Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paula i cierpnące palce

zespól cieśni nadgarstka

Polecane posty

Gość paula i cierpnące palce

Witajcie,juz ponad miesiac zmagam sie z tym schorzeniem...w nocy wstaje po kilka razy ze scierpnieta sztywna ręka,kombinuje w dół w góre,potrzasam masuje...ale nic nie pomaga.Teraz nawet w dzien cierpnie.Postanowiłam więc wybrac się do lekarza...a napomknę tylko ze jestem we Włoszech.Lekarz pooglądał,pozginał i dał skierowanie na jakies badanie.Ucieszyłam sie ze mnie zrozumiał(a jestem tu dopiero 5 miesiecy wiec moj jezyk nie jest perfekcyjny) I dzis poszłam na \"to \"badanie i sie okazało ze to USG...załamka.Gosc pojezdził po rece pare razy,wynik we wtorek,a mnie krew zalewa.... i mam pytanie czy zespó cieśni nadg mozna zdiagnozowac przez badanie usg????bo ja nie mam juz siły z ta ręką....

Gość paula i dretwiejące palce
hmmmm

Zrób sobie test prowokujący polegającego na utrzymywaniu nadgarstka w pozycji maksymalnego zgięcia przez jedna minutę ( w zespole cieśni nadgarstka po tym czasie dochodzi do powstania objawów -obrzek, ból) Leczenie tego jest operacyjne i przynosi poprawę tylko trzeba najpierw upewnic sie że to jest to a nie co innego np. na tle naczyniowym, dlatego usg.

no i usg wykazało ucisk ktory powoduje dretwienie palcow...blizsze wiadomosci we wtorek bo ide do lekarza

hmmm,mam pytanie...choc tak naprawde to nie wiem czy ktos mi odpowie kto miał \"operowany\"zespół cieśni nadg????jak to wyglada??jak jest PO?wszystko wraca do normy?ile trwa rehabilitacja??

Gość hiku
Wszystko wskazuje na to, ze wlasnie cierpie na ta przypadlosc. Powiedzcie mi prosze, co jesli zyla przy nadgarstku w lewej rece z miesiaca na miesiac staje sie coraz grubsza, szersza i dluzsza? A bol sie nasila.

Gość gość
To lekarz musi zdiagnozować zespół cieśni nadgarstka...przez neta na forum nikt nie jest w stanie stwierdzić czy to to czy coś innego

Gość sssaszka
U mnie zdiagnozowali. Niestety to zespół cieśni nadgarstka i czeka mnie operacja...