Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxonaxx

nadmierne owłosienie - która z was ma z tym problem??!!

Polecane posty

Gość xxonaxx

Mam okropny problem. Mam nadmierne owłosienie - na plecach, brzuchu, rękach, pośladkach - wszędzie. Tylko na twarzy JESZCZE nie mam. Nie wiem, co mam robić. Nie golę tego, bo czytałam kiedyś, ze to samo przejdzie, bo mogą to być zaburzenia hormonalne. Ale ja już nie mam siły!!! Latem jak się opalę nie widać tego tak bardzo, ale gdy nadchodzi zima i skóra blednie (a jestem brunetką) - widać to aż zbyt wyraźnie! Chodzę w długich bluzkach itp. ale wystarczy że podniosę ręcę do góry czy pochylę się - od razu budzę fale śmiechu moich "kolegów" z klasy:( Pomóżcie mi, proszę, dziewczyny! Nie mam już siły walczyć z tym wszystkim:(:(:(

Gość gfhfhfh
po 1 musisz ustalic czy to zaburzenia hormonalne czy np to genetyczne. ja mam na nogach takie wlosy ze gotowe platstry nic nie pomagaja, a moj brat co ma "naturalny" sweter moze ich uzywac z powodzeniem. sa twarde (od golenia) geste i mocne (wszedzie tylko nie na glowie). mam ciemniejsze wlosy na krzyzu rekach, i taka sciezke od pepka w dol- oprocz rak normalnie sie depiluje.