Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madzia062

dziś dostałam mandat!wrrr

Polecane posty

Gość madzia062

chyba zaraz mnie szlag trafi! jechałam tylko 71 km/h a te "kochane misiaczki" wsadziły mi 4 punkty i 200 zł!to normalne że tyle mi wlepili ?wg mnie za dużo

Gość trochę wspomnien ktore znam
no to zależy gdzie jechałaś tyle :) Jeśli przy ograniczeniu do 50 to normalne. Jeśli po osiedlowych drogach gdzie ograniczenie do 20 to ciesz sie ze tylko tyle :)

nie chcę Cię martwić ale poczytaj sobie... Prędkość i hamowanie Przekroczenie dopuszczalnej prędkości o 11 - 20 km/h - od 50 do 100zł Przekroczenie dopuszczalnej prędkości o 21 - 30 km/h - od 100 do 200 zł Przekroczenie dopuszczalnej prędkości o 31 - 40 km/h - od 200 do 300 zł Przekroczenie dopuszczalnej prędkości o 41 - 50 km/h - od 300 do 400 zł Przekroczenie dopuszczalnej prędkości o 51 km/h i więcej - od 400 do 500 zł Hamowanie w sposób powodujący zagrożenie bezpieczeństwa ruchu lub jego utrudnienie - od 100 do 300 zł Jazda z prędkością utrudniającą ruch innym kierującym - od 50 do 200 zł Niezachowanie przez kierujących pojazdami objętymi indywidualnym ograniczeniem prędkości albo pojazdami lub zespołami pojazdów o długości większej niż 7 metrów niezbędnego odstępu od pojazdów znajdujących się przed nimi - 200 zł

Gość madzia062
jechałam po normalnych drogach ale lepsze to niż dostać więcej!jak nie zapłace bo poki co nie mam z czego to przyjdzie komornik i za***ie mi komputer przynajmniej nie będe siedzieć tyle na kafeterii

na pocieszenie - wg niwego projektu to samo wykroczenie - tylko złapane nie przez policjanta a przez foto-radar ma kosztować x2 ale bez punktów karnych... Wobaczymy czy pomysł przejdzie... coraz mniej lubie radary, szczególnie foto :(

Gość bibi76
przyjdzie komornik...do mnie przyszedł za 100zł po miesiacu JUŻ...

Ja też myślałam, ze potrąci mi skarbówka na koniec roku, a tu niespodzianka. W ubiegłym tygodniu dostałam pismo z urzędu skarbowego, że potrącają mi z konta 300 złotych mandatu (plus ok. 20 jakiś opłat manipulacyjnych). W maju jechałam prostą droga poza miastem i jadący za mną nieoznakowany radiowóz namierzył niby 131 km/h. Dostałam jeszcze do tego 8 punktów. To byli wyjątkowi sk...Nie dość, że 131!!! to jeszcze po niecałych 5 miesiącach zajęli mi konto :| Miałam zapłacić ten mandat, ale jakoś tak zeszło :)

Gość autorko współczuję
ale wiem,ze teraz pewnie będziesz bardziej uważać.I nie chodzi o to aby nie dać się złapać tylko jezdzic pstrozne..

Gość sekele
mi za nie zapłacenie mandatu po miesiącu sami ścigneli z konta 100 plus jakieś 5 zł odsetek

luzik ... ja dostalam ostatnio 300euro mandatu i prawko mi wzieli na 3 tygodnie :D za 100%przekroczenie predkosci :P

Gość kotki dwa i do łózka
jest sie czym chwalić.Własnie przez takiego kierowce co to przekroczyl 100% predkość miałam skasowany samochów(kilku krotne dachowanie) i moj (wtedy 9 miesieczny syn) wyladował w szpitalu.Niech sie ucza ludzie na błędach.rozumiem jak przekroczymy o 2-6% i trafimy na wrednego policjanta ........ale chwalenie sie takimi rzeczami do madrych nie nalezy

Gość autorko współczuję
no możecie się licytować kto jechał szybciej ...fajna zabawa..

Ja się nie licytuje, ale czy to nie dziwne, że zazwyczaj przy pomiarze wychodzi 71 km/h (jak u autorki) albo 131 (jak u mnie), czy też inne liczby zakończone 1. Zobaczcie sobie na tabelkę Blondyny i powiedzcie, czy to przypadek.

Gość trochę wspomnien ktore znam
ale pamiętajcie, ze i tak radary ustawione są na naszą korzyść! Czyli przy ograniczeniu do 50 radar jest ustawiony na 61 własnie i ode tego progu łapie. Moim zdaniem trzeba spuścić nogę z gazu i jeżdźić ostrożnie. Poza tym nie ma normalnych dróg, wszędzie są inne przepisy. Co to znaczy normalna droga? Jakieś znaki były ustawione chyba na tej drodze, albo były zabudowania, droga miała jeden lub dwa pasy itd. itd.