Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość I MIEI DENTI

MAM TAKI PROBLEM. KTO MI POMOZE???

Polecane posty

Gość I MIEI DENTI

mam przerwe miedzy zebami na dole i bardzo mi to przeszkadza, kiedy mowie. widac te przestrzen i wyglada to prawie tak, jakby brakowalo mi zeba. ta przerwa ma z 3-4 mm. czy ktos mi moze powiedziec, jak to zlikwidowac dentystycznie i jak sie taki zabieg nazywa? mieszkam we wloszech i tu kosztuje od cholery, ale jako ze moj przyjaciel wybiera sie do kroacji wlasnie do dentysty, bo taniej, zapytal, czy moge z nim jechac, bo nie chce mu sie samemu. pomyslalam,ze moze i ja zdecyduje sie na wizyte. przypuszczam, ze koszta moga byc podobne do naszych. ile to moze kosztowac w zlotowkach, wie ktos..? kto sie orientuje? ile wizyt musialabym miec?

Gość no napiszcie cos pleaseeeee

Gość no napiszcie cos pleaseeeee
:-0 :-0 :-0

wydaje mi sie,ze sa 2 sposoby-labo ortodonta,tkory ci dwa zeby troche rozsunie...albo dentysta,ktory je nadbuduje,ale moze to wygladac nienaturalnie...ja bym na twoim miejscu pojechala do tego denstysty

Gość I MIEI DENTI
dzieki :-) no wlasnie chce jechac, ale myslalam,ze moze ktos zna mniej wiecej problem i mi wytlumaczy dokladniej

Gość buhhahahahaha
do kroacji??? a moze do Chorwacji

Gość buhhahahahaha
poza tym, nie slyszalas o kims takim jak ortodonta????? p.s zajmuje sie krzywymi zebami

Gość I MIEI DENTI
kurcze, pomylilam sie z ta chorwacja, zyje 12 lat we wloszech, w pl nie bylam juz z 6 lat, to i powiedzialo mi sie po wlosku: kroacja :-p i nie mam krzywych zebow, sa wszystkie rowne! czytaj ze zrozumieniem :-p

Gość bikuku
Ktoś tam wyżej prawdę Ci już napisał. Najlepszym rozwiązaniem były ortodonta moim zdaniem. Zależy w jakim jesteś wieku i jak dużo by trzeba było zęby przesunąć. Aparat nie służy tylko do "prostowania zębów", ale też do przesuwania ich. Przecież większość osób przed założeniem aparatu usuwa sobie zęby a później reszta jest zsuwana. Idzie to całkiem szybko, wiem bo sama mam aparat. Najpierw miałam zęby naprostowane, a później zsuwane, bo górne zęby ciut wystawały, śladów po dwóch wyrwanych czwórkach nie ma. Wtedy na drut, który jest przyczepiany do zawiasów na zębach nakłada się taki gumowy łańcuszek ściągający zęby. Trochę to trwa. Jeśli chodzi o dentystyczny sposób, to nie jestem specjalistką, ale jest szybki, choć moim zdaniem szkodliwy dla zębów. Na zęby są nakładane porcelanowe koronki o idealnym kształcie i wymiarze. Przed tym trzeba spiłować zdrowy ząb dość mocno, tak że nie zostaje z niego wiele. Nie wydaje mi się, że to dobry pomysł.

radze nie zmuszam: ortodontka dobra sprawa aparacik bedziesz nosila to i ząbki piekne. Tylko czasem szwankują hehe::P Mi sie skrzywily zeby od aparatu. a mialam tez taka przerwe miedzt zebami i mi sie zeszly i jest git. Od czasu do czasu przesuwaj sobie zęby do siebie troszke pomoze:) głowa do góry!

Gość przesuwanie nic nie da
jesli zeby sa zwyczajnie waskie, tu nie o to chodzi

Gość dokladnieeee
Nie wszystkie zeby mozna sciagnac takim aparatem.