Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ecie-pecie

nadżerka - wymrażanie?

Polecane posty

Gość ecie-pecie

jestem wlasnie po wizycie u ginekolog, mam jak to określila "ogromna okropna nadżerkę" (poprzedni ginekolog mowil ze jest rozlegla ale mowil tez ze na razie nie bedziemy nic z nia robic) nastepna wizyte mam za miesiąc wtedy mam odebrac wyniki cytologii i mamy zabrac sie za usuwanie nadzerki, ginekolog wspomniala o wymrażaniu, pytalam czy nie bedzie to mialo wplywu na ciaze, mowila ze nie, pytalam tez o jakies sposoby farmakologiczne, powiedziala ze sa ale stosuje sie je na zapalenia a nie na nadzerki o srednicy 5 cm dziewczyny co Wy sadzicie o tym wymrażaniu?

Gość ghjkl
Miałm wymrażaną,nic nie boli,pare minut i po nadżerce.

Gość ecie-pecie
pytam bo jakis czas temu natknelam sie na wypowiedz ze nie powinno wykonywac sie krioterapii u kobiet ktore jeszcze nie rodzily

Gość giiinnnnniiii
ja mialam w wieku 15 lat- nic nie boli. pozniej tylko leci z ciebie jakby woda przez chyba 10 dni

Gość pyrusia
no jeśli jesteś w ciązy to lepiej poczekaj na poród, bo po nim nadżerka może zaniknąć. Przemyśl też dobrze czy rzeczywiście nadżerka wymaga natychmiastowego leczenia, bo jeśli będzie dobra cytologia, to najpierw można spróbować farmakologii. Może zaciągnij też opinii u innego lekarza. Bo ostatnio zauważyłam że, szczególnie prywatni lekarze proponują, oczywiście odpłatne usuwanie, nawet wtedy gdy nie ma takiej potrzeby. Mojej kuzynce, ostatnio lekarz w przychodni, dał wizytówkę swojego kolegi, i stwierdził że powinna u niego właśnie usunąć nadżerkę. Dodam że przez wypalanie, koszt 350zł. W przychodni ponoć już tego nie robią.

Gość też miałam
bez obaw, bezbolesny dość szybki zabieg nie obawiaj się :)

Gość ecie-pecie
ja poszlam dzis do przychodni do pani ginekolog, ktora polecila mi kolezanka, kobieta sprawia wrazenie ze "wie po co tam jest" powiedziala ze priorytetowa sprawa u mnie jest usuniecie nadzerki, pytalam o solcogyn i wlasnie mowila ze nie stosuje sie go na takie duze nadzerki, i ze nie zawsze nawet przy malych dziala boje sie ogolnie wyniku cytologii

Gość ecie-pecie
aaa i w ciazy nie jestem, i przez najblizsze 3-4 lata na pewno nie bede jej planowala