Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sfj

Czuję że coś ze mną nie tak w sferze zawodowej?

Polecane posty

Gość sfj

Już sama nie wiem co jest, niby jestem dobrze wykształcona, a na pewno nie gorzej niż wiele innych osób, podobno inteligentna, bystra i miła, ale...no właśnie ale....mam takie problemy ze znalezieniem dobrej pracy, że szok...może mi to wyjaśnicie...

Gość sfj
jakaś brzydka też nie jestem, wesoła, no wiadomo żaden ze mnie ideał, bywam uparta i wybuchowa, jak wiele innych osob...

Gość sfj
Wiem że nie robię najlepszego pierwszego wrażenia, wydaje się zamknięta w sobie, no ale też nie to, że siedzę i nic nie mówię...

Gość sfj
Ludzie labo nie traktują mnie poważnie, bo nie wyglądam na swój wiek, albo dostaję pracę za marne grosze...

Gość do autorkie
na pewno jesteś męcząca i upierdliwa :O

Gość sfj
jesli już to właśnie za mało męcząca...co może się sugerować, że mi nie zalezy...

Gość do autorkie
przecież mówię, że jestęś. Masz potwornie męczący sposób pisania - top się na pewno przekłada na życie.

Gość sfj
Hmm może i męczący, ale też nie napisałam jednego postu na 20 linijek, to jest dopiero męczące...

Gość do autorkie
Jesteś dobijająca, piszesz bez polotu, marudzisz, nie potrafisz sobą zainteresować innych. Może popracuj nad sobą z psychologiem?

Gość sfj
A co mam pisać, pisze wprost...mam uzywać metafor których nikt nie zrozumie...

Gość do autorkie
Po co się tłumaczysz i usprawiedliwiasz? Mówię Tobie, że jesteś nudna, a ty mi się tłumaczysz bez sensu :O Są ludzie, którzy mają to "coś" i potrafią sobą zaiteresować innych. Ty do takich ludzi nie należysz moim zdaniem.

Gość sfj
Właśnie nie wiem, co znaczy zainteresować sobą...mam mówić o jakiś pierdołach, zainteresowaniach, które zupełnie nie wiążą się z charakterem mojej pracy, uwierz mi próbowałam juz różnych sposobów...

Gość sfj
Nawet jesli masz rację, to nie mozna tak kogoś skreślać na początku...

Gość do autorkie
Są ludzie, którzy opowiadająć o pierdołach fascynują. Nie potrafisz tego zrozumieć? Jesteś nijaka i to jest twój problem. Skorzystaj z porad psychologa albo osób rekrutujących do pracy.

Gość do autorkie
Oczywiście, że można. Pierwsze wrażenie decyduje o tym, jak zostaniesz odebrana. Nikt nie będzei się z tobą 15 razy spotykał, żeby dać ci szansę w pracy. Pomyśl logicznie:O

Gość sfj
To co Twoim zdaniem powinnam napisać żeby Cię zafascynować?

Gość do autorkie
To było jedno z głupszych pytań jakie ostatnio słyszałam :O Ty nie jesteś w stanie mnie zainteresować sobą - ja bym ciebie nie zatrudniła. Sama nie masz na siebie pomysłu, sama nie potrafsz się określić, nijakość ponad wszystko i wieczne marudzenie.

Gość sfj
hahaha :D i tu lezysz na łopatkach, bo nie umiesz podać argumentu :D

Gość sfj
Za to Ty masz na siebie pomysł siedząc na kafe i krytykując ludzi z góry

Gość sfj
dobrze wymyśle sobie bardzo dziwne hobby, ubiorę się bardzo oryginalnie, będę mówić o tym jacy ludzie są nijacy, a ja nie i na pewno dostanę super etat :D

Gość do autorkie
ja mam pomysł na siebie, mam dobrą pracę i propozycję nowej / z której nie skorzystam/. Na rozmowach o pracę byłam na tyle kompetentna, wyrazista i charakterystyczna, że oddzwaniano do mnie w 90% przypadków. Jak widać to nie ja mam problem, a ty:O

Gość do autorkie
Widzisz - ty musisz sobie wymyślać hobby i zmieniać osobowość, żeby coś wskórać. Nie uważasz, ze tu własnie jest pies pogrzebany?

Gość sfj
I jeszcze jedno na jakiś dwóch rozmowach poszalałam w takim wydaniu, jaka to ja jestem inna niż reszta hołoty, jak Ci ludzie na mnie patrzyli, jak na niespełna rozumu...

Gość do autorkie
No to masz problem :D COś jest z tobą nie tak i tyle. Nie chcesz słuchać, a na każą uwagę i dobrą radę reagujesz głupią agresją.

Gość sfj
OK może i jestem za bardzo rzeczowa na rozmowach, mam hobby ale jakoś nie koniecznie mam przekonanie, że powinnam o tym mówić, też często do mnie oddzwaniano, nawet byłam w szoku, że z tak poważnych firmach, a nie miałam doświadczenia do tego...

Gość sfj
Właśnie bardziej chodzi o to, że proponowano mi darmowy staż np...albo obiecywano umowę na stałą przez ponad rok...chyba mam naiwność na twarzy wypisaną...

Gość sfj
Sorry że się trochę uniosłam. Ale uważasz że powinnam taką rozmowę toczyć bardziej w swoją stronę, typu nie odp. ściśle tylko na pytania?