Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jutro mam termin

alescie mnie nastraszyły z ochraniaczami do lozeczka

Polecane posty

Gość boże
jak położna odwiedziła moja znajoma to natychmiast kazała jej zdjąć te "cudne" ochraniacze sprowadzone z Polski - powiedziała, że naraża dziecko na niebezpieczeństwo

Gość mam czerwone pazury
mi tez położna kazała zdjąć ochraniacze ze względu na bezpiezeństwo dziecka

Gość mam czerwone pazury
i kazała wyciągnąć poduszeczkę z łóżeczka

niestety ale dziewczyna o nicku \"boże\" ma sporo racji :O wiem, ze te ochraniacze ladnie wygladaja, ale prawda jest taka, ze dzieciatko moze sie w czyms takim udusic. potwierdzono sporo faktow na ten temat. a jakie lozeczko najlepsze? chyba kojec z taka specjalna siatka z mini otworkami. dziewczyny naprawde wpiszcie sobie SIDS do googli i poszukajcie troche. to nie jest ani straszenie, ani pieprzenie glupot, to sa fakty, o ktorych sie po prostu nie mowi:O

Gość boże
szlachcianka :) no nareszcie ktoś rozsądny 🖐️

a do luśki - tak dziecko na samym poczatku sie nie obraca, to fakt. ale nawet noworodka nie zostawia sie samego na przewijaku zeby nie spadl. wyobraz sobie: co jesli dziecko jednak sie odwroci? bo duze, silne, raz mu sie uda? przytknie buzie do ochraniacza i nie bedzie umialo sie odwrocic drugi raz?:O dziewczyny apeluje o wiecej wyobrazni.

i jeszcze jedno: dziecko powinno byc przykryte po paszki, nie wyzej, tak wiec nie zakopujcie dzieci w kocyki az po sama szyje. jak sie boicie, ze zmarznie, to kupcie spiworek:O

Gość ewaaaa222
A co jak dziecko śpi na poczatku w gondoli lub koszu wiklinowym?

Gość ewaaaa222
sama nie wiem, bo zamówiłam kosz wiklinowy i po tym co pisałyście zastanawiam się czy nie odmówić. Czy aż takie znaczenie ma wysokość położenia dzidziusia, czy chodzi raczej o odkryte boki?

Gość do ewaaa222
wiesz - mi sie wydaje, ze w takim koszu dziecko lezy bardzo wysoko (nawet jak lozeczko ustawisz na najwyzszy poziom to nie jest to tak wysokie jak kosz) - poza tym zastanow sie nad sesem posiadania tego kosza - on jest bardzo plytki, posluzy Ci gora 4 miesiace bo jak dziecko zacznie sie krecic to strach je trzymac w takim koszu, zeby nie wypadlo

Gość do ewaaa222
*nad sensem mialo byc

Gość Ochraniacz z Gąbki
Najbezpieczniejszy jaki udało mi się znaleźć. Moja córeńka podczas wstawania wiecznie obijała się o szczebelki więc szukałam ochraniacza na całe łóżeczko. Hitem do łóżeczka: wśród ochraniaczy dla dziecka, które zaczyna maszerować po łóżeczku okazał się OCHRANIACZ Z WYPEŁNIENIEM Z GĄBKI dostępny na allegro za ok. 70 zł. Poszycie można zdjąć do prania. Suwaki są zasłonięte przed ciekawskimi rączkami. Gąbka ma grubość 2 cm. Nie wiem jak cieńsze, ale ta grubość wystarcza. Wysokość o ile się nie mylę to 30 cm mogłaby być większa. Niestety nie robią.

Gość Vicka
Dziewczyny, o jednym się nie mówi - w Anglii te śmierci łóżeczkowe następują najczęściej dlatego, ze tamte kobiety piją i używają narkotyków nagminnie, także w czasie ciąży (i po porodzie też - tam prawie żadna nie karmi piersią) Na dodatek opieka angielskich i Irlandzkich matek sporo różni się od opieki Polek nad swoimi dziećmi. Jeśli jeden bok łóżeczka mam zabezpieczony ochraniaczem to jak to niby odcina dopływ powietrza??? Moim zdaniem bzdury i tyle. Poza tym ochraniacze wykonane są z bawełny i przepuszczającego włókna (tego samego co kołderka). Więc przepuszczają powietrze. Wychowałam dwoje dzieci z ochraniaczami i oboje żyją i mają się dobrze.

Gość mamusiaSynusia
Vicka ma sporo racji.Przeczytałam własnie artykuł o SIDS,i nie ma tam mowy o tym ze ochraniacze mogą byc dla dziecka niebezpieczne.Przeczytajcie sobie ten artykuł i dowiecie sie o moze sie przyczynic do smierci łozeczkowwj http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79406,5696756,Czym_jest_SIDS_.html

Gość mamusiaSynusia
Link nie działa ;/

ochraniacze są ok!!! mój synek od początku był bardzo ruchliwym dzieckiem- wiercił się i kręcił, zanim zasnął przewracał się we wszystkie strony i gdyby nie ochraniacze, nie wiem jak wyglądałaby jego główka i stan umysłu- waląc non stop w szczebelki..! z perspektywy czasu uważam, że i tak powinnam mieć lepsze ochraniacze-bardziej gąbczaste, niż te które miałam.. spokojnie- mój synek przeżył z ochraniaczami- ba!- od małego spał tylko!!! na brzuszku i śmierć łóżeczkowa, to moim zdaniem naprawdę zaniedbanie i nieprawidłowa opieka nad dzieckiem (alkohol i zlewactwo)

A ja mieszkam w kraju z bardzo wysokim stopniem uswiadomienia i w zyciu nie slyszalam o tym ze ochrania cze moga byc n iebezpieczne .. a z tym przeplywem powietrza to bzdura jakas zobaczcie jak w szpitalach wygladaja te plastykowe "kuwetki" co dzieci w nich spia - glebokie i zabudowane z czterech stron i jakos dzieci moga oddychac Za to nie powinno sie w lozeczku miec pluszakow bo moga dziecku spasc na buzie i jest ryzyko uduszenia

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasss
wklejcie w pasek adresu i usuńcie ten odstęp za 1

Gość gość
podbijam, co mysliscie o ochraniaczu ? nie wiem czy powinnam zakladac.....................

Gość Mamusiadrugiraz
Ja miałam ochraniacz w łóżeczku u starszego syna i teraz u drugiego w kołysce też mam i jakoś nic sie nie dzieje. Bezsensowne są takie opinie. ;/ Ciekawe czy ktoś słyszał o śmierci niemowlaka przez ochraniacz w łóżeczku... no prosze was... Tylko straszyć potraficie

Gość gość
słuchajcie a co mam zrobic jesli moja corka ktora juz skonczy roczek niedlugo ma najnizej w lozeczku materac i ochraniacze sie nie trzymaja tylko zsuwaja? ona tak sie wierci w lozku ze nie jeden raz obila sobie glowke

Gość Mamusiadrugiraz
Ja zrobiłam tak . jak zakładałam ochraniacz na samym dole to "zaplotłam" ochraniacz za szczebelki które są na rogu. także szczebelki narożne były na wierzchu a reszta zasłonięta . Nie zdarzyło się żeby mały mi sięo nie uderzył. Mało prawdopodobne Nie wiem czy zrozumiale to wyjaśniłam. :)

Gość cztery z plusem
Ja chyba nie dam bo po 1 bedzie mi lepiej dzidziora widac a po 2 to... nie mam bo pozyczylam szwagierce i widocznie jeszcze uzywa bo nie oddała :D

Gość gość
Moja córcia ma już pół roku i od samego początku ma ochraniacze założone na szczebelki. Patrząc z perspektywy czasu to wtedy były zbędne, bo się nie wierciła ale teraz to mus, bo inaczej waliłaby głową w szczebelki, bo tak "chodzi" po całym łóżeczku. Ja tam nie mam wyrzutów sumienia, że ich używałam. Ale jak niektórzy są przewrażliwieni to lepiej niech nie zakładają ich i spokój.

Gość gość
ja mam ochraniacze i nie widzę by moje dziecko cierpiało z powodu niedotlenienia :) przecież łóżeczko jest duże w środku i od góry niczym nie jest przykryte, a ochraniacz to tylko te parę cm na wysokości leżącego dziecka..mała spaceruje w nocy i nie raz wystawia nogę przez szczebelki między dwoma ochroniaczami...co byłoby bez? Uważam że to dobry wynalazek a tak zwani amerykańscy naukowcy zawsze do czegoś się przyczepią :) a nawiedzone mamuśki podchwycą i potem jęczą jakie są nowoczesne i douczone :)

Gość gość
też nie widzę powodów aby nie używać ochraniaczy na łóżeczka, w szfie olafa ktoś dobrze podsumował tą powstałą dyskusję http://szafa-olafa.pl/ochraniacz-do-lozeczka/ "Przeciwnicy stosowania ich w łóżeczkach dziecięcych, stanowczo podnoszą, że mogą przynieść one więcej szkody niż pożytku. Argumenty przeciw zwykle sprowadzają się do ryzyka uduszenia się dziecka śpiącego w łóżeczku z ochraniaczem. Zwolennicy mniejsze zagrożenie dla bezpieczeństwa widzą w obecności ochraniaczy aniżeli ich braku. A to z kilku powodów: po pierwsze, dziecko nie jest narażone na obrażenia główki spowodowane uderzeniem, czy urazy kończyn związane z zakleszczeniem ich między szczebelkami; po drugie, dziecko osłonięte w łóżeczku uchronić można w ten sposób przed przewianiem; po trzecie wreszcie, ochraniacz ładnie wygląda i może być funkcjonalny w wersji wzbogaconej o różnego rodzaju kieszonki czy gadżety służące zabawie." jak ktoś ma czas - może doczytać - my kupiliśmy i nie narzekamy, każde dziecko równie dobrze mogłoby "poddusić" się pod zwykłą kołdrą....

Gość gość
Vicka, racja, mało kto mówi o poziomie ludzi/rodziców na Wyspach, o ich podejściu do wychowania i opieki nad dziećmi. Podobnie ma się ze służbą zdrowia, w porównaniu z nami są potwornie zapóźnieni i bagatelizują wiele groźnych sygnałów, no ale propaganda robi swoje, tam raj, u nas syf, a tymczasem jest dokładnie odwrotnie! A ochraniacze na łóżeczko używane zgodnie z przeznaczeniem nikogo nie zabiły, nie siejcie paniki. Kołderką też się może w takim razie dziecko udusić albo kocykiem - to co, mam nie używać?

Gość gość
Nie wyobrażam sobie,aby moje dziecko obijało się głową o drewniane łóżeczko. Jest bardzo *****iwe. Ochraniacz dla mnie to podstawa.