Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Qucza

Potrzebuje waszego zdania, ankieta do matury

Polecane posty

Jakie polskie piosenki według Was są kiczami lub dziełami sztuki, albo wykonawcy którzy takie utwory wykonują. Bardzo prosze o pomoc!

Gość czyżbys miałą pracę o kiczu
??

Gość zakochana bez ograniczeń
sorry ale nikt ci nie przygotuje przykładów kiczu za friko :P

Gość czyżbys miałą pracę o kiczu
moja siostra miałą podobną prace:) a piosenki kiczowate to wszystkie disco polo:)

Gość ioi
Jesli chodzi o kicz, to wystarczy wlaczyc radio Zet :P Z zespolow warto wymienic Feel, ich troje, z wykonawcow solowych, Dode. A Przeciwienstwem jest np. Grechuta, Niemen.

Nie chce,zebyscie pisali co to kicz itd tylko mam ankiete i chce zobaczyc jakie piosenki czy jacy wykonawcy najczęsciej sa podawani.

dla mnie kicz to Feel, Doda, Ich troje, P.Hilton, jak i również Rubik dzieła sztuki: G.Turnau, C.Niemen, M.Grechuta, Led Zeppelin, Pink Floyd... a jeszcze mi przyszedł do głowy, jak z dzieła sztuki można przejść do kiczu... i tu bym podała budkę suflera, która kiedyś tworzyła przepiękne utwory (cień wielkiej góry, wagnerowski dom, czy arcydzieło szalony dom), a teraz tworzy coś dziwnego pod publiczkę... drugim przykładem jest dla mnie perfect.... a z muzyki klasycznej: kicz - Paderewski (nie ujmując jego talentowi, ale do mnie ta muzyka wybitnie nie przemawia) i większość współczesnych kompozytorów dzieła sztuki - J.S.Bach, W.A.Mozart zastanawia mnie tylko, dlaczego nas o to pytasz.. bo w tym temacie, to raczej powinny się znaleźć Twoje subiektywne odczucia... to co się podoba jednej osobie, dla drugiej będzie już kiczem... pozdrawiam

kicz.. jak dla mnie większość ostatnich piosenek budki (od balu wszystkich świętych począwszy), nie mają już tego czegoś, brzmią płasko i bez wyrazu, poza tym mam wrażenie, że są pisane pod publiczkę...