Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hipcio hip

leczenie dziecka

Polecane posty

Gość hipcio hip

lekarz chce numer legitymacji ubezpieczeniowej aby zalozyc kartoteke mojej dwu miesiecznej coreczce. czy moge podac numer mojej legitymacji??? (jestem na macierzynskim) bo moja corka zadnej legitymacji nie ma.

Gość dens
Któreś z rodziców musi zgłosić dziecko do ubezpieczenia i wtedy zakład pracy wystawia leg. ubez. dla członków rodziny pracownika,albo daje druk ZUS RMUA czy jakoś tak-każdy dokument ubezp. ważny jest tylko 30 dni.

Gość a ile masz na umowie
mozesz podac swoj nr bo dziecko jest na twoim ubezpieczeniu automatycznie a legitymacje dla czlonkow rodziny wyrobisz w zus czy w zakladzie pracy

Gość dens
Nie jest automatycznie na ubezpieczeniu-matka albo ojciec zgłasza w pracy,a zakład zgłasza do ubezpieczenia do ZUSu

Gość a ile masz na umowie
to dziwne bo mi w zusie pani mowila ze mam pol roku na zgloszenie. Dziecko jest automatycznie ubezpieczane a nawet jak matka nie ma ubez to dziecko ma prawo korzystac z darmowych wizyt w nfz tak samo kobiety w ciazy.

Gość dens
I ten rodzic ,który ubezpiecza dziecko podpisuje deklarację do lekarza.

Gość dens
Panie w zusie mają co jedna to inne pomysły:dla własnego dobra iść do zakładu-zgłosić dziecko-mieć dokument-bo potem do lekarza wszyscy przychodzą bez dokumentów,a ,że nfz leczy nieubezpieczone dzieci do 18 r.ż. i kobiety w ciąży ,to ja doskonale wiem(oby takich jak najmniej,bo to my pracujący na takich płacimy). Tu jest taka sprawa rodzice pracują ,to od razu zgłosić,wyrobić legitymację rodzinną i mieć święty spokój przy każdej wizycie.