Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość słonko w pażdzierniku

8 MIESIĄC CIĄŻY I BÓLE JAK NA MIESIĄCZKĘ - CO TO???

Polecane posty

Gość słonko w pażdzierniku

Jestem w 8 miewsiącu ciąży. Dziś byłam u gina i było wszystko ok - kanał zamknięty, szyjka długa, ale po wizycie pobolewa mnie brzuch jak przy @.Nie okresowo tylko stale i lekko. brzuch mi nie twardnieje więc to nie skurcze - czy to normalne???

Gość gosiaka123
eeeeeeeeee poród od razu. mnie też boli brzuch, ale jestem w 9 miesiącu. lekarz mówi, że to normalne

Gość mnie jak na okres to zaczął bo
leć brzuch jak zaczęłam rodzić i nigdy wcześniej

Gość mnie raz bolał
ale to od jelit, po wizycie w toalecie minęło. lekarz mówił mi, że gdyby bolał, jak przed okresem, to można najwyżej nospę wziąć, choć nie jest zwolennikiem tego leku pod koniec ciaży.

Takie pobolewania to skurcze. Ale nie porodowe tylko takie nazwijmy to ćwiczebne. Macica się obkurcza i rozlużnia- w ten sposób przygotowuje sie do skurczy porodowych. Takie skurcze przepowiadające to zupełnie normalna sprawa.

Gość ja tez myslalam ze to skurcze
przepowiadajace a bylam w 28 tc i skurcze na tyle sie naslily ze z bolu lewo co moglam chodzic oczywiscie wylądowalam w szpitalu - mialam prawie akcje porodowa na szczescie wody nie odeszly . lekarze na szczescie opanowali sytuacje i dzidzia urodzila sie w terminie .