Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jola z annopola

Kobiety po porodzie

Polecane posty

No, jak czasem trzeba jechać pociągiem, autobusem, bądź mija się takie panie z wózkami to chcąc nie chcąc czuje się zapach ich potu, ich łupieżu i ich niemytego ciała. Nie mówiąc o najgorszej rzeczy, czyli zapach przepoconych pach, na których czuć, że był nakładany antyperspirant, ale widocznie za mała dawka. Jednym słowem: polskie matki śmierdzą swoim nieświeżym i starym ciałem, ewentualnie starym mydłem, bądź tandetnymi perfumami z Avonu. Straszne. Nie dziwię się, że domy publiczne przeżywają oblężenie. Żal mi tych mężczyzn.

Gość świnka pigiiiiii
bo są nabuzowane hormonami kretynko!

a jaką różnicę stanowi kolor? ja cię na czarno mogę nazwać idiotką tudzież kretynką :D wooooow odważna jestem nie? :D p.s. ten pomaranczowy post nie jest mój

Gość świnka pigiiiiii
nie będę się zaczerniać bo w pracy jestem, jak będę w domu to spokojnie mogę Ci to samo napisać. Najpierw urodź sama dziecko a póxniej wypisuj takie głupoty.

Czy to tak trudno zadbać o siebie? Kąpać się w olejkach aromatycznych, farbować włosy, nie mieć kanciastej twarzy, ładnie się ubierać, kupić droższe perfumy, itd.?

Gość świnka pigiiiiii
jeśli masz kredyt hipoteczny musisz utrzymac mieszkanie masz małe dziecko w dodatku jeszcze rzucasz pracę na poczet opieki i wychowania dziecka to sorry ale niektórych nie stać na drogie perfumy. Poza tym każdą chwilę spędzasz z małym. Mąż w pracy całe dnie albo w ogóle go nie ma... Szara rzeczywistość. Niewiele Polaków może sobie pozwolić na żłobek bądź przedszkole - prywatne bo w państwowych brak miejsc, drogie ciuchy i perfumy. Żal mi ludzi z takim myśleniem :/ Owszem zadbać o siebie mogą, jak farbują włosy to tez powinny robić to nadal, myć się ok ale ogólnie mamy które mają malutkie dzieci inaczej pachną.

Gość świnka pigiiiiii
sama się opierdalasz w robocie!! sorry ale to już moja 10 godzina w pracy i mam w końcu luz bo całe 10 godzin miałam kocioł. Zostały mi ejszcze 2 h i nie Tobie oceniać co mogę a czego nie!

Gość widocznie ąż tak nie są
oblężone te domy publiczne skoro masz czas tu siedzieć???

Gość świnka pigiiiiii
Czy to było do mnie ?

Gość widocznie ąż tak nie są
do autorki :)

Gość świnka pigiiiiii
co Ty ona to pewnie coś ala doda czy ta wariatka Jolanta. dużo kasy i pstro w głowie dlatego niestety ciężko jej będzie zrozumieć niektóre sprawy...

zdmumiewajac teroaia autorko :D dlaczego wszytko wrzucasz wszytko do jednego wora ??? hm... coś ci dziś nie posżło , czy jak ???

Gość mam kanciastą twarz
a dziecka nie urodziłam :o Jak myslicie, co powinnam z tym zrobic? Przestać sie myć?

Gość pachnąca inaczej -
nie zgodzę się z autorką w 100% ale coś w tym jest. Moja siostra po porodzie dbała o siebie, chodziła do fryzjera, dbała też o swój ubiór itd. Miała na to czas, bo w wychowaniu małej pomagał jej facet, obie babcie i oczywiście ja :-) Natomiast moja przyjaciółka sama zajmowała się dzieckiem, mimo iż ma męża, mamę swoją w pobliżu itd. A to, że nie ma czasu na kąpiel czy lustro traktowała jak cos normalnego. Opieka nad dzieckiem, sprzątanie, obiady, wszystkie te obowiązki wypełniała a siebie zaniedbała i muszę przyznać, że czasem czułam od niej niemiły zapach mimo, iż przed dzieckiem (w ciąży też) to super zadbana laska była! Raz byłam u niej i doznałam szoku podwójnego widząc jej zarost :-) Ale rozwiązanie dopiero przede mną, więc może i ja się zapuszczę a co! wolno mi :-)

Gość No przepraszam
ale ja 7 mieiecy temu urodzilam dziecko i wygladam dokladnie jak przed ciaza.Jestem zadbana, elegancka i wrocilam do swojej figury, a juz z pewnoscia nigdy nie smierdzialam !!!! O czym ty dziewczyno mowisz....

nie weim co che osiagna autorka napeno sa wyjatki które nie za bardzo dbaja o higiene ale co to ma z reguła??? ja urodziłąm 14 mieiscy temu i wróciłam do figury zawsze dbałam o siebie nawet przy dziecku organizowałam sobie tak czas by zrobic wszytko

tak obiecujemy, że już będziemy się myć. a ty obiecaj, że powąchasz kilka kobiet, które nie są matkami pod pachami i zdasz nam relację jak to jest u nich:P

Gość MOmo999
Co za bzdura. Zdecydowana wiekszosc mlodych matek jakie spotykam to zadbane kobiety. Urodzenie dziecka nie zwalnia z higieny. Widze jedna ze autorka topiku sie po melinach szlaja ze tylko brudne matki widuje.

ja jeszcze takiej nie spotkałam a wręcz przeciwnie , zauwazyłam i sama tak miałam ze młode matki dbają o siebie nawet bardziej niz zanim zostały matkami bo są oceniane jak wygladają przez taki głupi stereotyp o jakim pieszesz ty. Noworodki potrafia spac 22godz na dobe wiec czasu dla siebie nie brakuje

Nie zgadzam sie z autorka. Dla mnie wyglad po ciazy stal sie jeszcze bardziej wazny niz przed. Wszyscy tylko czekaja zeby zobaczyc obwisly brzuch, brzydkie piersi i tylek jak 3-drzwiowa szafa:D Nie dam im tej satysfakcjii:);):P:D

Gość jjajaale jaja
to sobie przyjedz do niemiec i zobaczysz jak ladna i pachnaca mama z dzieckiem to polka a niemki i turczynki i cala reszta to totalne zapuszczenie sie

Gość olisadebe
Dziewczęta - ależ wy jesteście nabuzowane... po co się tak wyzywać??? Powiem Wam, że niestety coś w tym jest i czasem spotyka się zaniedbane kobiety. Ciezko powiedzieć czemu takie są - może im nie zależy... nie wiem. sama ogarnęłam się bardzo szybko, właściwie w kilka dni po porodzie mialam zdjęcie szwów i po tym bylam już sprawna laska. Jak mawiała moja swietna koleżanka: Myjcie się dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny :)