Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasaiak

ludzie nie mowia prawdy, nie mowia o swoich niepowodzeniach

Polecane posty

Gość kasaiak

Zauwazylam to wsrod znajomych i dalszych znajomych ze ludzie jak gdzies jada na przyklad na wakacje czy sa zagranica to nawet jak sie im krzywda dzieje i jest zle to oni mowia odwrotnie ze jest super, ze sa szczesliwi- tak jakby chcieli zebys ty sie poczul gorzej, zebys zazdroscil ze im sie powodzi. DLaczego tak jest, ze ludzie oszukuja, ze nie mowia o swoich niepowodzeniach tylko mydla oczy?

Gość glupia koza
Fakt ,większość z nich to Dulscy

Gość kazdy tak robi bo
wstyd sie przyznac do niepowodzen

Gość koppp
Ale czemu? Ja zawsze mowilam prawde i chce nadal to robic. Ale zauwazylam tez ze jak sie powie prawde o niepowodzeniach typu ze bylam na wakacjach w Turcji ale nie bylo wcale fajnie bo hotel do dupybyl, w basenie plywaly jakies farfocle, a na dodatek nie bylo mnie stac tam na wiele rzeczy to ludzie w glebio duszy sie z tego ciesza. I pisza na gg: to wsolczuje ci, rzeczywiscie nie msz szczescia lub cos w tym stylu.

Gość zontagg
No ludzie sa zryci. Zzdroszcza na kazdym kroku.

Gość ukion
bo jesli mowiliby to wyszliby na maruderów . W Ameryce jest podobnnie ktos pyta jak leci odpowiadasz dobrze . GDy ktos mowi ci o swoich chorobach , jak to mu zle to jest zwyklym nieudacznikiem tak sie uwaza w USa i podobnie w Polsce

A mi się wydaje, że jest właśnie odwrotnie: ludzie na wszystko narzekają! Jadą na wspaniałe wakacje np. do Turcji (o których ktoś inny by mógł tylko pomarzyć) ale i tak wszystko jest źle: hotel jest do dupy, w basenie pływają jakieś farfocle, nie stać ich na wiele rzeczy, itp... :O

ludzie ukrywaja swoje niepowodzenia by nie dostarczac powodow do radosci innym, zawistnym....przeciez my tak uwielbiamy cieszyc sie czyims nieszczesciem :O ....pozwala nam to zapomniec na chwile o naszych niepowodzeniach ...............................................

Gość ukion
no wiesz ale jak ktos mowi o swoich niepowodzeniach to jest uwazany za nieudacznika albo nieroba co siedzi w domu i nie chce mu sie pracy nawet szukac . Moja sasiadka cały czas narzeka , a nawet do pracy nie chce sie jej isc .

taka polska mentalność, "jestem szczesliwy jak tobie sie dzieje krzywda" to jest maksyma 99,9% Polakow :(

Gość dzej zi
Ale dlaczego niemowienie o swoich niepowodzeniach jest od razu klamstwem czy ukrywaniem? Czy jak mie mowisz znajomym, ze masz sraczke to znaczy, ze klamiesz?:O

Gość ukion
ja do tego inaczej podchodze niż wy . Nie jestem czyims ojcem i nie mam zamiaru słuchac o problemach kogos , bo i tak ich nie rozwiąze . Narzekania nie lubie sluchac . Dlatego w rozmowie nigdy nie poruszam sprawy problemow , bo nie ochodzą mnie problemy innych . NAtomiast wole normalna konwersacje .

Gość Bryce
Ludzie po prostu ciesza sie z cudzego niepoowdzenia. Zreszta sama tak mam.

ja się zgadzam z laida. mam wrażenie że wszyscy w okół tylko narzekają i co gorsza ja się tym narzekaniem zarażam, a wolę mieć pozytywny stosunek do życia. dla mnie zazwyczaj szklanka jest do połowy pełna. z niepowodzeń wyciągam wnioski, nie rozpaczam i szukam dobrych stron. a z ludźmi gównie dzielę się radościami, zamiast zwalać na innych ciężar moich smutków. nie widzę sensu w babraniu się w narzekaniu u przykrych rzeczach gdy z ludźmi spotykam się dla przyjemności, to dla mnie nie jest temat do rozmów. a co do nie szczerości współczucia...szczerze to dla mnie gdy cały rok siedzę w śmierdzącym mieście współczucie wycieczki do turcji bo hotel słaby i farfocle w basenie to dla mnie temat abstrakcyjny.

Gość ukion
Ludzie po prostu ciesza sie z cudzego niepoowdzenia. Zreszta sama tak mam. ja tak nie mam .Nie obchodzą mnie problemy innych i nie chce ich znać . Gdybym był w stanie pomoc to może ... Wole rozmawiac o rybach o tym czy o tamtym , a nie na co kto jest chory . OD tego jest lekarz .

Gość koza Amelia
ukion>>> mam podobnie, też nie lubię słuchać narzekania.... no jeszcze, jak ktoś konkretnie przedstawia sprawę w celu uzyskania pomocy, to ok, ale takie marudzenie mnie niemiłosiernie wkurwia. Też wolę rozmawiać o przyjemnych rzeczach ze znajomymi a nie o kłopotach.