Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość O ja

Z chuda ..? a jednak cholesterol ...

Polecane posty

Gość O ja

Jestem przrażona dziś odebrałam wyniki krwi. Wszytstko w normie a cholesterol 220... To mnie bardzo zdziwiło waże 50 kg wzrost 167 , nie jem tłustych rzeczy smalcu smażonych rzeczy ani tak duużo mięsa..czasem zdaży sie pizza czy chipsy no wiadomo jak u każdego ze 2 razy na miesiąc , słodycze jakiś drobny baton na dzień , chodze na basen a tu taka wiadomość mam sie martwić mam 18 lat.Macie podobnie..???

Gość idz do lekarza
bo przyczyna moze byc jakas choroba a nie dieta. ale na poczatku poszukaj na necie sobie, zeby lekarz nie zbagatelizowal i nie wprowadzil Cie w maliny, jak to czesto gesto bywa

Gość O ja
Byłam .. właśnie. On powiedział że wsyztsko wporzadku mniej słodyczy , ale przecierz sie nie obżeram mam ochote na cos slodkiego ale nie jem słodyczy na obiad sniadanie i kolacje tłustych rzeczy tez nie , przynajmniej tak mi sie wydawalo że tak jak każdy..Na śniadanie jogurt czy płatki owsiane na obiad jakas zupa ?(nie na tłustym) nie jem ziemniaków na kolacje kanapki. Przeraziłam się przeciesz inni jedzą więcej tego świństwa..

Gość O ja
Byłam .. właśnie. On powiedział że wsyztsko wporzadku mniej słodyczy , ale przecierz sie nie obżeram mam ochote na cos slodkiego ale nie jem słodyczy na obiad sniadanie i kolacje tłustych rzeczy tez nie , przynajmniej tak mi sie wydawalo że tak jak każdy..Na śniadanie jogurt czy płatki owsiane na obiad jakas zupa ?(nie na tłustym) nie jem ziemniaków na kolacje kanapki. Przeraziłam się przeciesz inni jedzą więcej tego świństwa..

Gość derby
mam taka kolezanke jest chuda jak wior a cholesterol za wysoki ,wciaz sie musi kontrolowac u lekarza bierze okresowo leki na obnizenie u niej to obciazenie genetyczne ,musiala tez z antykoncepcyjnych zrezygnowac....

Gość mam podobnie jak ty
ale u mnie jest problem z cukrem we krwi, mam podwyższony poziom glukozy, lekarze się dziwią gdy mówię że nie jem słodyczy, nie słodze napoi, nie piję soków... u mnie ten problem pojawia się od STRESU, miałam identyczną sytuację 16 lat temu, tuż przed maturą stres niestety bardzo miesza w całym metabliźmie, może problemy z lipidiogramem są u Ciebie także na tle nerwowym ?

Gość Danielll
A sprawdź sobie poziomy frakcji HDL i LDL. HDL to ten dobry co chroni serce, LDL - to zabójca. Na podwyższenie HDL dobrze wpływają kwasy omega-3 np. omegarden. I nie przejmuj się, najpierw sprawdź poziomy.