Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jutro mam termin

alescie mnie nastraszyły z ochraniaczami do lozeczka

Polecane posty

Gość jutro mam termin

kurde czytam w innym wątku to jak? dawac czy nie?!!

Gość generalnie niewskazane
ale mamuśki wkładają do łóżeczka ja nie dawałam ani jednej córci ani drugiej - połoźne bardzo mnie uczulały, że im więcej pierdołek w łóżeczku tym gorzej na początek prześcieradło i rożek lub śpiworek - w łóżeczku powinien być dobry przepływ świeżego powietrza podobno ochraniacze moga mieć wpływ na zespół śmierci łóżeczkowej - właśnie dlatego, że zaburzają dopływ świeżego powietrza do maluszka

Gość kasia211
jamam u swojej corci ochraniacze , ale zjednej strony do polowy odsloniete

mi wczoraj położna w szkole rodzenia mówiła, że ochraniacz jest dobrym pomysłem dla małego dzidziusia, bo po pierwsze chroni je przed wiatrem (zmienia sie cyrkulacja powietrza), a po drugie zawęża takiemu maluchowi pole widzenia. tworzy coś w rodzaju ściany, a maluszek jest przyzwyczajony do zamkniętych pomieszczeń, jakby nie bylo w macicy miał ciasno :) i czuje się bezpieczniej z ochraniaczem.

Gość boże
dziewczyny zlitujcie się przecież te ochraniacze sa niebezpieczne

Gość boże
http://www.dlarodzinki.pl/artykul/czytaj/sen-pod-kontrola,341/ wpiszcie sobie w google SIDS a ochraniacze do łóżeczka i poczytajcie a kto zna angielski niech poczyta na anglojęzycznych stronach - przecież przez taki ochraniacz dziecko może umrzeć!!!! durne mamuśki nawpychają pełno badziewia do łóżeczka, żeby pięknie było a nie patrzą na bezpieczeństwo :(

Gość boże
do małej_agatki - zmień położną - pewnie, ze maluch lubi być opatulony ale do tego wystarczy zwykły rożek i dziecko czuje się jak w brzuchu u mamy

czy wy sobie zdajecie sprawy ze dziecko sie na poczatku samo nie obraca wiec jak ma sie udusic ochraniaczem?

Gość boże
a no tak, ze ochraniacz blokuje przepływ świeżego powietrza

Gość gosian
Niebezpieczne? Pierwsze słyszę. Przecież są przywiązane do szczebelków łóżeczka. Już bym bardziej uwierzyła, że baldachimy są niebezpieczne.

Gość boże
a poza tym skoro dziecko sie nie przewraca samo tpo jaki sens trzymania ochraniacza??? :O przecież nie walnie głowa w łóżeczko

Gość gosian
Jakim cudem ochraniacz tamuje dopływ powietrza skoro całe łóżeczko jest odkryte.

to rozumiem, że łóżeczka turystyczne też blokują dostęp świeżego powietrza? :P

Gość boże
połóż sie w takim łóżeczku opatulona z kazdej strony ochraniaczami itp to zobaczysz jak fajnie ci sie bedzie oddychac

Gość boże
widze, ze same walnięte mamuśki, które w dupie maja bezpieczeństwo dzieci - w krajach, gdzie panuje wysoki stopień uświadomienia rodziców na temat śmierci łóżeczkowej mało kto kupuje takie badziewia jak ochraniacz :O

Gość gosian
Pewnie nie śpisz nawet z poduszką bo też możesz się udusić.

Gość gosian
a ja widzę, że Ty nie masz dzieci skoro piszesz takie bzdury

Gość boże
wyobraź sobie że spię ale poduszka to poduszka - moje dzieci spaly na poduszce dopiero jak skonczyly rok żegnam - szkoda słów na dyskusje z osobami, które nie maja pojęcia o bezpieczeństwie dzieci

Gość gosian
Całe szczęśćie bo "walnięte mamuśki" nie chcą takich bzdur czytać

Gość brrryjjjd
Ja mam kosz wiklinowy obszyty materialem i maly calkiem ogrodzony jest.Ale nie uwazam zeby brakowalo mu swierzego powietrza...

wychodzi na to ze juz w szpitalach dzieci sa "przyduszane" bo sie je kladzie w tych wozeczkach co maja 4 sciany plastikowe

dziewczyna pieprznełą głupotę, brakło jej argumentów i uciekła :) nie ma co się przejmować

Gość gosian
Właśnie Luśka masz rację. Ciekawe co ta dziewczyna zrobiła w szpitalu, chyba tak jak inne narażała swoje dzieci :)

Gość boże
nie pieprznęłam głupoty - mieszkam w kraju, gdzie uświadamiają rodziców na temat SIDS i uczą co zrobić żeby zminimalizować ryzyko nagłej śmierci łóżeczkowej - w Polsce sie o tym nie mówi ale dane mówią, że SIDS jest przyczyną średnio 2 zgonów dzieci na 1000 przypadków śmiertelnych mi tam nie zależy - bo moje dzieci już są odchowane :) ale uczulam Was bo w Polsce wszyscy udają, ze nie ma problemu

Gość boże
w naszych szpitalach mamy bezpieczne łóżeczka dla noworodków więc nie narażałam ;)

bezpieczne czyli jakie? bez ścianek? a co z łóżkami turystycznymi? też \"zabijają\" jakoś nie słyszałam o takim przypadku ;) a przecież jak ochraniacze blokują dostęp powietrza :o

Gość boże
ale ja nie będę z Wami dyskutować bo jesteście mądrzejsze :O w końcu jak ktoś głośno podzieli się swoją tragedią to może coś do Was dotrze - czy naprwdę potrzeba nagłaśniać pewne sprawy w TV, zeby ludzie zrozumieli na co narażaja swoje dzieci????

Gość boże
ze ściankami szczebelkowanymi bez ochraniaczy z twardym materacykiem

Gość no cóż ...
ochraniacze założyłam, kiedy dziecko zaczęło w nocy bardzo się kręcić i uderzało się głowką w szczebelki, to było coś ok. 6-7 miesiąca