Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość k211

Maturzysta

Polecane posty

Gość k211

PO maturze chciałbym wyjechać na 1 miesiąc za granice (w grę wchodzą niemcy, austria, szwajcaria) niemieckim znam na dobrym poziomie (od zawsze byłem w klasach z rozszerzonym niemieckim oraz brałem korepetycje) Co mógłbym robić? jaką prace wykonywać? a moze macie namiary na jakąś firme? pracując przez miesiąc byłbym wstanie zarobić tyle co tu w 2 miesiące i dlatego to chce sie tego podjąć...

Gość pomarańczowa szlachta
możesz pracować jako żywa popielniczka 🖐️

wejdź na stronę ,,fundacji schumana'' można wyjechać na staż do wszystkich krajów eu a nawet poza eu. możesz sobie wybrać z kim chcesz pracować (dzieci , młodzieź, starsi) staż trwa min 2mc sama wybierasz na ile chcesz jechać masz tam bezpłatny dojazd, mieszkanie, wyżywienie, kurs języka i dostajesz mies 500 euro. chyba o niczym nie zapomniałam:) ja jadę na ten staż ale niestety za kilka mc.

Gość k211
500 Euro to chyba jednak dla mnie zamało... około 1500 zł za miesiąc. tyle co tutaj. Ale dziękuje, przyda się napewno;) być moze zdecyduje się na to w ostateczności:)

wiem, ze chodzi Ci o normalną pracę. ale jeśli zdecydujesz się na staż, to masz co w cv pisać i niem podszlifujesz. mi o to głównie chodzi. pzdr

Gość k211
No tak nie pomyślałem o tym. A jaka jest to praca i czy łatwo jest się załapać na taki wyjazd?:)

wyjazd jest dla każdego aktualny na dłuuugi czas. może tam nawet jechać 40latek po budowlance, więc jeśli nie znajdziesz porządnej pracy, to zapamiętaj lepiej dobrze nazwę tej fundacji.

a praca polega na opiekowaniu się, jeśli z dziećmi to np pomagasz w czymś ala szkółka polekcyjna dla dzieci, które uczą się jezyków obcych, ze starszymi to głównie dom starców (żadne podmywanie ich tylko urozmaicanie im czasu:) ) a z młodzieżą to obozy itd

Gość k211
Zapowiada się ciekawie, a czy we wrocławiu istnieje biuro tej fundacji?

Gość manieslaw
oK dzięki serdeczne za pomoc. Praca fizyczna... ewentualnie może być choć wolałbym tego uniknąć. aczkolwiek wiem że jak sie nie styrasz to nie zarobisz..

jak dla mnie ten staż to idealna praca plus poduczenie na pcozątek (czyli zaraz po maturze) i pieniądze też są niezłe, tzn da mnie średnio , bo z rodzicami nei mieszkam i na wszystko mi nie dadzą, ale dla kogos kto jeszcze mieszka z nimi, to ekstra.

nie wiem jakie sa pracew autrsii i szwajcarii,ale w niemczech placa bardzo slabo.ja polecam holandie-1300euro na miesiac przy pracy nie wymagajacej zadnych kwalifikacji.biur jest od groma,ale polecam AB Job Service

heh, mój facet jest niepierwszej młodości i do holandii mnie nie puści. wiadomo dlaczego:D a właśnie tam chciałam jechać;O

Gość k211
Czy moze mi ktos polecić inne pośrednictwa pracy za granicą?

Gość boniu2
hm, a moze spróbuj w otto?

Gość boniu2
Droga Amaleto Są za granicą również i tacy pracodawcy, którzy liczą na tanią siłę roboczą np. z Polski i oferują nam wynagrodzenie i dają do tego zakwaterowanie w jakimś pokoju a nawet czasem i wyżywienie w zależności od wykonywanej pracy.

Gość k211
Tak własnie szukam bardziej takiej pracy jak napisał boniu2 czyli pewnie tzw.praca sezonowa. Chodzi mi o wyjazd np. na 4-6tyg. Wiem że nie zarobie tyle co na dom:) ale jak juz wczesniej napisałem za miesiąc pracy tam mam tyle co tu za dwa. (czerwiec i połowa lipca za granicą to tak jakby czerwiec lipiec sierpień pracować w Polsce, a gdzie wakacje?)