Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mim -

Czy spotkaliście się Mobbingem ? Co daje wam praca?

Polecane posty

Gość mim -

Cytat Mobbing zazwyczaj ma na celu lub skutkuje: poniżeniem, ośmieszeniem, zaniżeniem samooceny lub wyeliminowaniem albo odizolowaniem pracownika od współpracowników.Mobbing - to termin wywodzący się z angielskiego słowa to mob (szykanować), oznaczający celowe, systematyczne, powtarzające się przez dłuższy czas, zachowania naruszające godność osobistą danej osoby.

Gość jjjujhkkkkkk
nie osobiście. Ale bardzo bliskiej mi osobie to się przydarzyło. Skończyło sie tym że ta osoba znalazła sobie inna ofiarę.

Gość jjjujhkkkkkk
tzn. ta która stosowała mobing znalazłą sobie inna ofiare, oczywiście

Gość jjjujhkkkkkk
mam też koleżankę kótra odeszła z bardzo satysfakcjonującej, na dość wysokim stanowisku i dobrze płatnej pracy bo dyrektor stoswał mobbing. Zbierała się do tego rok. Tu też nikt nie został ukarany :( Z moich obserwacji dotyka on bardzo często osób z tzw. średnia szczebla keirowniczego. Zalezy im na tej pracy, na dobrych pieniądzach, osiągniętym stanowisku - wystarczy nie być wystarczająco asertywnym. Na niskim stanowisku odchodząc mniej się traci zwykle ludzie mają niższą barierę tego na co nie pozwola sobie.

Pewna Pani Dyrektor rozpowiedziala calej Dyrekcji aby mnie nie awansowali ...robili wszystko, zebym sie zwolnila ..Czekali az mi sie znudzi. Pani Dyr. trzaskala mi drzwiami przed nosem na spotkaniach itd

Gość mim -
Czy temat jest takim marginesowy,czy jest już standardem postępowania z ludźmi ???