Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość propagandowa

Mądrze napisane

Polecane posty

Gość propagandowa
Napoleon_V Patriotyzm "Jestem największym polskim patriotą w historii. Zabiłem bowiem więcej Rosjan niż wszystkie powstania narodowe razem wzięte." Tak miał powiedzieć do swojego braka Feliks Dzierżyński. Jeżeli chodzi o eliminację, był geniuszem. Jego Czeka stałą sie jedna z najkrwawszych organizacji w dziejach. Czy to czyni go dobrym patriotą? A co ze Stalniem? Skoro zabił więcek Rosjan niż w tegorocznej wojnie zabili żołnierze Gruzji? Dżugaszwili był z Kaukazu..... Czy patriotyzm zawsze musi prowadzić do patologii w stylu szowinizmu, ksenofobii czy też nacjonalizmu? To już jest rasizm. Do patriotyzmu możemy zaliczyc wszystkie starania, bezinteresowne, o dobro kraju ojczystego, troska o jego kulturę, pamięć o historii i tradycjach. Czy też dożenie do umacniania jego pozycji. Próby działania na jego rzecz we wszystkich szczeblach administracji. Czasami poświęcenie swego zycia. To jest szlachetne Tak, wiem, to teraz niepopularne. Przecież jesteśmy bombardowani w mediach wartościami "każdy dba o siebie" W razie wojny zakładamy hełmy na plecy i udajemy żólwie.... Lubimy dołować się informacjami o tym, co o nas myślą niemcy, francuzi czy amerykanie.... Ale naprawdę to jest nam potrzebne? Boimy się wyśmiania czy wyzwisk od "polaczków" bo wiaraw kraj jest niepopularna? Wolę być wyśmiany, że jestem patriotą, niż uznany za mądrego, bo powiem że jesteśmy do d*** i powinni inni nami rządzić. Wiecie czemu? Próbowali inni rządzić i zawsze trochę ich poginęło w bitwach. Ktoś kiedys powiedział że każdy kto zbrojnie wkroczy na tereny RP powinien tu zostać. Na zawsze..... Bądźmy patriotami na codzień. Badźmy dumni z bycia Polakami. Bo to nie politycy o nas świadczą. Sami sobie wystawiamy świadectwo Więc Feliks I Josif byli tylko pospolitymi mordercami, rządnymi krwi. Nie patriotami, to pewne