Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nadzieja_28

czy test ciążowy może sie mylić?

Polecane posty

Gość Nadzieja_28

Mam pytanie do zaciązonych kobietek czy jak robiłyście testy ciążowe to zawsze wychodzily prawidłowo?Spóżnia mi sie okres już tydzień,tak byliśmy z mężem szczęśliwi ,że to już to nasza fasolka w drodze,niedawno zaczeły sie bóle podbrzusza (takie jak na okres ale ponoć na p[oczątku ciąży właśnie takie są) miałam straszne himerki):p), no i dziwne że piersi mnie nie bolały,żąśze strasznie bolą przed okresem!Poza tym miałam straszną ochotę na jedzenie i wcinałam ogórki konserwowe na zmiane z nutellą.Zrobiłam dziś rano test - i wynik negatywny!1 kreska,dramat:(znów zaczynamy od początku,teraz myśle że może za bardzo sie już cieszyłam,przez to nie mam nadal okresu?sama już nie wiem co myśleć.

u mnie w dniu spodziewanego okresu test pokazał bledziutką kreseczkę, ale tak bladą, że prawie niewidoczną. Z każdym następnym dniem była mocniejsza - zrobiłam 3 testy :-D...ale także nie miałam bólu piersi choć zawsze przed okresem je miałam...no i wciągnęłam cały słoik grzybków w occie...:-)

Gość Nadzieja_28
totora - to jest nadzieja,tylko ze mi test pokazal wyraznie tylko 1 kreske czyli brak ciazy,moze tez wynik jest mniej wiarygodny bo zrobilam go po sniadaniu?sprobuje sie umowic di gina jeszcze w tym tyg.to chyba jedyna mozliwosc zeby wiedziec na 100%.odnosnie bólu piersi też właśnie czytałam że te kobiet które mają bóle przed okresem gdy zajdą w ciąże początkowo ten ból znika!

mi test dwie kreski pokazal dopiero w 6 tyg ciazy, pierwsza byla tak bladziutka ze az niewidoczna, dwa dni pozniej juz kreska jak sie patrzy:) 100% pewnosci da Ci Beta

Gość airetefak134
wiekszosc kobiet mysli ze jak ma ochote na ogórki i nutelle to ze juz sa w ciazy;-) fakt testy ciazowe nie zawsze "mówią" prawdę. zdarza sie ze zostały wadliwie wyprodukowane lub po prostu zle zrobione. na twoim miejscu poszłabym na test z moczu wykonywany juz w wiekszosci placówek medycznych, kosztuje max. 20zł a wynik masz w 100% pewien.

Ja miesiąc temu zrobiłam test ciążowy, gdy tydzień spóźniał mi się okres i wyszły 2 bite kreski, ale wogle nie czułam się ciążowo. Żadnych objawów, bóli, napadów jedzeniowych. NIC. Za 2 dni poszłam do ginekologa, miał akurat zepsute USG, więc ciąże wyczuł mi tylko palcem i pogratulował. Przed ostatni raz kiedy spoźniał mi się okres 8 dni, byliśmy z mężem w siódmym niebie, miałam wszystkie objawy ciąży: bóle piersi, ból brzucha, lekkie mdłości, wstręt na niektóre zapachy...byłam 100% pewna że to TO. No i wielka chwila nadeszła: robimy w końcu test ze łzami ze szczęścia w oczach że zaraz ujrzymy upragnione 2 kreski, a tu ....porażka!!! Tylko jedna:((( Czułam się tak potwornie jak zapewne autorka tematu. Poszłam od razu do gina i stwierdził ze jest u mnie 100% ciąża, ale... urojona.Tak bardzo jej pragnełam razem z mężem że ją po prostu wmówiliśmy sobie, a wtedy dostaje się rzeczywiście wszystkich objawów i nawet brzuch rośnie.Następnego dnia dostałam okres. Lekarz kazał całkowicie odpuścić myśl o dziecku i starania wszystkie. Tak też zrobiłam, nawet wmówiłam sobie że nie chcę jeszcze dziecka i się udało:))) Jestem w drugim miesiącu:)

Gość Nadzieja_28
Dokladnie,też tak myślę że to ciaza urojona przeze mnie,za bardzo chieliśmy,ale jak tu nie myśleć o tym pragnieniu gdy tak bardzo chce sie zostać mamą?Nic nie zrobie,trzeba teraz poczekac na nastepne dni płodne i dalej próbować.

ja też myślę, że lepiej nie myśleć:-D....Nasze perwsze starania cały czas były podszyte oczekiwaniem, liczeniem, trafianiem itd....trwało to pół roku i nic. Znowu zdecydowałam się na antykoncepcję. Potem gdy poczułam, że już czas na następne starania po prostu skończyłam opakowanie tabsów i o niczym nie myślałam - tak zwany żywioł :-), nic nie liczyłam i na nic nie czekałam - co ma być to będzie....I co? Udało się w pierwszym cyklu! Także trzymam kciuki i polecam \"wyłączenie się\":-)