnie śliczne :D

Karolinka, tak ma na imie corka mojego narzeczonego brata:) No , a ja mam przyjaciółke Michalne i jest ona wspaniałą osobą :) A Laure ostatnio poznałam i też jest bardzo wesoła i sympatyczna no i robi 2 kierunki studiów, wię i mądra:p hehe

Kochane Mamcie! powstał portal specjalnie dla rodziców mojmalec.pl ogromnie polecam bo można wrzucać fotki naszych pociech za darmo bez limitu, dodawać ogłoszenia i najfajniejsze - stworzyć pamiętnik naszych skarbów:) zalogujcie się i chwalcie się swoimi szczęściami!:)