Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mellow yellow

gdy twoj partner/partnerka choruje - luszczyca

Polecane posty

Gość łuszczyca moze mieć
za Górnicką: akupresura przy łuszczycy należy masowac na stopach punkty odpowiadające za nerki,moczowody,pęcherz moczowy,nadnercza,przytarczyczki, organy przemiany materii (tu podała szereg nr punktów na rysunkach) oraz punkty limfatyczne z tego co wiem to kolejnosc masowania jest istotna

Gość łuszczyca moze mieć
no, mój się własnie smieje, że mu dopiero oblezienie ze skóry pomogło :-D no, i zamieszkanie tam gdzie nie ma kontaktu z tym alergenem

Gość mellow yellow
jak mozesz podaj mi prosze tytul tej ksiazki moze udaloby mi sie jakos sie w nia zaopatrzyc.bede bardzo wdzieczna.kolorowych snow!

Gość mellow yellow
to powiedz mu tylko ze jest szczesciarzem,ze mu ta skora spadla,aha tak wogole to myslimy o wyjezdzie do jakiegos cieplego kraju bo slonce to zbawienie,szczerze nie mam nic przeciwko zeby rano pic kawe pod parasolka w bikini przed praca,moczac nogi w basenie...jakies plusy sa.

Gość łuszczyca moze mieć
Dobrej nocy 🖐️

Gość mellow yellow
sprobuje sie skontaktowac,nic nie trace. dzis mam kompletnego dola.nawet nie potrafie z nim rozmawiac,widze ze jest gorzej.juz nie mam pomyslow jak go podniesc psychicznie.sama przy tym wpadam w paranoje bo nie wiem co robic.

Gość łuszczyca może mieć
"Czysty kwas betulinowy jest bardzo trudny do wyizolowania z roślin. Rośliny zawierają go w bardzo małej ilości. 1 g czystej (98%) betuliny kosztuje blisko 90 dolarów. 1 g kwasu betulinowego Betulinic acid (3b-Hydroxy-20(29)-lupaene-28-oic acid) o czystości 99% kosztuje około 900 euro, a o czystości 97% około 64 euro. Właściwości farmakologiczne kwasu betulinowego i betuliny: przeciwzapalne, przeciwwirusowe, ochraniające miąższ wątroby, lipotropowe, obniżające stężenie cholesterolu i lipidów we krwi, żółciopędne, żółciotwórcze, regulujące wypróżnienia, cytotoksyczne, przeciwnowotworowe, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze. Betulina i kwas betulinowy pobudzają produkcję TNF (czynnik martwiczy nowotworów). Hamują cyklooksygenazę prostaglandynową i lipooksygenazę, są inhibitorem iNOS (inducible nitric oxide synthase - indukcji syntetazy tlenku azotu). Kwas betulinowy hamuje rozwój komórek rakowych i działa degradująco na komórki melanoma - czerniaka - złośliwego (linia komórek Mel 1, 2, 3, 4). Betulina i kwas betulinowy wzbudzaja apoptozę komórek rakowych (programowana śmierć komórek)/University of Illinois/. Niemieccy naukowcy twierdzą, że kwas betulinowy powoduje rozpad komórek nowotworowych w układzie nerwowym (neuroblastoma, medalloblastoma). Myszom, którym wszczepiono ludzkie komórki czerniaka podawano kwas betulinowy w zastrzykach przez 40 dni; uzyskano efekt antymitotyczny w stosunku do komórek melanoma. Kwas betulinowy hamuje namnażnie wirusa HIV i RSV /University of North Carolina, 1994 rok/ (zatrzymuje proces agregacji zakażonych komórek i migracji wirusów do zdrowych komórek). Betulina i kwas betulinowy hamują rozwój bakterii trądzikowych, Escherichia coli i Staphylococcus aureus (gronkowiec złocisty). Kwas betulinowy niszczy zarodźca malarycznego. W Rosji betulina jest stosowana w lecznictwie od 1834 roku. Betulina i kwas betulinowy są wykorzystywane do leczenia łuszczycy psoriasis jako środek przeciwzapalny i cytotoksyczny (antymitotyczny) oraz w leczeniu przewlekłych wyprysków (eczema). Skuteczna jest także w terapii trądzików acne przy stosowaniu zewnętrznym i wewnętrznym. " A czy znasz j.rosyjski, bo znalazłam dużo stron o badaniach działania betuliny po rosyjsku? Wczoraj kupiłam sobie ten krem brzozowo-rokitnikowy. Mimo, że dość tłusty to ładnie się wchłania. Jak zobacze na sobie jakies widoczne efekty działąnia to napiszę. Mój mi jeszcze powiedział, że od niego z pracy znajomy przez kilka miesięcy leczył się z gronkowca złocistego preparatami z betuliny i udło mu się zwalczyc to paskudztwo. 🖐️

Gość Inasek1
A próbowaliście biszofit połtawski (albo bisholin) -naturalny preparat z osadów po wyschniętym morzu.W postaci zelu lub oliwki).Można kupić w zielarniach i na Allegro.Podobnie działa jak sól z morza martwego.Życzę szybkiego wyleczenia

Gość natgro
nie moj partner, ale ja choruje na łuszczyce i mamy ślicznego dzidziusia ( córeczke) która jest czysta:) nie robilismy zadnych badan poprostu samo wyszlo, zycze powodzenia i pozdrawiam

Gość neidjdi
CO Z WAS ZA LUDZIE JAK MOZECIE ZOSTAWIC ZYCIOWEGO PATRNERA TYLKO DLATEGO ZE ZACHOROWAL ?! I TO DO TEGO NANIEZAKAZNA, NIESMIERTELNA CHOROBE ?! NIE MOGE W TO UWIERZYC TLUMACZYCIE SIE I WSPIERACIE OCH JESTESCIE BIEDNI ZE RZUCILISCIE PARTNERA W CHOROBIE STRASZNIE WAM WSPOLCZUJE ;/ JESTESCIE NC NIE WARCI MAM NADZIEJE ZE KIEDYS ZNAJDZIECIE KOGOS, ZACHOWACIE SIE PPO USZY A POTEM DOSTANIECIE LUSZCZYCE I TEN KTOS POPROSTU WAS RZUCI BO "NIE DAL JUZ RADY WYTRZYMAC Z KIMS KTO MA TAKIE OBRZYDLIWE LUSKI NA CIELE" . MOZE DOSTANIECIE RAKA ? OBY SPOTKALO WAS COS STRASZNEGO I OBYSCIE WTEDY ZOSTALI PORZUCENI PRZEZ SWOICH PARTNEROW W TEJ CIEZKIEJ SYTUACJI

Gość kolooo hmm
u mnie działa solarium -wszystko znika błe na wakacjiach w kraju wiecznego słońca i to był strzał w dziesiatke od tego czasu chodze na solarium i jest rewelacji oczywiscie smaruje sie oliwąz oliwek i kremem na chorobsko nie mam nic od 3 lat