Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no nie dogadam sie z nim

Mamy mam dylemat i potrzebuje jakiejs rady !!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Witajcie. Drogie mamy na dniach urodze a nadal nie mam wybrane imie dla dziecka. Sa o to prawie codziennie awantury bo nie mozemy zmezem dojs do ladu w tej kwesti. Podwaza wszystkie jakie ja wybiore jednak sam nic nie proponuje. Wiec pomyslalam ze jak tutaj napisze to podsuniecie mi kilka pomyslow na imiona ktore przedstawie mezowi i moze w koncu dojdziemy do porozumienia:P Wkurza mnie to bardzo ze nie potrafimy sie dogadac w tej kwesti. Jeszcze nie znam plci dziecka wiec chcialabym abyscie mi napisaly po dwie propozycje dla chlopca i dla dziewczynki. BEDE WAM NAPRAWDE WDZIECZNA. Ja np wybralam imie dla chlopca Wiktor na co moj maz wrecz robi sie bordowy i mowi ze nie ma takiej opcji. Probowalam nawet losowo to zalatwic np kazde z nas pisze po 2 imiona na kartkach po czym robimy losowanie ale nawet to go nie przekonuje. on np chce Marysie a ja nie chce i tak w kolko. Pomozcie prosze.

ŻADNA Z MAM NIE MA POMYSLU?

Gość Paweł albo Paulina

Gość ale masz problemy
a daj kleofas i klementyna i po bolu.. boshhhh

Czyli on chce bardziej tradycyjne imie? To moze jakies znane imiona? Moze Kasia, Ania, Magda- cos w ta desen. Chlopiec Pawelek, Marcin, Bartek czy cos podobnego?

Gość tyrly tyrly
iga albo oskar

Gość ejbisi
Wiktor rzeczywiście nie za fajny :P teraz modne są proste imiona a nie jakieś wymyślne typu Alan czy Dżesika. Marysia to piękne imię :)

OHHH tak zaden to dylemat w kazdej chwili moge urodzic i przez pierwsze dwa tyg zycia dziecka bedziemy sie klocic o to jak ma miec na imie no super... Paulinki juz sa dwie w naszej rodzinie a pawelek nie bardzo mi odpowiada. Wiem dziewczyny ze to moze glupio brzmiec ale dla mnie to naprawde wazne nie chce calymi dniami sprzeczac sie o to jak dzieck ma miec na imie to chore, a z drugiej strony chce takie imie by na przyszlosc dziecko nie mialao pretensji ze je tak nazwalam itd. Duzo ludzi teraz nazywa np ARIEL ALBO DZESIKA a to u nas odpada.

Gość no dzieki nazywać sie jalk
prosze do prannia

no mi tez proszek nie odpowiada :D

Gość ale masz problemy
daj takie imię jakie będzie w kalendarzu tego dnia i po kłopocie. Rodzisz za moment i nie znasz płci? USG popsute za każdym razem było? Chyba coś ściemniasz i jeszcze jeden temat na temat imion dla dzieci. Co z tego, że my podamy imiona, których nie zaakceptuje twój mąż. Z nim pogadaj a nie z nami, bo to trochę bez sensu

Gość vvvvvvnnnffff
a ja uważam, że Kleopatra albo Adolf

a co w tym dziwnego ze nie znam ? A moze ja nie chce znac to takie dziwne? Chyba moge miec wybor prawda? Usg raz mnie skusilo by poznac plec dziecka w 6 mc i lezalam przeszlo 40 minut a lekarz powiedzial ze i tak nic nie widzi bo dziecko odwrocone i nie da rady zobaczyc ze moze nastepnym razem. Pozniej jednak zwatpilam i uznalam ze wole nie wiedziec, interesuje mnie tylko czy serduszko bije. A plec nie wazna. Ciuszki dla malucha pasują na dziewczynke i na chlopca wiec nie mam sie o co martwic. Co do propozycji z kalendarza to nie wiem czy to rozsądne moze akurat trafi sie jakas amelia albo klementyna i dopiero bedzie problem.

chodzilo mi o propozycje poniewaz ja sie zatrzymalam na etapie Wiktor i Nadia a dla meza oba sa wykluczone dlatego szukam jakiegos rozdadnego wyjscia bo ten gad sam nic nie wymysli a moich nie zaakceptuje. Jeszcze mi powiedzial ze pojdzie do USC i tak sobie nazwie po swojemu :( wkurzyl mnie tym jeszcze bardziej dlatego szukam jakiegos wyjscia.

Hmmm.. z chłopcem to i ja miałabym problem. Dla dziewczynki mi się podoba Jagna:-) Ma rację, ktoś tu co powiedział o tradycyjnych imionach. Może faktycznie Katarzyna, Magdalena?

hmmm... skoro powiedział, że sam nazwie jak będzie chciał w USC, to poproś, żeby Ci teraz powiedział co jemu się podoba, inaczej do porozumienia nie dojdziecie:-/

Moj tez wszystko krytykowal, a sam nie mial zadnych pomyslow :D I w koncu wyszlo na moja propozycje. To moze usiadzcie razem, wzcie do reki kalendarz lub cos w tym stylu i niech kazde z was zakresli imiona, ktore mu sie podobaja. I potem porownajcie, ktore imiona zakresliliscie oboje.

figa ale ja go pytam a on nie odpowiada, mowi ze nie ma wybranego. Raz tylko poburczal pod nosem ze Marysia bedzie i tyle.

ale kwas - :D:D Ty to dopiero porąbany jestes :D:D

Gość Dogar
dla dziewczyni Nadia , Julia , weronika , Dominika , Amanda , AMELIA , LENA , Lilianna , Hania dla chłopczyka : Maciek , Norbert , Krzysiek , Mateusz

Gość Dogar
zanim wybierzesz imie zastanów sie 1000 razy , dziecko bedzie utosamiane z tym imieniem przez całe zycie , musi byc ładne

Gość Dogar
żadne Marysie , Krysie , Józki , Franciszki czy jASIE ---

Dogar no wlasnie o to mi chodzi ze musi byc ladne i nie moge sobie wyobrazic np w gimnazjum takiej Marysi no przeciez smiechem by ją gowniarze zabili. Nadia moze tez faktycznie nie brdzo ale npp Wiktor pasuje mi i do malucha i do doroslego faceta zwlaszcza ze ladnie komponowalo by sie z nazwiskiem ale do meza nie dociera. A zeby bylo smiesznie to do niego w ogole nie dociera opcja ze moze byc chlopak :D:D on w zaparte ze bedzie mala marysia i tyle wiem.

Anna, Kasia, Agata, Karolina, Julka, IRMINA (piekne imie), Martyna Jaś, Bartłomiej, Jakub, Wojciech, Tomasz, Michał, Mateusz, Maksymilian...

Gość Anialisa
A może pogadaj z nim i idźcie na kompromis, jak będzie dziewczynka, to może niech imię będzie miało rdzeń od Marii - na przykład Marika, Marianna. Sama mam synka i za wszelką cenę przez całą ciążę mąż chciał, żeby nazywał się Władysław, na cześć jego dziadka i pradziadka, a mnie krew zalewała! Też mnie straszył, że sam pójdzie zarejestrować, jak ja będę w szpitalu, ale akurat wyjechał na kontrakt jak rodziłam, więc nazwałam syna tak jak mi się podobało, a dla męża imię to było jako rezerwa, więc nie robił afer;) A tego jego Władysława dałam na drugie i po kłopocie;) Z żeńskich imion podoba mi się jeszcze Aurelia, Emilia, Basia i rzadko dziś spotykane - Arleta. Dla chłopca podoba mi się Marcel, Olaf, Jan, Szymon. Musicie z mężem pogadać i wybrać takie imię, żeby też ładnie grało z nazwiskiem. Czasami ludzie dziwacznie nazwą dziecko, a razem z nazwiskiem wychodzi komicznie. Kiedyś czytałam, że gdzieś pod Warszawą ludzie dali córce na imię Dolores, a na nazwisko mieli Miednica. No jak to brzmi? Dolores Miednica. ;););)

A moze daj mu imie po męzu jesli to chłopczyk ? No chyba ze ten ma na imie Edgar :) Marysia to sliczne imie .

Dorotka , Basia slicznie naprawde fajnie imiona .Z chłopcem mam trudniej Mariusz , Darek fajne imiona i nieoklepane

to moze uzgodnijcie, ze jak będzie dziewczynka to ty wybierasz imię , a jak chłopiec - to twój mąż? my tak zrobiliśmy :D bo mój mnie straszył zuzią lub felkiem :P mamy córcię - i ma na imię tak jak zaplanowałam Nina - brałam jeszcze pod uwagę imię Laura - ale odpadło z innych względów oczywiscie mojego m. :P