Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarreeettee

POMÓZCIE MAMY

Polecane posty

Gość katarreeettee

Mój 16 miesięczny synek obudził sie dzisiaj o godz. 6 i od rana ma wymioty . Cała noc przespał bardzo ładnie chce poczekac jeszcze troche za nim pojde do lekarza bo narazie nic sie nie dzieje ani nie ma goraczki ani nic ale chciałam sie zapytac co można podac małemu ? wydaje mi sie raczej ze to brzuszek czy wiecie co mozna dac zeby mu bylo lżej?

Gość katarreeettee
halo jestescie tam?

Gość katarreeettee
dzięki a może jeszce jakies pomysły ?daje mu wode ale wiecie jak jest

Gość jakas tam babka
a jest glodny? jadl juz cos dzisiaj?

Gość katarreeettee
może jakies kropelki?

Gość katarreeettee
dałam mu buleczki suchej ale tez zwrócił:-(

Gość Hankama
a biegunke ma , bo mój miał wymioty i biegunke chyba z 6 dni byłam u lekarza i zalecił lettka diete , ryż , a ja podawałam jeszcze smekte

No to idz z nim do lekarza.Na wymioty raczej sama nic dac nie możesz.Duzo picia i tyle,ale płyny go wcale nie wyleczą.Moze to grypa żołądkowa?

Gość Hankama
chory ma żołądek biedactwo , nie dawaj mu zadnych soków samą wode , brzuch ma wzdety ???/

Gość katarreeettee
własnie nie ma robił dzisiaj kupke i była w sumie taka jak zawsze ale biegunki nie ma ...

Gość gosian
Jak mój mały miał wymioty to pani doktor mówiła że nie musi jeść, ale co jakiś czas podawać mu łyżeczkę wody, a jeśli wymioty trochę miną to jeżeli pije mleko to zmniejszyć o połowę ilość mleka, ale zostawić prawidłową ilość wody.

Gość katarreeettee
teraz śpi ale brzuszek jeszcze dokładnie sprawdze czy nie jest wzdęty kurcze pierwszy raz cos takiego a sie tak męczy biedaczek:-(

Gość jakas tam babka
jesli wytrzymuje bez jedzenia i nie upomina sie to zwyczajnie przeglodz brzdaca przez pol dnia w tym czasie duuuzo plynow! ale absolutnie zadnych soczkow! najlepiej wlasnie woda i dosc mocna, gorzka herbata (dla mnie w takich sytuacjach najlepsza!) jesli bedzie glodny to daj mu kromke zwyklego chleba, ewentualnie z maselkiem - chleb jest robiony na zakwasie - to pomaga odradzam wszelkie budynie i przetwory mleczne! podobno dobry jest tez w takich wypadkach kisiel duzo zdrowka!

Gość katarreeettee
dałam mu jeszcze dzisiaj troszke kleiku ale wszystko poszlo to narazie nie ryzykuje i nic mu nie dam oprucz wspomnianej wody DZIEKUJE WAM BARDZO DROGIE MAMY ZE MI POMAGACIE

Gość jakas tam babka
aha - no i lekka dieta przez kilka dni + obserwacja jak bedzie gorzej to lec do lekarza

Gość katarreeettee
Wiedziałam ze mozna na ws polegać :-) jeszcze raz dziękuje poczekam jeszcze troszke a jak nie bedzie pomagało to udam sie do lekarza

Gość jakas tam babka
to tylko ja --> spojrzalam na Twoja stopke... masz dwie pary blizniakow?