Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana mama

Czy to przepuklina pachwinowa? Pomocy!!!

Polecane posty

Gość załamana mama

Zauważyłam, że u mojego rocznego synka podczas płaczy zrobiłą się duża wypukłość z prwawej strony nadbrzusza. Była twarda, a dzecko zaczęło rozpaczliwie płakać. Wypukóość była duża i owalna, ze strachu zaczęłam się zbierac na pogotowie. Ale po ukojeniu dziecka wszystko wróciło do normy. To było wczoraj. Dziś mały znowu zaczął płakać i znowu się to powtórzyło. Czy to z pewnością przepuklina i czy mam jechac z tym do normalnie na wizytę do pediatry czy to pilne i od razu jednak na pogotowie? Zupełnie nie wiem co robić.

prawdopodobnie przepuklina. Wystarczy powiedzieć u pediatry, on da skierowanie do chirurga - chyba że się nie cofnie i będzie bardzo twarda i bolesna, to natychmiast na dyżur chirurgiczny do szpitala. Pozdrawiam - też przez to przechodziliśmy:)

Gość załamana mama
Zastanawiam się, kiedy to się zaczęło. może już wczesniej. Pod pieluszką nie widać zmian.Zaczynam się naprawdę bac, bo poczytałam że operacja jest niezbędna. A jak operacja to i znieczulenie ogólne? Już mi sie robi słabo na amą myśl.

Operacja przepukliny pachwinowej nie jest skomplikowana i rzadko zdarzają się komplikacje. Mój syn po 2 godzinach był już na nogach i w ogóle o niej nie pamiętał - miał wtedy 14 miesięcy. A już na drugi dzień został wypuszczony ze szpitala na przepustkę, z której wrócił tylko na wyciągnięcie szwów i zmianę opatrunku. Wiem, że to ciężki przeżycie dla mamy - też przeżywałam - ale naprawdę nie wart denerwować się niepotrzebnie:) Powodzenia:)

Gość załamana mama
Została duża rana po operacji i jakie było znieczulenie? Mogłaś być przy dziecku? Napisz mi proszę jak najwięcej. Jak póxniej z raną dziecko sie bawiło? Moje maleństwo nawet nie daje się zbadac, bo jest wrzask, a co dopiero taki zabieg.

Nie ma ani śladu blizny - bez stosowania żadnych kremów i maści, bo to było 12 lat temu i nie były dostępne... z tego samego powodu nie byłam z nim w szpitalu. Rana nie była duża, ot, plasterek z gazą miał przyklejony i tyle. A jak się bawił? Świetnie. He, powiem Ci tylko, że poszliśmy na spacer, chwila mojej nieuwagi i młody kąpał się w rzece, o klasie czystości wody nie wspomnę... ale nic się nie stało, mimo że panikowałam przez 2 dni:) a rany przez jakiś czas - o ile dobrze pamiętam, to przez tydzień - moczyć...

Gość załamana mama
Dzięki Ci bardzo:) Skoro 1 lat temu tak gładko to poszło, to teraz powinno być tylko lepiej. Czuję się nieco spokojniejsza.

przerabialiśmy to rok temu do samego zabiegu byłam z małą i zaraz po też ze szpitala wyszliśmy w tym samym dniu znieczulenie było ogólne śladu po cięciu nie ma wcale, zupełnie nic nie widać mała też szybko doszła do siebie, już wieczorem raczkowała sobie :) jak masz jakieś pytanie, to pisz śmiało aaaa, od pediatry skierowanie do chirurga i tyle :)

Gość załamana mama
Mam wizytę u pediatry w środę, więc wezmę skierowanie. Z tego co pisze Pedagod rozumiem, że po znieczuleniu ogólnym nie trzeba spedzać nocy w szpitalu, jesli oczywiście nie ma komplikacji? Po tym, jak obejrzałam w tv jak dziecko umarło po znieczuleniu u dentysty strach mnie ogrania jak pomyslę o samym tylko znieczuleniu dla takiego małego dziecka.

wiesz, co myślę, ze to zależy od szpitala, my znaleźliśmy taki z chirurgią jednego dnia i tam jak nic się nie dzieje, to wypisują tego samego dnia popołudniu ale wiesz, że w niektórych szpitalach trzymają nawet 3 dni, warto się dowiedzieć, dopytać ja wolałam iść z małą do domu, łatwiej się było zająć niż w szpitalu tu możesz troszkę poczytać, bo swego czasu był topik o tym własnie http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3650247 ale i pytaj o co chcesz!!

Gość załamana mama
Dzięki za link. Teraz jestem w totalnej rozsypce, bo tak pięknie to już nie wygląda. Pobeczałam się i teraz to już boję się panicznie na myśl, że moje dziecko będzie gdzieś płakać za drzwiami wśród ludzi, których nie zna.Za co te biedne dzieci cierpią?

Gość kafeterianka od dawna
Z przerażeniem przeczytałam o czym, tu piszecie i przypomniałam sobie że u mojego synka też niedawno zauwązyłam dużą wypukłość. Tyle że to nie było w pachwinie, a na "wzgórku łonowym- nie wiem jak nazwać tę męską część ciała. Po hwili wypukłość znikła i od tej chwili juz tego nie widziłam. Tez powinnam się martwić?

załamana mamo, nie wygląda to najpiękniej, ale lekarze nazywają to standardowym zabiegiem, nie martw się, bo wszystko będzie ok!! kafeterianko, a ile ma Twój synek? bo jest też przepuklina pępkowa ...