Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sfj

Czuję że coś ze mną nie tak w sferze zawodowej?

Polecane posty

Gość sfj
Nie chce zagadywać na śmierc tych ludzi, nie z każdym dobrze mi się rozmawia, więc różnie wychodzi...

Gość do autorkie
Przede wszystkim powinnaś pójść na szkolenie z autoprezentacji. Nie czujesz się pewnie podczas rozmów, nie wiesz co i kiedy powiedzieć, czyli dość słabo wyczuwasz rekrutujących.

Gość sfj
To możliwe. Może poszukam takich szkoleń, bo faktycznie problemem nie jest to, że ja czegoś nie potrafię zrobić, tylko że nie zawsze potrafię to powiedzieć, że umiem to zrobić...

Gość do autorkie
Może za bardzo "serio" podchodzisz do tych rozmów? Wpadasz w kanony i sztywniactwo, zamiast po prostu być sobą. Jeżeli z kimś ci się źle rozmawia, to trudno. Nic na siłę. Pracy jest mnóstwo i jak nie w tym, miejscu, to w innym ją znajdziesz.

Gość do autorkie
Powodzenia! :) Uda ci się na pewno, musisz tylko nad sobą popracować.

Gość sfj
Jestem bardzo zadowolona ze swojej ostatniej rozmowy, nawet sie nie zająknełam i byłam dość na luzie, żartowałam i tak dalej, no ale wiem, że czasem mogła bym coś więcej powiedzieć od siebie...

Gość sfj
Nie dziękuję ;). Już czuję różnicę, że jest ze mną lepiej...no ale jeszcze nie dosc dobrze...

Gość do autorkie
Ja podchodzilam do tych rozmów tak: to nie ja muszę ich zdobywać, a oni powinni sobą zainteresować mnie ;) Czyli luz totalny. I z reguły wychodziłam na tym świetnie ;)

Gość sfj
No i nie było milczenia, bo chyba lepiej coś gadać nawet nie na temat do końca, niż milczeń jesli się ktos o coś pyta...

Gość do autorkie
najlepiej to na temat, bo gadać, aby gadać, to tez bez sensu.

Gość sfj
:) Ja niestety jestem bardzo zmienna, tzn. czasem mam dzień, że się zblokuje i idzie marnie, czasem jak z rękawa...tylko jakos skutków nie widać za mocno.

Gość no dobrze ale jeszcze
najwazniejsze są kwalifikacje, doswiadczenie, wyksztalcenie, kierunek itd, nie tylko pic. Jak z tym stoisz?

Gość sfj
to nie to, że gadać głupoty, no ale żeby trochę nawet w koło tematu niż wcale nic nie mówić...

Gość sfj
z doświadczeniem średnio, ale reszta dość dobrze, właśnie to nie tu jest problem, bo szybko się uczę...tylko nie umiem właśnie się dobrze zaprezentować...

Gość do autorkie
Na nic kwalifikacje, doświadczenie, kiedy nie potrafi się tego "sprzedać". Prawie każdy pracodawca wybierze osobę, która ma mniejsze doświadczenie, czy też kwalifikacje, ale za to pokaże się jako otwarta na ludzi, nowe zadania, itd. nalezy umieć się sprzedać odpowiednio - taka jest prawda.

Gość sfj
Chyba mylę dobre zaprezentowanie z chwaleniem się...

Gość do autorkie
Chwalenie się to obciach, bo wychodzisz na gbura i prostaka. Trzeba znaleźć granicę i umiejętnie się zaprezentować.

Gość sfj
Po prostu jest mi cholernie przykro momentami, jak widzę że ludzie mi obiecują coś, a później nagle nic z tego nie wynika...

Gość sfj
i mówią, ze się nadaję...

Gość do autorkie
a jaki to ma związek z pracą? Jeżeli w pracy coś ci obiecali, to idziesz i przypominasz o obietnicy. Proste;)

Gość sfj
znaczy w tym momencie chodzi mi o to, ze mówią coś, a ja od innych osób dowiaduje się, że jest inaczej i to wiele razy mi się zdarzylo...

Gość a co to za rodzaj pracy
mozesz powiedziec? bo w kazdej chodzi o co innego, rozne sprawy sa wazne,wiec trudno radzic abstrakcyjnie

Gość sfj
Dobra koniec użalania się, czas się szykować żeby się rozerwać w piątek, a od pn ostre szukanie pracy :). Dzięki wielkie za rady!!! :)

Gość do autorkie
no to nie obiecują, a ściemniają. Należy to olać i iść do przodu. Swoją drogą - masz znjomych do bani. Po 1. tego typu rzeczy się nei powtarza, po 2. jeżeli już powtarzają, to powinni to uargumentować, żeby w przyszłości sytuacja sien ie powtórzyła.

Gość ale ty kobieto bzdury
wypisujesz. Cycki opadają :O Wyrazistych ludzi to jest może 10% no 20 góra a ty tu o wyrazistości. większość nie jest i nie będzie bo to jest niemożliwe i jakoś sobie radzą

Gość Elemeno
Wiesz nie przejmuj sie tak wlasnie wyglada Polska. Znam mnostwo osob wyksztalconych, po dobrych studiach- i to nie jednych a niestety prace ledwo co znalezli. Wiekszosc z nich niestety nie pracuje w swoich zawodach.

Gość do autorkie
"i jakoś sobie radzą " jakos to sobie kazdy radzi:O