Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znowu pytam

do znawców visty

Polecane posty

Gość znowu pytam

Proszę o pomoc! :-) Miałam ustawione zawsze Widok -- Duże ikony Od jakiegoś czasu nie mogę stawić dużych ikon - są same podpisy i żądnego obrazka. Średnie ikony - jest ok. Ale jakoś przyzwyczaiłam się do tych dużych i chciałabym je mieć. Pomożecie???

Gość znowu pytam
zawsze mi pomagaliście! Proszę!

Gość marianoooo
wyłącz podgląd plików włącz duże ikony

Gość znowu pytam
Dzięki, ale gdzie wyłączyć podgląd plików??????

Gość znowu pytam
już mogłyby być te średnie ikony - wszystko mi jedno, ale za chwilę znów same "robią się" duże - czyli po prostu ich nie ma, tylko podpisy. Za każdym razem, gdy otwieram jakiś folder - to muszę na nowo ustawiać wygląd ikon.

Gość znowu pytam
Dziękuję bardzo - naprawdę przed zapytaniem próbowałam sama..... Ale ja jestem tylko blondynką..... :-) Mam nadzieję, że teraz się uda! :-)

Blondynki są :classic_cool: cytat z ms-help "Aby przywrócić oryginalne zachowanie folderów, kliknij kartę Ogólne, a następnie kliknij przycisk Przywróć domyślne." "Kliknij kartę Widok, a następnie zaznacz pole wyboru Pokaż zawsze ikony, nigdy miniatury."

Gość znowu pytam
Za bardzo nie pomogło, ale to nic. Jeszcze zapytam z ciekawości - jak ustawiam "duże ikony" - to są one niewyraźne, widać pojedyncze piksele. W innych (nawet bardzo dużych) tego nie ma. Dlaczego? Torn - 🖐️

Proszę spojrzeć jeszcze tu : http://blog.secondgate.pl/2008/04/17/jak-zmusic-viste-do-zapamietywania-ustawien-folderow/ ja "z Ciekawości" zrobiłbym nowego użytkownika i sprawdził czy tam wszystko wygląda "normalne" co do wyglądu ikon mają one swoją rozdzielczość i np ikona 64x64 będzie wyglądała źle przy powiększeniu a ikona w rozdzielczości 128x128 lepiej .

Gość znowu pytam
Jeszcze raz dzięki. Nie jest to co prawda problem, który spędza mi sen z powiek, ale jak coś jest nie tak - to trochę wkurza. Przedtem ikony były w porządku. No dobrze, to się przyznam...... Jakiś czas temu czyściłam komputer, rejestr, jakimś programem (oczywiście nie pamiętam jakim :-) ) no i od tego się zaczęło.... :-O

Proszę bardzo. Ja osobiście Visty nie używam . Wydaje mi się że "sposób" z nowym kontem użytkownika jest dobry , jesli będzie wszystko ok zawsze możemy przenieść nasze dane osobiste na to nowe konto. Trwa chwilę i wiadomo czy to sprawa ustawień konta czy system się posypał. Zawsze możemy również skorzystać z "cudownej" funkcji przywracania systemu.