Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Cięty język

Co do jedzenia na przyjęcie urodzinowe męża?

Polecane posty

Proszę o kilka pomysłów na przyjęcie urodzinowe (okrągła rocznica :-)) dla mojej połówki. Będzie zaledwie kilka osób i rozpocznie się ok. 16.

na pewno jakies sałatki, skrzydełka kurczaka pieczone w piekarniku, moze jakis sledzik, kiedys widzialam takie a'la KIEłBASKI Z CHUDZIUTKIEJ SZYNKI- na przekaskę bardzo dobre, jajka faszerowane, grzybki marynowane, pomidory w sosie majonezowym ;) śledzik ;)

ugotuj na twardo, delikatnie rozetnij skorupke tak by byly dwie łódeczki, wybierz bialko i żółtko, posiekaj dadaj cebulke szczypir, moze być grzybek lub ogorek kiszony odrobina majonezu lub masła wymieszja dkoladanie i zapakuj do skorupek. majonez w środku jak na zimno. a jak podsmażane to do środka masełko

pieczarki faszerowane mielonym potrzebne są duże pieczarki, nóżki odcinasz siekasz dodajesz do mielonego, mięso przyprawiasz, ja daję jeszcze zawsze koperku formujesz kulki i nakładasz je do kapeluszy, układasz takie pieczarki na blaszce i do piekarnika, potem jak są gotowe można na nie nadziać koreczka z ogóreczkiem, papryka i żółtym serem-to jest zimne

jajka faszeruje pieczarkami, ale nie przecinam skorupek tylko obieram, tne na pół wybieram żółtka i mieszam z pieczarkami startymi na tarce i podsmażonymi na masełku plus trochę majonezu, pietruszki zielonej i przyprawy, tym faszeruje białka

Gość zrob jakas zapiekanke

Gość może taki kurczak
w cieście francuskim? gdziś dziewczyny pokazywały. Wygląda efektownie a chyba nie jest trudny

Gość zrob jakas zapiekanke
aha jeszcze na przekaske filet z kurczaka potnij w male kawalki ale nie za male takie na gryza zeby sie do buzi zmiescily i panieruj je w jajku i platkach kukurudzianych ,albo w sezamie,platkach migdalow....

Gość może taki kurczak
a najlepiej to upiecz jakieś dobre mięso wcześniej zamrynowane podaj z sosem podanym na stół oddzielnie, do tego np piecozne ziemniaki (ziemniaki gotujesz w mundurkach na al dente, możesz to zrobić wczesniej, potem zawijasz w folię aluminiową i przed podaniem pieczesz 15-20 minut w piekarniku do nich dip czosnkowy Na przyjęciu zawsze sprawdza się kilka rodzajów sałtek, surówek

Gość MagdalenaPozak
Ja na przyjęcie urodzinowe mojego męża zaprosiłam gości do Domu Kresowego w okolicach Piaseczna!To ulubiona restauracja mojego męża głównie dlatego, że można u nich zjeść smaczne domowe jedzonko z nutką nowoczesności;) Także gdyby ktoś poszukiwał lokalu to polecam ;)

Moją ogromną pasją jest gotowanie dlatego postanowiłam założyć bloga na Facebooku. Blog ma nam służyć do wymiany przepisami. Zapraszam serdecznie do polubienia strony web.facebook.com/Gotowanie-moja-pasja-1740833252611549/ Zapraszam do zamieszczania postów ze zdjęciami potraw i przepisami. Dodam że kto pierwszy zamieści post otrzyma drogą pocztową nagrodę niespodziankę.