Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lida74

mozecie polecić fotelik samochodowy

Polecane posty

Gość to jest anormalne
taboret :P

Gość do to jest anormalne
z ciebie jest niezły taboret

wlasnie dzis przyszla do nas paczka z allegro.mamy fotelik graco .podoba mi sie,corce tez.zaraz poszukam go na allegro

Gość mama parysia
fotelik fajny tylko nie rozklada sie do spania ale jak na taka cene to moze byc.

Polecam maxi cosi. Przed zakupem dlugo sie rozgladalam i informowalam i zdecydowalam sie na ten fotelik. W testach bezpieczenstwa ADAC super wypadl, jest latwy w obsludze, ma funkcje lezenia i w ogole jest taki zgrabny. Nie polecam fotelikow nie testowanych przez ADAC badz inne instytucje! Te certyfikaty, ktore przedstawiaja wszyscy producenci fotelikow sa wlasciwie symboliczne i nie zapewniaja bezpieczenstwa! Ile to ADAC testowal fotelikow dopuszczonych do sprzedazy, ktore po prostu przy symulacji prostego wypadku nie trzymaly sie siedzenia ! Drogie mamy, przejrzyjcie testy zanim kupicie fotelik! Argumenty typu, ze fotelik jest tani albo ladnie wyglada, to bzdura! Fotelik ma chronic dziecko w razie wypadku. A jesli fotelik tylko ladnie wyglada, ale nie spelnia swojej funkcji, to rownie dobrze mozna dziecko przypiac zwyklymi pasami samochodowymi, podarowac sobie ta cala szopke i nie wydawac w pusto pieniedzy. tutaj mozecie sobie sprawdzic: http://fotelik.info/pl/testy/ 5 to ocena maksymalna. Zwroccie uwage przede wszystkim na kolumne (2) \"bezpieczenstwo\". Jesli fotelik ma 3 i mniej, to ja bym takiego nie kupowala. Nie kupowalabym takze fotelika, ktory nie byl testowany- a wiec nie ma go w tej tabeli testow.

Pozwolilam sobie sprawdzic polecane przez was foteliki: - meggy- w ogole nie byl testowany - graco junior maxi rowniez. - graco junior plus byl za to testowany i dostal ocene mierna. Dla wiekszych dzieci (kat. 15-36 kg) mozna wziac pod uwage: Römer, Concord, Kiddy, Maxi Cosi, BebeConfort, Cybex, Casualplay, SilverCross, Wawo, Bimbo. Dla roczniaka (kat. 9-18 kg) polecane sa: Römer, Kiddy, Bebe Confort, HTS Besafe, Chicco, Maxi Cosi, Casualplay. Jak widac w wiekszosci marki sie powtarzaja.

Sprawdz sobie legende :D "bd" to skrot od "brak danych", co tez potwierdzaja kreseczki w miejscu, gdzie powinny byc poszczegolne oceny.

aga1506 ładny, ale my mamy sytuacje, ze 3-latek jeździł w kubełkowym a półroczniak w nosidle; mały wyrósł z nosidła i wskoczył do kubełka a dla starszego szukamy czegoś co potem mozna przerobic na podstawkę albo i niekoniecznie; w każdym razie na lata... pa

aga juz miałam wziąć concorda Evo ale bo concord Protekt okazał sie bez odchylanego oparcia ale w Cybexie urzekł mnie PODNÓZEK, zeby kopytka nie wisiały bezwładnie ;-)

lida- daj jakiegos linka, bo na stronie firmowej nie widze zadnego podnozka, a jestem ciekawa, jak to wyglada.

aga1979 przepraszam; nie widziałam twojego wpisu; jeśli jeszcze to przeczytasz to proszę: http://www.allegro.pl/item465758601_cybex_solution_s_15_36_dostepny_od_reki.html ale powiem Ci szczerze juz jako właścicielka, że owszem fotelik fajny, no ale z "bajerów" to szuflada o której piszą jest wsuwana od tyłu, czyli raczej nie jak dzieciaczek jest przypięty ( a ja głupia wyobrażałam sobie, że to schowek na jego "skarby" i w czasie jazdy sobie cos tam wyciągnie :-P - no ale sama durna jestem, bo nawet jeśliby tak było, to przecież pasy by mu nie pozwoliły na taki ruch)) no i ten podnóżek to po prostu plastikowy wałek na taśmach, któe dla regulacji się zawija bądź odwija; generalnie trudno, żeby dzieciaczek sam sobie położył nóżki na nim to raczej trudno; jak zahaczę podnóżek o podeszwy bucików to ok, ale na chwilę; generalnie przerost formy nad treścią w tym przypadku; ale suma sumarum jestem zadowolona, maluch też; grunt, żeby fotelik nie musiał udowodnić, że zasłuzył na swoje oceny testów