Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _etta_

autobusy i tramwaje

Polecane posty

Gość _etta_

chcialam zapytac, czemu ludzie sie tak maniacko pchaja do drzwi tramwajow i autobusow juz dwa przystanki przed wysiadaniem ?? Jezdze codziennie autobusem i tramwajem i dzien w dzien powtarza sie ta sama sytuacja : w autobusie wszyscy siedza - praktycznie nie ma osob stojacych, ale oczywiscie juz dwa przystanki wczesniej wstaja ze swoich miejsc i stoja przy drzwiach. Druga sytuacja ktora mnie wq.rwia - mianowicie - dlaczego ludzie nie uszanuja drugiego czlowieka i jak autobus jedzie, a przed nimi stoi jakas osoba i trzyma sie poreczy - to taka osoba mowi przepraszam - wymuszajac aby ta osoba puscila porecz zeby przejsc kolo niej. Czy ludzie nie moga zrozumiec, ze jak ktos sie trzyma rurki w pedzacym autobusie, to jak ja pusci, to sie przewroci ?? Nie moge zrozumiec tego bydlecego zachowania....

co do autobusow to ja nie moge scierpiec tych \'babc autobusowych\'. Nawet jesli w autobusie jest polowa miejsc wolnych to ta i tak stanie nad Toba i bedzie stekac do tej pory az jej ustapisz. A zebym to jeszcze uslyszala od ktorej dziekuje. Nie, im po prostu sie to nalezy. Tyle narzekaja ze dzisiajesza mlodziez nie ma kultury a same pchaja sie na wszystkich z lokciami. Ich slowo przepraszam nie dotyczy?

Gość etta_
ja kiedys jechalam z chlopakiem autobusem i wsiadal taki starszy dziadzius z babcia - ale zaznaczam ze nie byli razem ! Wszystkie miejsca byly zajete, wiec my z chlopakiem ustapilismy miejsca. I jak ten zgrzybialy dziadek zobaczyl ze sie miejsca zwalniaja , to dostal takiego przyspieszenia jak 20 latek, odepchnal ta babcie i niemal pobiegl na te wolne miejsca :) najlepsze bylo jak sie potknal o stopien z tej predkosci i wyladowal na jakims pasazerze :)

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
to normalka w autobusach i tramwajach i to w kazdym miescie. ludzie sie pchają, a starsze baby to gapią sie wrednie i "mierzą" chyba kazdą młodą dziewczyne. kazdy sie gapi na kazdego jak kto jest ubrany, jak kto pomalowany, itp. A co to kogo obchodzi?!!! Wkurza mnie takie gapienie i "mierzenie"! ludzie gapcie sie na siebie a nie na innych!!!

Gość _etta_
a raz mialam przypadek, ze siedzac w tramwaju - czytalam ksiazke i weszla kobieta tak ok. 50tki i stanela kolo mnie, wiec ja wstalam i mowie "prosze sobie usiasc", a ona do mnie z taka nadasana i9 z takim wyrzutem - "niech sobie pani siedzi i czyta te ksiazke dalej" ... no szczyt ..

Gość _etta_
takze apeluje do was ludzie jezdzacy autobusami i tramwajami - zbierajcie sie do wyjscia , jak was przystanek sie zbliza, a nie dwa wczesniej !

a mnie wkurwia jak siedze w autobusie i ktos stoi obok mnie i torba badz plecakiem wali mnie w twarz.kurde jak ja wchodze z torba i stoje to trzymam ja z przodu zeby nikogo nie znokautowac

Gość qebbab
a ja mialem kiedys taka sytuacje, ze jade sobie w tramwaju i jakies gosc podszedl do mnei i bez slowa pokazuje mi jakas tam legitymacje inwalidy, czy cos tam....jakby nie mogl normalnie powiedziec,zeby mu miejsce ustapil :(