Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mon.maja

Kiedy najlepiej 2 dziecko????

Polecane posty

Gość 1 masz mieszkanie
2. masz pracującego męża 3. sama pracujesz i stać Cię na nianię 4. twój mąż ostatnio nie zostaje dłużej w pracy i nie wybywa na szkolenia lub delegacje (bo jeżeli tak to może rodzeństwo dziecku już zapewnił) 5. jeżeli pracujesz i nie stać Cię na niańkę, to masz dobrą mamuśkę lub teściową to tak na początek, bo lista jest długa...

Gość gosian
Ja mam 14 miesięcznego synka i aktualnie jestem w 14 tc i z to z bliźniętami. Ja chciałam taka małą różnicę wieku bo myślę, że Dawidek nie będzie pamietał czasów kiedy był sam. Wydaje mi się, że w tym wieku też nie będzie zazdrosny o rodzeństwo.

Gość ja mam takie same odczucia
Sama powinnaś zdecydować (oczywiście biorąc pod uwagę zdanie męża), kiedy chcesz mieć drugie dziecko; kobieto, na forum takie pytania? A może jeszcze zapytasz, kto ci zrobi tego dzieciaka.

Gość gosian
Każdy ma prawo zadać pytanie i to jakiekolwiek mu się podoba. Jak się komuś nie podoba to niech nie reaguje.

kto ma zrobic to wiem.........poprosu chodzi mi o dzieci.......czy lepiej jak duza roznica wieku czy jedno po drugim.

powiem Ci na własnym przykładzie - im później tym trudniej się zdecydować... ja mam 2 latka i już zupełnie inny świat niż z niemowlaczkiem - wypady do zoo, na basen.. Nie wiem jak teraz miałabym pogodzić ten \"jego dorosły świat\" z noworodkiem...

a dla przykładu między mną a moim bratem jest 6 lat różnicy i to z pewnością jeśli chodzi o dzieci jest zbyt wielka przepaść...

Gość helenamsa
gosian --- tez jestm w ciazy 3 miesiac i bliżniaki 2 dziecko - musisz się sama zdecydowac kiedy jest odpowiedni mąment pamientaj aby róznica wieku pomiedzy jednym a drugim nie była strasznie dłuza , u mnie to 3 lata

Gość helenamsa
u mnie w rodzicie jest tak pomiedzy 1 bratem 3 lata róznicy 2 bratem 2 lata a trzecim bratem aż 9 lat róznicy

Gość gosian
cześć helenamsa. Gratuluję podwójnego szczęścia :)

między moimi starszymi a młodszymi bliźniakami są 3 lata różnicy i wg mnie jest to jedna z lepszych różnic wieku. dla mnie idealna. między m,ną a moim bratem jest 8 lat i to przepasc...

a nie jest tak ze np jak dziecko ma 8 lat to roszke lzej jak ma sie niemowlaka???Ono sie soba juz zajmie a i pomoze moze przy dziecku zeby przypilnowalo..........a miec dwoje malych ........kazdym trzeba sie zajac.I gdzie tu wlozyc rece.Moze zle mysle....nie wiem.Ale tez bym nie chciala z drugiej strony by byla ta duza roznica wieku.

Gość babki
najlepsza jest mala roznica wieku